Facka synovi od přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2932
20.11.22 14:29
@Anonymní píše:
@Stará známá Syn si po sobě nechtěl uklidit bordel, přítel trval na tom že si to po sobě uklidí. Tak se situace vyhrotila…

A o i byli spolu sami? Ty si byla úplně pryč? Těžká situace, když si ho nechala hlídat svého syna, dala si na něj tu zodpovědnost a on to vyřešil dle svých výchovných metod. Pokud by byl vztah úplně super, jen bych si s ním vyjasnila co a jak, nastavila pravidla. Pokud byl i předtím na prd, úplně bych to ukončila. A synkovi bych zkusila nastavit hranice a dala přednášku o slušném chování, v 8 letech to je nic moc chování a za pár let by mohlo být peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
20.11.22 14:30
@Fiveone píše:
Ano, proto bych se domluvila, že pokud se syn bude takto chovat, tak prostě přítel zabaví telefon, nepomůže to, přijde další sankce, ale nebude ho mlátit prostě. A až přijde matka, tak řekne co se stalo prostě.

U toho telefonu nevím. Ten může sloužit k zábavě, ale primárně je pro kontakt s rodiči, tady matkou. A vlastně dítě ho má pro svoji bezpečnost. I ten počítač doma je nutnost. Dítěti ale jde dát najevo, že něco nesmí, i když tu nejsou fyzické tresty nebo omezení typu mobil nebo počítač. Učitelé ve škole taky nemají tolik nástrojů a těch dětí musí zvládat najednou hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
20.11.22 14:39
@thalasan píše:
A o i byli spolu sami? Ty si byla úplně pryč? Těžká situace, když si ho nechala hlídat svého syna, dala si na něj tu zodpovědnost a on to vyřešil dle svých výchovných metod. Pokud by byl vztah úplně super, jen bych si s ním vyjasnila co a jak, nastavila pravidla. Pokud byl i předtím na prd, úplně bych to ukončila. A synkovi bych zkusila nastavit hranice a dala přednášku o slušném chování, v 8 letech to je nic moc chování a za pár let by mohlo být peklo.

To je klíčová otázka - ta první věta. Od toho se to další odvíjí. Já osobně bych asi své dítě cizímu člověku, byť partneru, nesvěřil. U dlouhodobějšího partnera, tak tam se pak ví, jestli dítě ho bere nebo ne. Pokud ho dítě poslouchá, lze mu ho i svěřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
20.11.22 14:48

Ono je taky důležitá otázka jak jste spolu s přítelem dlouho a jak dobře syna zná a naopak. Jen jestli to pro syna není jen nějaký strejda, kterého zná syn chvíli a nepovažuje za autoritu. Svou roli hraje i to, že jak říkáš si poslední době nerozumíte a máte rozpory. Syn možná také něco zaregistroval.
Ale určitě by měl přítel jednat diplomaticky a spíše domlouvou. Rozhodně ne fackovat cizí dítě. Syn se stýká s vlastním otcem? Tomu by se to také nemuselo líbit kdyby si syn postěžoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24853
20.11.22 14:51

Jsem ta poslední, kdo by se zastával násilí na dětech!
Ale je násilí a je jediná facka v životě (např. jsem ji dostala od milovaného otčíma jednou a věděla jsem proč), nedělala bych z toho závěry a nastavila pravidla
podstatný by pro mne byl názor syna a jeho interpretace, proč k tomu došlo… život mne naučil, že Kabáti to zpívají o pravdě dobře : Je flekatá jak dalmatin, je černobílá, chudák holka s dechem nestačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
20.11.22 14:56
@Lucy75 píše:
Jsem ta poslední, kdo by se zastával násilí na dětech!
Ale je násilí a je jediná facka v životě (např. jsem ji dostala od milovaného otčíma jednou a věděla jsem proč), nedělala bych z toho závěry a nastavila pravidla
podstatný by pro mne byl názor syna a jeho interpretace, proč k tomu došlo… život mne naučil, že Kabáti to zpívají o pravdě dobře : Je flekatá jak dalmatin, je černobílá, chudák holka s dechem nestačí…

Tak jedn věc je třeba uznávat v rozumné míře fyzické tresty. Ale druhá věc je, jestli se má patřit fackování. A facka ve vzteku, to je problém. Ač jsem pro fyzické tresty, tak třískání dětí ve vzteku mi vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
21.11.22 19:03

Tak ono to nebylo jen to, že?
Bylo by dobré, kdyby nám zakladatelka doplnila víc informací.
A že by najednou hodný, empatický partner byl vyprovokován malým satanem tak, že mu jednu vrazí, to bych ještě rovnou mohla přidat další pohádku, třeba o jenickovi a marence…
Za mě -tohle je no go. Já děti nebiju. Je to zcela v rozporu s mym presvedcenim. A ne, nemám nevychované dítě bez hranic. Kdybych zjistila, že můj partner se neumí ovládat a když je zahnán do úzkých, řeší to fyzickou silou, ještě k tomu na 8mi-letem dítěti, byla by to pro mě konečná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML