Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V jednom pripade bych to pochopila, kdyby fakt nemela, ale vypocitavost nesnesu. Z me vlastni zkusenosti napr. mne tyhle lidi strasne tahnuli na svoji uroven, ze jsem styk s nima musela omezit. ![]()
No, tak tvoje „kamaradky“ byly teda jasne…
Chapu te, ze jsi to tehdy tak nevidela, ja driv vnimala spoustu veci take jinak.
Ona nema ridicak, ja ji vozim vzdy, kdyz se mame videt… to mi tak nejak ale nevadi. Treba pak jednou, az bude mit papiry, me take sveze, hmm ![]()
No, jinak je vse ostatni v poradku…„Jen“ ta jeji hamiznost…
Ja mam kamaradky, se kteryma si navzajem platime kaficka, ale i takove, kdy si kazda plati vse za sebe… a mam dokonce i jednu podobne „setrivou“ jak pises, ale ta tedy setri na vsem i na sobe… a ja to proste beru, nepotrebuju aby mi neco kupovala nebo za me neco platila, na internetu jsem kazdy den tak mi zily netrha, ze mi nikdy nevola a nepise smsky.
Z toho co pises mam jen jeden zaver - udelala si chybu, kdyz se na konci zeptala jak to chces
nic spatneho by na tom nebylo, kdybys to nechala na ni, kdyz to sama pretrasala… v takovem pripade bych ji to rada pripomenula a divala se jak plati ![]()
Podle mě to není dobrá kamarádka, to jsou povahy, který ti akorát vysajou energii a rozhodně nejsou rozhození jako my blbci. promin. vůbec bych s takovým bezcharakterním člověkem neztrácela čas. buď s někým kdo dokáže ocenit to, jaká jsi.
Ahoj, jde o to, jestli je fakt šetřivá nebo prostě vyčůraná. Pokud má na drahý makeup, tak by měla mít i na kafe. Prostě jí nevolej, kontaktuj jí taky jen přes net, plaťte si vždy každá za sebe.
Já ji trochu chápu… Já zas ne že bych byla lakomá, ale nemám na to, abych někam zvala kamarádky. I mě trochu přivádí do rozpaků, když někdo k nám přijede a doveze věcí třeba za 300-400,– (pro děcka, k jídlu atd.). To já fakt nehodlám oplácet, chybělo by mi to v rozpočtu na jídlo pro rodinu. Zvlášť když se to třeba sejde a tento měsíc jdeme k někomu třikrát… Něco samozřejmě přinesu, ale tolik prostě ne. Takže je mi to takové blbé, ale není to hamižnost, jen prostě napjatý rozpočet. A když to hodně přeženu, fakt radši koupím jogurty dětem, než kafe kamarádce, to se na mě nikdo nemůže zlobit ![]()
Ale jako zas smsky píšu a lidem volám ![]()
A to pozvání je taky těžko - ty ses zachovala jako typická ženská - říkáš ne a myslíš ano
Ona zas měla na tom asi trvat, když už to jednou řekla, ale já taky jsem v tomto tele a neumím lidem nutit - jídlo návštěvě apod. Když řeknou, že nechcou, tak nic nedostanou. Kdo mě zná líp, už si na to dává pozor
A co nenávidím, je přetahování se o účet. Toho se zásadně neúčastním. Nabídnu jednou, druhý chce platit, maximálně ještě jednou řeknu „ale ne, já to zaplatím“ a když se chce furt dohadovat, tak ať si to zaplatí
Já nikomu z rukou rvát účtenky nebudu, cpát se dopředu k pokladně, ani běhat za číšníkem k baru jak blázen…
Samozrejme tebe chapu. Myslim, ze to o cem mluvis je vsak uplne neco jineho..
@Anonymní píše:
@AnguaSamozrejme tebe chapu. Myslim, ze to o cem mluvis je vsak uplne neco jineho..
Nevím, je to možné, to asi neposoudím… Jen mě to tak napadlo. Taky mám kamarádky, které rády dávají a dělají mi pak tohleto
![]()
Já moc nechápu totiž takové hry - někdo řekne třeba „nic nenoste“ a pak tě pomluví, žes nic nepřinesla
Asi to není úplně ten stejný případ, ale určitou analogii tam vidím.
Jo, ja vim, co myslis. „Nic nenoste“ a pak je to spatne. To ja take nemam rada. Ja teda nikdy nerikam, nic nenoste, ale ani nerikam, aby nekdo neco prinesl. Pokud se dotycny zepta, povim, at prinese co uzna za vhodne, popr. reknu, co varim. Nevim, vsichni to tak nejak chapou( az na ni), prijde mi to jako zaklad slusneho chovani. Kdyz jdu nekam na grilovacku a ja reknu, ja mam maso, ze si treba donesou vino, ktere budou pit…Nevim, asi to taky vse prameni uz z vychovy… ![]()
Mam podobnou kamaradku prijde keme rekne si o kafe caj a limonadu a to chce najednou
.ja blbec ji to udelam kdyz prijdu ja dostanu caj.kdyz chci stavu tak my spis udela vodu prej ma stavu drahou.kdyz prijde keme ze svim ditetem mala dostane neco dobreho kdyz prijdou moje deti nedostanou nic. jednou dala svoji dceri nanuk moje samozdrejme chteli taky ale ona rekla bez ona ti da liznout!!!v mrazaku mela celej balik nanuku!!!skrtka!!!uz nejsem tak blba!!nedas ty nedam ja a basta.
@claire91 já bych řekla, že je to tím, že zakladatelka kamarádce opakovaně řekla, že je to dobrý, ona to pochopila tak, ne že tedy nemusí nic platit…
Podle mě to bylo nedorozumnění. Sice chápu, že to bylo trapné. Ale já nějak nevím, je to o komunikaci. A třeba kdyby zakladatelka příště navrhla, že další sedánek bude u kamarádky doma, tak by to prostě kamarádka u ní doma normálně udělala.
Každopádně se obávám, že zakladatelka se na to dívá z úhlu o kterém kamarádka vůbec netuší. Ovšem jak jí to říct to nevím, já jsem přímočará a určitě bych to pokazila, že bych to neuměla říct šetrně a kamarádka by se urazila.
Je to ošemetné. Na druhou stranu ve vztahu - jakémkoliv musí být spokojeni oba. Takže bez promluvy to nepůjde.
Nebo musí zakladatelka otočit úhel pohledu (pro mě je to někdy jednodušší, než přesvědčovat někoho jiného). Já si nemyslím, že kamarádka Tě má méně ráda nebo něco takového. Jen to prostě má hozené jinak.
@Anamor28 píše:
Mam podobnou kamaradku prijde keme rekne si o kafe caj a limonadu a to chce najednou.ja blbec ji to udelam kdyz prijdu ja dostanu caj.kdyz chci stavu tak my spis udela vodu prej ma stavu drahou.kdyz prijde keme ze svim ditetem mala dostane neco dobreho kdyz prijdou moje deti nedostanou nic. jednou dala svoji dceri nanuk moje samozdrejme chteli taky ale ona rekla bez ona ti da liznout!!!v mrazaku mela celej balik nanuku!!!skrtka!!!uz nejsem tak blba!!nedas ty nedam ja a basta.
Teda, to už je fakt mazec.
To je k zamysleni…souhlasim s tebou, chci verit tomu poslednimu odstavci, co jsi napsala
.
Zkusim se na to divat z jine stranky. Myslim, ze budu muset byt vic prima. Proste, doneste to a to. Dnes budem u tebe. Dnes te nevyzvednu, setkame se tam a tam, jed metrem. A budu se v tom mene pitvat, treba o mych dusevnim pochodech ona vubec netusi a pak se tim trapim stejne jen ja…