Facka synovi od přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
2.5.16 10:33
@zuzouš píše:
Takze prava mit nema, ale po :P :mrgreen: vinnosti napr. platit najem, zmrzku detem apod., to uz musi? Jestli chce zenska vychovavat svoje deti sama, prestoze ma v domacnosti chlapa, nevidim duvod, proc by ten chlap prispel byt jen korunou na deti, ci se o ne staral v matcine nepritomnosti. Ani se nedivim, ze je tolik samozivitelek, dobre jim tak, jestli uvazujou takhle. Mmch co treba rovnou rict, ze ten kdo se osklive diva ma jen krucek k vrazde :zed:

už jsem začala chápat ty rodiny, kde si jedou na moje - tvoje… s tímhle uvažováním už se fakt ničemu nedivím… a přikláním se k tvému komentáři - dobře jim tak… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.5.16 10:35
@Jitusee píše:
@sebaanez jasnacka,každá rodina to ma nastavené jinak. Ja tu facku taky neobhajuji a fyzické tresty doma nepečeme-sem jak ty, ja raději ječim :mrgreen: a manžel to nema zapotřebí. Ale pravdou je, ze takový výstup jsme ani ze strany syna jeste řešit nemuseli. A kdyby tomu tak bylo, myslim ze pres zadek si proste zaslouží, musi vedet kde sou hranice. Problém ja osobně vidim v tom, ze tam vlastne přítel nema žádné práva (ani ted neobhajuji facku:mrgreen: ),me spis velmi vadi ta situace, kdy okrikla syna i přítele. Nezdá se mi normální, aby 4 lete díte a dospěly chlap byli v rovnoběžce a myslim, ze příteli to mela rict mezi 4 očima.
Možná sem trosku citové zabarvena, protoze můj manžel taky neni tatinek mého 6 leteho syna, ale vychovává ho od mala a ja bych si nikdy nedovolila ho okriknout pred synem -celkove mu jako muzi důvěřuji a respektuji a kdyz on ho bere jako svého nebudu ho z pozice,,je můj" poučovat. Ale to uz je zas o tom, ze každá musime vedet koho mame doma, mit plnou důvěru a jasne stanovené pravidla :kytka:

souhlas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
2.5.16 10:37
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji nějaký objektivní pohled na tuto situaci..Žiju dva roky ve společné domácnosti s přítelem (ten zatím svoje děti nemá), já má dva syny 4 a 7 let..Se svým otcem se vídají pravidelně..Dnes nastala taková situace, že mladší syn začal být na přítele drzý, nějak mu řekl vypadni, když ležel na gauči, tak mu lupl pořádnou na zadek a pak se mladší syn ještě víc rozzuřil, nějak na přítele vyběhl, tak mu přítel vlepil pořádnou facku..podotýkám, že jsem u toho nebyla, byla jsem v kuchyni, tak jsem přiběhla a vůbec jsem nevěděla, jak se mám zachovat..příteli jsem řekla, že nebude fackovat moje děti a synovi, že se nebude takhle chovat..podotýkám, že se mi moje děti nezdají nějak nevychované, občas jsou teda drzé, tak asi jako ostatní děti, ale žádná katastrofa..nikdo jsem je nikdy nebyl, maximálně dostali víc na zadek, ale přes obličej jim snad nikdo nikdy nedal..vůbec nevím, jak se k tomu mám postavit, nevím, kde jsou hranice toho, aby přítel takhle vychovával moje děti..ano, synek to sakra přehnal, na zadek bych mu dala taky, ale facku jako hrom dát sotva 4 letému dítěti, nevím, nevím..co si o tom myslíte?

@terinka4444 Klasicky vytrhavas si jen to, co se ti hodi. Dle meho zakladatelka resi oboji, jak tu facku, tak to, jak ma vychovatvat partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.5.16 10:41
@terinka4444 píše:
Víš, máš pravdu, jenže tohle zakladatelka neřeší, o tom to je. Ona neřeší, jetsli on ho vychovává nebo nevychovává, četla jsme teď znovu ten úvodní příspěvek, ona neřeší, jestli mu dá partner na zadek nebo nedá. Ona se přišla poradit, jestli výchova formou facky je ještě adekvátní úměrně k věku toho syna. Když to přečteš znova, to že syn dostal na zadek neřeší, řeší mlácení přes hlavu. Jestli mají nebo nemají pravidla nevím, o tom tam nečtu nic. Jí šlo primárně o způsob trestu nebo výchovy. Jaká forma je ještě přijatelná a jaká ne. Jen se ta diskuze stočila jaksi jinam :nevim: Ale už tě fakt nebudu unavovat, měj se.

Ja myslim, ze jste se jen blbe pochopily, asi nikdo tady neprikyvuje vehementne, ze facka je ta top vychova 4leteho decka. Ale holky tim spis myslely, ze neni treba hned vyskakovat, jak certik, ze se proste stalo, vysvetli se to a jede se dal a neni treba pet ody na tema Jake znate nadavky na chlapy. Nevime, co tomu predchazelo, samozrejme nic facku neospravedlnuje, navic chlapovi z toho taky asi nebylo nejlip. Zakladatelka si musi sama sahnout do svedomi, jaky vztah dovoluje detem a muzi si utvorit, protoze vztah je i o pokarani, odpusteni, i to ho posiluje. Jak je nekde nerovnovaha, muze to jednoho dne bouchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
2.5.16 11:46

@Regina Hero Nikdo nebude bit moje dite. Kdyz to nedelam ja. A ano, mozna to ma v hlave spatne hozeny, ale kdyz k tomu dojde, budu delat poradky ja. Protoze muz, z afektu da mnohem vetsi ranu nez zena. Takze proto. A myslis co chces. Takhle to mame proste u nas my. Navic pritel je mekota, nikdy nikoho v zivote neuhodil, ani psa natiz sve milovane dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.5.16 12:44

@sebaanez tak mas kliku na mekkyho chlapa. Normalni chlap si diktovat nenecha a nemusi to znamenat, ze by mel v planu nekoho rezat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
2.5.16 12:58

@zuzouš On je normalni, kvuli tomu s nim jsem. Jen nenormalni chlap a zena si vydobuje respekt od ditete fyzickymi tresty. Vyrovnany jedinec dite vychovava jinymi metodami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
2.5.16 13:21

@sebaanez a normální žena nechá muze byt hlavou rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
2.5.16 13:48
@Jitusee píše:
@sebaanez a normální žena nechá muze byt hlavou rodiny.

Presne tak! Za prve jsem psala, ze nejsem normalni, a za druhe, muj chlap je hlava rodiny, ale musi hlava rodiny nutne fyzicky trestat sve dite? Proc jako? Co to ma za smysl? My zijem v harmonicke rodine a jsme tak stastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.5.16 13:55
@sebaanez píše:
@zuzouš On je normalni, kvuli tomu s nim jsem. Jen nenormalni chlap a zena si vydobuje respekt od ditete fyzickymi tresty. Vyrovnany jedinec dite vychovava jinymi metodami…

Vyrovnany jedinec se hlavne drzi zlateho stredu a ne extremu jedne ci druhe strany :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
2.5.16 14:15

@zuzouš Nrmyslim si, ze nebit dite je nejaky extrem. Ty ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
2.5.16 14:35

Diskuze o tom jestli bít nebo nebít dítě tady byla několikrát a vždy se zvrtla v hádku. Já jsem dceru taky občas plácla po zadku. Jedno plácnutí jako výstraha, žádné mlácení hlava nehlava. Za 5 let se mi to stalo asi 3×. Ale fackovat a pohlavkovat děti je prostě přes čáru.
Pokud ale řekne čtyřleté dítě dospělému člověku, prakticky nevlastnímu otci, VYPADNI, tak opravdu moc vychované není. Takže by zakladatelka potřebovala více soudnosti a nadhledu. Taky jsem měla občas problém, když manžel začal vychovávat moji dceru z předchozího vztahu. Musela jsem se naučit respoktovat ho jako rovnocenného partnera ve výchově. Protože jak tady kdosi psal: platit nájem, brát rodinku na výlety a starat se ANO, ale mít právo na výchovu NE? V takovém případě to nikdy nebude fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.5.16 14:52
@sebaanez píše:
@zuzouš Nrmyslim si, ze nebit dite je nejaky extrem. Ty ano?

Ano. Extrem je mlatit za kdejakou blbost nebo za nechtene provedene veci typu spadla sklenicka, zkratka tam, kde nic „nehori“ a da se vse v klidu vysvetlit. Druhy extrem je v nebezpecnych situacich, kdy napr.dite schvalne vbiha do silnice, kde slupka na zadek da diteti jasnejsi Ne, nez domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
2.5.16 15:09
@Muzz píše:
@berusa.m První odstavec, to vidím stejně. Občas nějakou vrazit asi jo, ale fackování ne.
Co se týče 4letých dětí, tak to nikdy není tak vychované, jak třeba v šesti, sedmi letech. Např. prvňáček už dospělým (cizím) netyká, kdežto čtyřleté děti běžně ano. I pětileté, zažil jsem v nemocnici jak tykalo postarší přimářce orl.
Partner (nepsala snad ani manžel, ale to není nejpodstatnější), co není otec, když tu současně otec je, s kterým se dítě stýká, tak ten jako otec fungovat dost dobře nebude. A pokud by měl, tak leda se souhlasem matky dětí. Vůči nim není na roveň otci, co platí alimenty a udržuje s dětma kontakt. Skutečně to tak je, ve výchově může partner spíš pomáhat, třeb někde pohlídat, ale věci určuje vlastní matka. Případně i vlastní otec těch dětí. Toho nelze označovat jako biologického a odsouvat do té role, pokud nedošlo k adopci dětí. Z hlediska práva má vůči dětem práva a povinnosti jejich matka, pak i otec, s kterým nežijí. Partner matky nikoli, musí se té roli přizpůsobit.

Možná mám ten pohled zkreslený svojí zkušeností. U nás sice vlastní otec alimenty posílá, s dcerou v kontaktu byl a je, ale jako otec nefungoval. Pro mě je prostě otec mé dcery můj manžel, protože on je kdo ten s ní zajde k lékaři, když já nemůžu, on jí vysvětluje matiku a on jí dává pusu na dobrou noc.
Všude je to jiné, já vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.5.16 15:37

@Muzz Mám dojem, že pokud partner(ka) rodiče žije s dítětem ve společné domácnosti, tak rodičovských práv a povinností v přiměřené míře nabývá, aspoň tak nějak to bylo ve starém OZ.
Já bych teda nehrotila otec-neotec, před nástupem nukleární rodiny dítě vyrůstalo v přítomnosti daleko víc dospělých (prarodiče, tety, strýčkové atd.) a tak nějak se automaticky očekávalo, že se bude chovat slušně ke všem a nikdo se „nepřizpůsoboval roli“ vůči dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí