Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Prcek88Jinak si perfektne rozumime.
Prave, to je to, co mi chybi. Presne jak rikas. Neresit to…byt sama sebou…Pro me je to v pratelstvi moc dulezite.
Mam porad hnusnou pachut „vychcanosti“…
Taky by mě to mrzelo, já tohle vlastně neznám..Vždicky když se třeba slavilo, každej něčím přispěl k dílu..Mám kamarádku co nemá moc peněz, ale i tak se to snažila nějak vyrovnat..
Příště jí to prostě řekni, já vařím ty kup pití, já kupuju pití ty to otočíš..Přímo jí to říct a když se bude vymlouvat tak jí řekni, jestli nemají třeba finanční problémi, prostě to nějak naznač, že ti to vadí..
@Mar80 píše:
Promin nevim uplne presne jak reagovat. pusobi to na mne jako bys chtela pochvalu zato jaka jsi. psala jsi ze rada davas a uzivas. tak kdyz chces davat davej ale nemuzes cekat ze budou davat i ostatni.
No promiň, ale je to jak se říká vocaď pocaď. Dává dává a najednou si uvědomí, že na ní někdo parazituje.
A ty ji zakladatelko nevolej, nikam ji nezvi a v restauraci si asertivně zaplať svoje a nazdar. Když už ji tedy nepošleš do háje zelenýho hned. Já osobně bych na ni ani nebyla naštvaná. Mě by byla prostě k smíchu a pomalu bych to s ní skončila.
Jejda, tohle znam, ale ne z toho duvodu, ze bych nekoho vyzirala jak jsem byla na MD tak nebylo kacek na zbyt, tak jsem sla s holkama do hernicky, ony si davaly kavicky dzusiky, zakusek…, ja většinou nic, nebo vodu, Bylo mi proste lito tech penez, kdyz to mam vse doma za par korun
. To jsem si radsi za ty 2- 3 stovky koupila něco na sebe
A mejkapy obleceni, nevis jestli to nemá jako darky k narozkam na vanoce… Třeba na něco setri nerikala?
@MarinkaCu píše:
Chápu, že ti to vadí, je to zvláštníZajímalo by mě, jak to tedy kamarádka má s financemi, co za tím přehnaným šetřením je..Určitě bych si s ní o tom promluvila a příště, když kamarádka řekne, že tě pozve, tak na to nereaguj, že je to o. k, ale řekni prostě děkuju
No zakladatelko, to je fakt.
Ty jsi řekla, že je to dobrý a ona to prostě vzala jako fakt, že nechceš, aby tě zvala a nazdar - už si celou večeři v hlavě spočítala cenu jen za svoji útratu
. Kdybys řekla Děkuji, a nedělala Zagorku, možná by to, byť se skřípěním zubů, zaplatila
Prostě u takových šetřílků se takové ty zdvořilostní ofuky dělat asi nemají
![]()
@joanee píše:
Jejda, tohle znam, ale ne z toho duvodu, ze bych nekoho vyzirala jak jsem byla na MD tak nebylo kacek na zbyt, tak jsem sla s holkama do hernicky, ony si davaly kavicky dzusiky, zakusek…, ja většinou nic, nebo vodu, Bylo mi proste lito tech penez, kdyz to mam vse doma za par korun. To jsem si radsi za ty 2- 3 stovky koupila něco na sebe
A mejkapy obleceni, nevis jestli to nemá jako darky k narozkam na vanoce… Třeba na něco setri nerikala?
No ale to je něco jinýho - ono je šetřit a šetřit - ty jsi nikoho nevyžírala. ![]()
Ono zalezi jak moc chces toto kamaradstvi nekamaradstvi udrzet.Ja bych se na to taky vykaslala, toto podle me neni kamaradstvi.Ja mela jednu takovou kamaradku taky, sice neslo o penize, ale o to, ze abychom se videli jsem vzdycky musela prijit ja nebo napsat ja, a pritom ta dotycna tzv. moje kamaradka bydli minutu ode me.Ne ze by me to vadilo, ale po case, mi to nepripadalo jako kamaradstvi.ale jednostranna zalezitost, a jelikoz jsem ted velice zaneprazdnena tak jsem tam proste prestala chodit. A ejhle, o moji tzv. kamaradce uz 5 mesicu nevim
takze zvaz sama jestli toto tzv. kamaradstvi opravdu stoji za to
@Gina108 No jo
, třeba je te kámošce blbe sedet o jedne vode celou dobu, ale zas když neumi rict narovinu
,je to tezko takhle soudit, ale vyzirky znam taky cela rodinka od kamarádky vychcani jak mraky no…uz se nestykame nestalo mi to za to, bud skuhraly ze nemaj, nebo se straaasne chlubili ze maj něco nového, ale vse financovali rodice a deti primo posilaly, ze babicka koupi
,to bylo i na me moc ![]()
Mas pravdu. Ja si ale myslim, ze kdyz nekdo pro nekoho opravdu od srdce chce neco udelat (pozvat ho, cokoliv..) a jeste to hlasa, tak to proste udela. Nezalezi na tom, co reknu. Ale zase, jak rikas, patologicky setrivy clovek… ![]()
Ne šetřivá, ale hamižná. Snažila bych se nenechat se šidit nebo jak to říct jinak. Platit každá za sebe. Psát jí taky z netu. ![]()
Souhlasim. Pokud bychom si jinak skvele nerozumely, uz bych ji poslala k sipku…
Mne vrta hlavou, ze sebe si rozmazluje na nejvyssi urovni a setreni vuci pratelum zene do extremu…To se mi vubec nelibi, jak si mohu takoveho cloveka vazit?…jak muze fungovat pratelstvi bez ucty.. ![]()
Tedy, jakoze ne ze neumim psat z netu
, ale neumim byt, jako ona…
Já ti teda nevím, ale z vlastní zkušenosti bych si napsala pro a proti této „kamarádky“. Není to o tom, že ti má platit útratu (i když pokud to sama řekne několikrát, tak je trapné to nedodržet).
Ale měla jsem dvě podobné kamarádky a vše probíhalo tak, že např. ona řekla nepojedem někam na výlet? Já že jo, tak mi bylo řečeno, kdy ji mám vyzvednout, naftu jsem platila já a za případný oběd nebo kafe jsem platila já (nàhodou zapoměla peníze, kartu, celou peněženku atd)nebo 50/50. Když jsem chtěla někam jet já a ona souhlasila, tak jsem řekla ať pro mně přijede, že auto jsem půjčila přítelovi, tak to byl problém a nejelo se. Podobných situací bylo hodně a ač jsem v té době vydělávala slušně, náklady na bydlení atd nízké a o peníze tolik nešlo, tak mi to začlo vadit z principu. Při pokusu o promluvení si jsem v jednom případě skončila jako závistivá, nepřející, sobecká a vychcaná kravka
Byla jsem mladá a blbá a v tvé kamaràdce vidím hodně obě moje bývalé kamarádky. Zamysli se…kontaktuješ ji zásadně ty jako první? Pomohla by ti v těžké chvíli třeba jen psychickou podporou? Zajímá se jak se máš atd nebo si tě jen vyslechne a v půlce ti skočí do řeči a mluví jen o sobě?
@Prcek88
Jinak si perfektne rozumime.
Prave, to je to, co mi chybi. Presne jak rikas. Neresit to…byt sama sebou…Pro me je to v pratelstvi moc dulezite.
Mam porad hnusnou pachut „vychcanosti“…