Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já profil mám, ale s naprostým minimem infromací a minimem fotek a jsem na fb tak 3× do týdne tak na 5 minut. Nikdy bych tam nedala třeba informaci, že jsem těhotná a třeba fotku z ultrazvuku, to je pro mě dost intimní. Ale jsem ráda, že vím, jak se mají spolužačky a spolužáci a hodně mi fb pomohl při plánování srazu …
Ne nemám. Myslím, že bych nestíhala a nejsem ten typ, co potřebuje vědět co dělají ostatní..
Nechci FB křivdit, ale připadá mi to jako možnost být zvědavý víc než je zdrávo..( tedy abych to vysvětlila, pokud někoho zajímá co dělá dávný spolužák či někdo s kým se už nevídá, tak mám pocit, že to dělá pouze proto, aby tu jeho realitu porovnal s tou svou a je zvědavý, zda je na tom lépe..)
Profil mam, zalozila jsem si ho kvuli tem klikacim aplikacim typu Farmville.
Momentalne tam sem tam mrknu na stare zname napr. ze zakladky a obcas nasdilim nejakou fotku.
Profil mam zamcenej tak aby ho videli jen nekteri pratele (tzn. ti co mam jen kvuli hram nevidi vsechno).
Jinak manzel tam je taky, ale tak nenapadne, ze ani nekteri nasi hodne blizci znami nerozlustili ktery z tech mych pratel to je ![]()
lizbeth Ja si nemyslim, ze je to jen o zvedavosti… treba ja kdyz jsem tam objevila par davnych znamych tak jsem s nima zacala byt mnohem vic v kontaktu a pokud neziji v zahranici tak se i obcas sejdeme osobne. Takovy to smirovani co kdo z nich dela me moc nebere. Spis je to prilezitost se s clovekem zkontaktovat, kdyz nemas telefon ci email.
Ja si na nej prave taky tak nejak zvykl. Je fajn ze vse vyresim na jednom miste (fotky apod). Ale zaroven me to silene desi, ta zneuzitelnost. Videl jsem fotky sestrenice (pobosky). A co ona tam dava to vylozene laka k… A vetsina lidi kdyz tam dava videa a fotky tak je proste da sdilet vsem.
Jen na okraj: ti co hraji na FB hry davaji zpravidla plny pristup ke vsem svym informacim…?!
A co vasi partneri, jaky oni k tomu maji pristup? Chlapy vetsinou takove veci resi jinak (email staci, tak zajdem na pivo noo, apod.
).
jitkabokule píše:
Ne nemám!! nějak jsem nepochoúpila proč bych si měla s někým vyměňovat informace o tom co právě dělám,kam jdu a co si myslím.Je to taky mimo jimé hrozný žrout času na což mi stačí už e-mimino
A nevím noz fb mám celkově špatný dojem.Z toho jaký je to fenomén,jak mocný snadno zneužitelný nástroj to je..jak je tam každý a tak.Ne a ne a nechci
přesně tak, jeden profil „no name“ bez údajů jsem si kdysy založila pro získání kontaktu na jednu dávnou kamarádku, od té doby jsem tam nebyla, ani už netuším jméno, heslo. A teda dostala mě nabídka zpřístupněte FB svůj email a najdete přátele
![]()
Profil si stačí uzamknout, pak mi nikdo cizí nebude nikam koukat.
Příspěvek upraven 07.08.15 v 22:17
Doriang však je to opravdu jen můj pocit a nikomu to určitě nevnucuji. ![]()
A můj muž profil také nemá..12 ti letá dcera i přes zákaz asi ano, ale nějak to neřeším..co tak vidím, leze tam málo je spíš na zvířátkových stránkách ![]()
Mam a jsem rada, protoze pulka pratel, co tam mam, jsou spoluzaci ze zahranici, se kterymi jsem dlouho nebyla v kontaktu, alespon koukame na fotky, obcas si napiseme, to bychom jen tak pres email neudelali…
Taky tam mam spoluzaky ze stredni a ze zakladky, protoze jsme se rozprchli po vsech certech a alespon takto jsme v kontaktu, planujeme srazy a podobne…
Nebo kamose z turistickyho oddilu, ktery jsme opustili pred 15 lety ![]()
Nepisu tam, ze jsem zrovna byla na WC nebo tak, obcas tam neco cancnu, koukam, co kdo napsal… Me to docela bavi..
Manzel ho nema, rekl, ze je na FB uz starej ![]()
Jrk píše:
Ja si na nej prave taky tak nejak zvykl. Je fajn ze vse vyresim na jednom miste (fotky apod). Ale zaroven me to silene desi, ta zneuzitelnost. Videl jsem fotky sestrenice (pobosky). A co ona tam dava to vylozene laka k… A vetsina lidi kdyz tam dava videa a fotky tak je proste da sdilet vsem.Jen na okraj: ti co hraji na FB hry davaji zpravidla plny pristup ke vsem svym informacim…?!
A co vasi partneri, jaky oni k tomu maji pristup? Chlapy vetsinou takove veci resi jinak (email staci, tak zajdem na pivo noo, apod.).
Můj muž má profil taky, ale využívá ho naprosto minimálně… Máš pravdu, že většinu věcí řeší e-mailem, je to podobný přístup, jak píšeš.
A jinak, fotky Tvé sestřenice - hele, víš co, to už je na každém, co o sobě sdělí a jaké fotky vystaví.
Když si založím fotoalbum kdekoli na internetu (nejen na FB), musím počítat s tím, že ty fotky „jsou v éteru“, dají se zneužít kdykoli, kýmkoli a kdekoli - a podle toho musím vybírat, co tam dám. A to platí i pro posílání fotek mailem.
Fotky či videa ryze soukromého charakteru taky předávám když už, tak jedině osobně přes USB-disk, nikdy přes web…
Za lidskou hloupost a naivitu Facebook (a internet vůbec) nemůže.
A ted se mi zobrazuje stranka nějak divně.Je to tu vše přez sebe,ani odhlašení nefunguje
![]()
jani09 píše:
A ted se mi zobrazuje stranka nějak divně.Je to tu vše přez sebe,ani odhlašení nefunguje![]()
Ted už to dělá zase,od včera.Proč???????????
![]()
Já ho teda mám..pořád na něj nadávám, ale stejně na něj pořád lezu ![]()
jani09 píše:
Jrk píše:
jani09 píše:
Celý facebook se mi už 2 dny zobrazuje blbě a ja nevim,co s tím.Poradí mi nekdo,prosím?
Jaky pouzivas prohlizec?
Google chrome.Nebo mam i mozilu
přez mozilu firefox to jde.Ale šlo to i přez tento.......ted už ne. TO SI TEDA ZASE ZMENIM PROHLÍŽEČ?
Asi bych zkusil to nejjednodussi. Zcela i s nastavenim odinstalovat Chrome a naoinstalovat znovu.