Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer
..
Dneska mi opět volali od O2 (to že otravují každý den už od ledna neřeším, dneska jsem to opět zvedla). Mám nový tarif od února -O2 Pohoda se základním plněním 180Kč (40volných minut do všech sítí, 100 sms do všech sítí a na jedno O2 číslo volání zadarmo).. prostě tarif přesně pro mě, potřebuju volat a psát do ostatních sítí, ale né moc.. tento tarif přesně pokryl mé požadavky.
Dnes mi volali, že tento tarif ruší a že mě přendají na tarif za 325 (s tím, že občas jsem tolik platila i u toho levného, protože jsem přepsala- to jsem věděla a bylo mi to šumák).. ten tarif se jmenuje nějak free.. a prý má 80volných minut do všech sítí a jinak jen neomezeně do O2, což se mi nevyplatí, protože ty smsky do ostatních sítí budu platit.. Kdysi jsem měla O2 COOL, ten jsem si po dvou letech změnila na tu pohodu právě protože už jsem nepotřebovala psát tolik do O2 (s přítelem žijeme spolu, už si nemusíme psát a volat každých pět minut
)
Asi píšu dost zmateně, ale prostě mě štve, že mi řeknou, že to prostě ruší a že mi pošlou smlouvu na tento.. v té rychlosti jsem řekla, že teda jo, ani jsem jí neposlouchala pořádně..pak přišel přítel s tím, že to free má a že platí ale jen 200 a má v tom to neomezený do sítě O2.. No naštvala jsem se a chci od nich odejít pokud mi nenechají stávající tarif nebo za stejnou nebo podobnou cenu nenabídnou hodně podobný..
Myslím, že nenabídnou a tak chci zrušit paušál a dobíjet si normálně kredit(kouknu se po něčem jinym prostě).. a teď mě zaráží, když jsem jí do mobilu řekla že teda jo, je to hodně závazný?? chtěla po mě rodné číslo a že mi nějakou smlouvu pošlou poštou nebo co- mám možnost si jí prostě nepřevzat a nebo nepodepsat_? co mi můžou??
Chci zítra dojet na jejich pobočku a domluvit se přímo tam, že prostě buď ten co mám a nebo odcházím (mám právo ne? mám smlouvu na tento tarif s těmato podmínkami na dva roky a když tento tarif zruší a nemůžu ho mít, tak nemám přece žádný a tím pádem?:D)..
Děkuji a omlouvám se
Přece ti nemůžou jen tak zrušit tarif co máš, ne? Mně taky furt po telefonu nabízí ty jejich úžasný nabídky, ale vždycky odmítám s tím, že mi ten můj stačí (mám stejný jako ty a skoro nevolám)
Normálně jim řekni, že takhle tedy ne, že chceš tedy zrušit smlouvu a oni ti ten tarif nejspíš i nechají. A pokud ne, tak jim udělej na pobočce bordel, já u nich také rušila tarif (okradli mě, také mi změnili tarif, ale jaksi mi to neřekli) a pustili mě až když jsem seřvala nějakého blbečka v telefonu… O2 jsou zloději, vůbec bych se s nimi nepárala.
Hovory jsou monitorované, ale…jak by ti asi mohli dokázat, že mluvili opravdu s Tebou…myslím, že platí jen to, co se podepíše…proto ti to posílají poštou…zítra tam zavolej, že sis to rozmyslela a že chceš ten dobíjecí kredit…hned uvidíš jestli pro tebe nevyštrachají lepší nabídku ![]()
Když podepsanou smlouvu neodešleš zpět, tak neplatí. Nejlépe se domluvit na té pobočce. Mám také O2 už strašně let, zatím nám tedy vyšli vstříc ve všem.
@alenka84 no, mě řekli, že ho budou prostě rušit a že si ho musím převést.. mě se to taky nezdá.. pochopila bych to za ten rok a půl co mi končí smlouva, že už si ho nebudu moct prodloužit, ale sakra vždyť mám smlouvu:/
@Fjodorka mám naprosto stejný názor.. asi jim tam zítra udělám humbuk ![]()
@Jitka1976 to si taky říkám.. nikdo nemůže přece dokázat, že mluvili se mnou..
@hanka.br. na té pobočce to snad vyřídím, vysvětlím jak manipulativně se mnou ta ženská jednala..:D
Děkuji! docela jste mě uklidnili.. říkám si, že je to přece nesmysl aby mi ho zrušili… další co mě štve je, že mi volají každý den, ale s tím asi nic neudělám.. už jsem před měsícem pánovi od O2 řekla, ať už mi laskavě nevolá, že pokud bych chtěla něco měnit, tak si dojdu na pobočku
@Terulisekk Já jsem teda u Vodafonu a tam taky rušili tarify, ale ten, co jsem si u nich objednala před x lety, tak pořád mám i když v nabídce ho už nemají… To tě možná jen chtěli nalákat na vyšší placení…
No, je otazka kdo volal. Moc bych za to nedal, ze to nebala materska O2, ale proste nejaka firma, co jim prodava tarify. A aby neco prodali, tak musi to stare zrusit. Ale ve finale to podpisem zrusi sam klient.
Nevim to na 100%, ale mam silny pocit.
No, problem je v tom souhlasu po telefonu, protoze je to naprosto jednoznacne uzavreni smlouvy. Hodne lidi myslelo, ze po telefonu nevadi rict ano, ale v soucasne dobe je to normalni smlouva.
Ale mely by byt nejake lhuty na zruseni.
Nevyhal bych a utikal na vetsi pobocku primo O2, nikoli na partnera.
U mě to taky zkoušejí a nepochodili - nemůžou ti zrušit jen tak tarif na který máš smlouvu.. Já jim řekla že chci počkat na konec mé smlouvy a pak se rozhodnu podle toho co mi nabídne konkurence nebo oni a je.. Jejich „free“ tarify mi opravdu nesedí a chci zkusit „vyjednávat“
Nepotřebuju volná data na net tak proč bych je měla zbytečně platit? Chci volné minuty + nějaké sms..asi jako más ty. No nevim nevim co v říjnu vyjednám ale za pokus to stojí ![]()
Podle me ti nevolali primo z O2,ale z nejake firmicky, co je pod O2,kde maji body za kazdou ‚dušičku‘,ktere vnuti nevyhodnejsi smlouvu. Ale dle me ti lhali. Nemuzou ti rict, ze tarif rusi a prevadi te jinam. Smlouva je pro ne zavazna, tudiz ji bud musi nechat dobehnout, nebo ti nabidnout tarif stejne vyhodny za stejnych podminek nebo vyhodnejsi ![]()
@Terulisekk klid, mezi free tarifama můžeš normálně přecházet. Zavolej na operátora a řekni, že chceš ten za 200, jak má přítel.
Já nevím, jestli to můžou udělat nebo ne, ale sestře taky zavolali, že ruší její tarif a všechny začleňují do nových Free tarifů. Vybrali jí, co nejpodobnější tomu jejímu, který měla. Stejně si to ale časem spočítala a zařídila si úplně jiný tarif. ![]()
@Levandulina píše:
@Terulisekk Já jsem teda u Vodafonu a tam taky rušili tarify, ale ten, co jsem si u nich objednala před x lety, tak pořád mám i když v nabídce ho už nemají… To tě možná jen chtěli nalákat na vyšší placení…
Přesně, my máme doma ještě 3× Odepiš, které rušili asi před 6 lety ![]()
Také jsem měla kdysi Pohodu, místo ní mi tenkrát nabídli Cool nebo tak nějak, bylo to za velmi podobných podmínek, tak sem to vzala. Pohoda jako taková už v nabídce 02,co já vím, neexistuje už několik let, udělali za ní právě ten Cool, který byl pouze pro studenty do 26 let. Po dovršení 26 let přišla nová nabídka na nejnižší tarif free, žádnou smlouvu jsem ale nepodepisovala, vše opět proběhlo po tel. domluvě. Pokud ti končí smlouva asi budeš muset přejít tedy na ten Free, pokud ne měli by ti tarif nechat do konce. Akorát pozor na výpověď, musíš jí dát do určité doby jinak ti O2 smlouvu znovu automaticky prodlouží a neupozorní na to. Já teď radši dobíjím, ale zrušit smlouvu s O2 mi dalo hodně zabrat.