Extrémně šetřivá kamarádka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1857
28.8.13 20:08

@Myrha Aha,asi jsem špatně četla, nějak jsem nezaegistrovala, že jí řekla, je to dobrý. V tomhle případě to třeba opravdu takhle pochopila. napsala jsi to opravdu výstižně :palec:

Já bych si s ní šetrně promluvila, mezi kamarádkami mluvíme téměř o všem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
28.8.13 20:10
@Mar80 píše:
Promin nevim uplne presne jak reagovat. pusobi to na mne jako bys chtela pochvalu zato jaka jsi. psala jsi ze rada davas a uzivas. tak kdyz chces davat davej ale nemuzes cekat ze budou davat i ostatni.

Příspěvek upraven 28.08.13 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
28.8.13 20:13
@Mar80 píše:
Takovym lidem to blbe neni. umi v tom chodit a vetsinou se vzdy najde nekdo kdo platit bude. takova skryta manipulace.
:palec: přesně jsi to vystihla :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
28.8.13 20:14

Tak já jak s kterou kamarádkou, s některýma automaticky si platí každá svoji útratu, a s některýma si oplácíme, jednou ty jednou já :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
28.8.13 20:20

@Angua já právě to vidím podobně, jsem i stejná nátura asi - dokonce lidi přijdou k nám a já jim řeknu jednou ať si řeknou, že nejsem zrovna nejlepší hostitelka a kdo si neřekne nic nemá, protože se prostě zapomenu zeptat znova, jestli někdo něco chce.

Všichni to o mě už vědí a když jdou k nám tak vědí, že si mají říct a že jim ráda dám, ale prostě se třeba zakecám a zapomenu no :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
28.8.13 20:21
@Anonymní píše:
Jo, ja vim, co myslis. „Nic nenoste“ a pak je to spatne. To ja take nemam rada. Ja teda nikdy nerikam, nic nenoste, ale ani nerikam, aby nekdo neco prinesl. Pokud se dotycny zepta, povim, at prinese co uzna za vhodne, popr. reknu, co varim. Nevim, vsichni to tak nejak chapou( az na ni), prijde mi to jako zaklad slusneho chovani. Kdyz jdu nekam na grilovacku a ja reknu, ja mam maso, ze si treba donesou vino, ktere budou pit…Nevim, asi to taky vse prameni uz z vychovy… :nevim:

když jdu na grilovačku tak skoro nikdy nic nenosím :oops:

Mí kamarádi toho vždy mají kvanta a hlavně většinou letím na poslední chvíli, resp. o hodinu později a ještě jít nakupovat, to už bych nedorazila nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
28.8.13 20:28
@Anonymní píše:
To je k zamysleni…souhlasim s tebou, chci verit tomu poslednimu odstavci, co jsi napsala ;).Zkusim se na to divat z jine stranky. Myslim, ze budu muset byt vic prima. Proste, doneste to a to. Dnes budem u tebe. Dnes te nevyzvednu, setkame se tam a tam, jed metrem. A budu se v tom mene pitvat, treba o mych dusevnim pochodech ona vubec netusi a pak se tim trapim stejne jen ja…

Rozhodně nemá cenu se trápit, od toho kamarádi nejsou, ještě tak chlapi, ale pokud se to nespraví a budeš z toho furt mít blbý pocit, pak… je lepší si najít kamarádku, která Ti víc sedí.

A myslím, že tím co píšeš, velmi brzy poznáš, jestli je jen „trhlá“ nebo Tě využívá. Jakmile jí nebudeš poskytovat ten servis, ona na to bude muset reagovat. A uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
28.8.13 20:29

Hele, a co kdyby jsi jednou šla s ní na kafe a řekla,,jé, zapoměla jsem si peněženku, zaplatíš to prosím tě i za mě? :mrgreen: za zkoušku to stojí, pak uvidíš hned, jaká je :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.13 20:30

Mám „kamarádku“ (už jen v uvozovkách), ale ta né, že by byla šetřivá, ale přišla mi jen vypočítává. Když jsme někde šli (s dcerou do Zoo, bazén, různé výlety) tak strašně chtěla jít vždycky s námi, ale vše jsme za ni museli platit my. Když měla narozeniny, dostala od nás dárek, když my měli narozeniny, tak jsme od ní neviděli ani prd a takhle bych mohla pokračovat. My jsme ji o našich aktivitách přestali říkat a pak jsme se přestěhovali (bydleli jsme ve stejném domě) a od té doby se ozve jen když se nudí, něco potřebuje a staví se jen zřídka (jednou za 3 měsíce, možná ani to ne) a to ještě tak na 20min. Hlavně občas napíše, že ji chybí, že už se denně nevídáme a podobné kecy. Já ji to nevěřím, protože když jsme se domluvili, že půjdeme někam sednout, zrušila to a šla s jinými kamarádkami nebo se vymlouvá, že nemá čas apod., když vím, že nic nemá.
Je to možná jiná situace, než Tvá, ale já bych i ve Tvé situaci v tom viděla spíše už tu vypočítavost. Už toho prostě využívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
28.8.13 20:31

Nemám ráda kolenovrty. Pamatuji se, že jsme chodívali občas s pár páry večer na skleničku, padlo tam spousta piv, lahví s víny, šampus, jídlo atd. Ani nevím proč, ale vždycky jsme platili poslední a světe div se, vždycky tam zůstalo bezprizorní víno - respektive láhev, nebo šampíčko atd. Vždycky jsme to s manželem zatáhli, protože se všichni tvářili nechápavě, ale pak už mě to tak naprdlo, že už platím zásadně první a ten poslední ať se z toho třeba potentí, že mu tam eventuálně něco zbylo. Charitu jsem dělala pár let, flašku občas neřeším, ale tohoto už bolo privela. Ať si to platí někdo jiný. Ale spíš nechápu, že někomu to může utéct. Dvojku vína, pivo nebo vodu pochopím. Ale flašku? Trošku jsem odbočila, ale řádně se vypsala :lol:.

Ad grilování - jako samozřejmost beru láhev vína a brambůrky. Maso neberu, ale doneseme třeba hermelíny na grilování :).

• Citovat
  • Upravit
31104
28.8.13 20:31

Ještě bych chtěla říct, že já třeba to placení na střídačku nesnáším, protože si to musím pamatovat a bojím se že zapomenu a jsem ve stresu.

Takže když už zvu, tak nechci nic vracet a tak tedy když mě pozve nějaká kamarádka, tak to taky vypouštím.

Vím, že to není běžné. A třeba mám kamarádku, která díky tomu, že je mnohem taková pohostinější, tak třeba jsme častěji u ní doma a ona mi vždy nabídne svačinu nebo tak (a já si vždy vezmu, za a) je dobrá, za b) mě v Anglii naučili, že odmítnout je neslušné) a pak chce ještě platit i tu kávu. Pak se s ní musím přetahovat aspoň o to. Protože by to lehce zklouzlo k tomu, že by ona platila všechno. Protože je jen „sociálnější“ nebo jak to napsat.

A už končím, nebo si budeš myslet, že jsem nějaká „zrůda“ :D

Přeju happy end

Příspěvek upraven 28.08.13 v 20:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.8.13 20:33

@Myrha já to říkám lidem taky, ať si ty kafe a čaje normálně urgujou, když jim dlouho nic neponesu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
28.8.13 20:36
@Angua píše:
@Myrha já to říkám lidem taky, ať si ty kafe a čaje normálně urgujou, když jim dlouho nic neponesu :lol:
:D jsem ráda, že nejsem jediná, ale je pravda, že to kamarádi asi berou normálně. Nevyhýbají se mi nebo tak něco :D. Tuhle byla u mě jedna kamarádka a po půl hodině řekla, já zapomněla, že jsem u Tebe, zvedla se, vzala si skleničku a natočila vodu z vodovodu :oops:

Pak jsem se probrala a otevřela víno, které si dala a ještě dostala čaj (avšak neměla jsem k tomu nic) než 2 staré sušenky ;)

No holt snad mám jiné kvality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
28.8.13 20:38

@Poison Ivy tak to u nás je to spíš obráceně, kromě jedné party (kde si už dáváme pozor), tak většinou ten poslední platí méně. Protože když si někdo není jistý, platí vždy o pivo atd víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.8.13 20:40

@Myrha s tebou bych si rozuměla :mrgreen:

Mně je to vždycky blbé, že když z někama jdu, tak mi každý něco nastrká, ale já nevím, co bych měla těm lidem dávat, mně přijde, že nic navíc takového vhodného doma nemám :lol: Jakože se vším počítám, že to použiju na oběd apod. Mám třeba navíc pytlík mouky, ale to mi přijde blbé :lol: :lol: :lol:

No a s těma svačinama to úplně chápu. Mně vnutí každý všechno, kolikrát to i nemám ráda (protože když říkám ne, tak myslím ne, to já zas si ráda dám cokoli :mrgreen: - ráda jím, ne že bych byla socka :lol: ). Pak někdo přijde a já říkám - mám tohle a tohle, chcete to? A oni řeknou, že ne. Tak jim to nedám :nevim: Až teda nedávno se do toho vložil MM a říkal, že se nemám ptát, ale dát jim to a že to sní - a měl pravdu. Přitom jsem je varovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová