Falešná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4960
27.8.10 12:31
irrrenka píše:
Nazvat postizeneho cloveka DEBILEM je neuctive,osklive a surove a pokud jsi byvala clenka personalu z takoveho ustavu, tak je to navic hodne smutne.Doufam, ze tam nedela vic podobne smyslejicich zamestnancu.

Tady jde myslím o slovíčkaření, které není na místě a je opravdu mimo diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
27.8.10 18:11
zabkakvak píše:
Ahoj,jako mnoho žen i já sem začala mít averzi na tchýni.Tchýně a tchán jsou rozvedeni již 10 let,ale když sem slyšela od manžela a jeho sestry co jim maminka prováděla,mám chuť jí poslat někam.Např.jim vybrala spoření a utratila to za hubnoucí kůry,zkrášlovací masáže,po hospodách,za hadry.Tchán jezdil za prací po republice a neměl prý ani na oběd,to samé mi potvrdil i manžel a sestra,že se na ně vykašlala a nechala je bez peněz amezitím si užívala.Vlastní dceru ve 12 letech vykopla z domu.no je to od ní hnusné,ale manžel se s ní občas schází jednou za měsíc a já musím také.Když se narodila malá,tak mi při návštěvě v porodnici vyprávěla,jaké má trápení s novým manželem a furt mi tam bulela, jako bych na to měla náladu pár dní po porodu.malé nic nekoupila, když se narodila,ani to blbé chrastítko.nejvíc mě štve,že se všude chlubí vnoučítkem a vypráví,jak furt kouká na fotky a pláče u toho,že se na vnouče strašně těšila.pak si jednou malou přišla povozit,holka řvala a to mi řekla,že moji rodiče jsou povinni koupit vnučce naušnice,přitom moji rodiče pořád něco kupují a dali mi 2 kočárky a jí že bylo blbý malé něco koupit,tak tomu opravdu nerozumím…no abych to zkrátila,včera sme museli s ní na večeři-měla narozeniny a kdyby se nevnutila,tak bysme si na to ani nevzpoměli,povídá mi po hodině kolik stojí plenky,tak sem jí řekla,že v lidlu je mají za 399 kč v akci,tak mi slavnostně předala 200kč a řekla mi at jíí ty jedny koupím.ženy,já bych jí v tu chvíli vzala něčím po hlavě,aby se probrala.dceru jí nechci půjčovat,protože je labilní a tuhle byla 14 dní na psychiatrii. co s takovou tchýní…

Ahojky,ted jsem přečetla tvůj problém s tchýní a pročítala diskuzi,je to složitý,ale já bych asi udělala toto-řekla bych manželovi všechno co mi vadí a že si nepřeješ se s ní stýkat,jestli je rozumný,tak to musí pochopit a respektovat…a zrušila bych veškerý kontakt sní…volala by ti?nezvedám telefon.A kdyby přišla?Tak bych jí to všechno od plic pěkně řekla…a myslím že by se urazila a byl by pokoj..

Já mám taky blbou tchýni,ale ta je zase pravý opak,tak starostlivá,že mi tím jde na nervy :evil: když jsem byla těhotná,tak jsem si připadala že to dítě porodím jí a že ona ho bude vychovávat…tak se starala :evil: Já si sní nerozumím co se názorů týče na dítě a výchovu..občas má úvahy že mi zůstává rozum stát 8-o 8-o,s manželem se čas od času kvůli ní hádáme,ale on je pořád na její straně…je to zase opak problému co máš ty,moje se stará,ale já o to nestojím..
Jednou už malýho hlídala,je mu 9 měsíců,všechno jsem jí řekla kde je a co má udělat..když jsem se vrátila dítě bylo sice v poho,ale pěkně hladový..no,prostě mu nedala najíst!A to mi mohla zavolat… :zed: :zed: :evil:

tak asi bych udělala to jak jsem napsala nahoře.S některými lidmi to jinak prostě jinak nejde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
4.9.10 16:01

tak od založení diskuze se mji tchýně neozvala a ani manžela nekontaktovala :lol: ani nevíte,jaký máme doma klid.Horší budou manželovi narozeniny,které má za 14 dní…to nás asi bude chtít vidět,ale využiji rad od Vás a snad dá pokoj.děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miilada
25.9.12 13:39

Falešná tchýně

Tak opravdu nevím. Nedávno jsem zjistila že mě moje tchýně za zády pomlouvá před nevlastní dcerou kterou má můj přítel ve své péči(19let).Jsem z toho dost zaskočená, protože od samého začátku se snažím být milá a příjemná, občas něco upeču tak jí to hned donesu a měla jsem pocit že mezi náma je vše v pořádku. Asi kámen úrazu bude v tom, že nevlastní dcera si občas asi k babibčce dojde postěžovat(myslím že nemá důvod)a asi jim oběma dělá dobře že něco na mě mají. Mám ještě malou holčičku na kterou asi dost nevlastní dcera žárlí a před náma dělá jak jí zbožnuje. Je mi líto toho času který jsem do své nevlastní dcery vkládala a snažila se jí být dobrou kamarádkou, se vším jsem jí pomáhala. Vůbec nevím jak ted na ní reagovat(neví že o tom ví)a dělat že se nic nestalo, nebo zda jí to mám říct a vyvolat asi pěknou hádku? Upřímně řečeno fakt mě to naštvalo a cítím z její strany velkou zradu… :zed:

• Citovat
  • Upravit
3657
25.9.12 13:45

Řekla bych to maximálně příteli a od nevlastní dcery si držela trošku odstup, každopádně vyvolávat hádku nemá smysl…
Věřím, že to zamrzí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.9.12 13:45

Šla bych do konfrontace a zeptala se na to. Ale je otázka, o čem tě pomlouvali. Já třeba taky zdrbnu mou sestru s mojí mámou - protože ona udělala něco, co se mi nelíbí… ale to neznamená, že ji nemám ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
25.9.12 14:32
@Miilada píše:
Tak opravdu nevím. Nedávno jsem zjistila že mě moje tchýně za zády pomlouvá před nevlastní dcerou kterou má můj přítel ve své péči(19let).Jsem z toho dost zaskočená, protože od samého začátku se snažím být milá a příjemná, občas něco upeču tak jí to hned donesu a měla jsem pocit že mezi náma je vše v pořádku. Asi kámen úrazu bude v tom, že nevlastní dcera si občas asi k babibčce dojde postěžovat(myslím že nemá důvod)a asi jim oběma dělá dobře že něco na mě mají. Mám ještě malou holčičku na kterou asi dost nevlastní dcera žárlí a před náma dělá jak jí zbožnuje. Je mi líto toho času který jsem do své nevlastní dcery vkládala a snažila se jí být dobrou kamarádkou, se vším jsem jí pomáhala. Vůbec nevím jak ted na ní reagovat(neví že o tom ví)a dělat že se nic nestalo, nebo zda jí to mám říct a vyvolat asi pěknou hádku? Upřímně řečeno fakt mě to naštvalo a cítím z její strany velkou zradu… :zed:

Vykomunikovat to s nimi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
25.9.12 14:43

Záleží, jak „závažné“ ty pomluvy jsou, asi bych nedělala dusno kvůli tomu, že o mně někdo řekl, že mám tlustý zadek. Nicméně bych omezila důvěrnosti a jakýkoliv „nadstandard“ v chování na minimum. Určitě se dá pochopit, že se paktují proti tobě, jsi cizí element. Stejně jako to, že tě to mrzí, koho by ne.

• Citovat
  • Upravit
639
25.9.12 15:33
@zabkakvak píše:
Ahoj,jako mnoho žen i já sem začala mít averzi na tchýni.Tchýně a tchán jsou rozvedeni již 10 let,ale když sem slyšela od manžela a jeho sestry co jim maminka prováděla,mám chuť jí poslat někam.Např.jim vybrala spoření a utratila to za hubnoucí kůry,zkrášlovací masáže,po hospodách,za hadry.Tchán jezdil za prací po republice a neměl prý ani na oběd,to samé mi potvrdil i manžel a sestra,že se na ně vykašlala a nechala je bez peněz amezitím si užívala.Vlastní dceru ve 12 letech vykopla z domu.no je to od ní hnusné,ale manžel se s ní občas schází jednou za měsíc a já musím také.Když se narodila malá,tak mi při návštěvě v porodnici vyprávěla,jaké má trápení s novým manželem a furt mi tam bulela, jako bych na to měla náladu pár dní po porodu.malé nic nekoupila, když se narodila,ani to blbé chrastítko.nejvíc mě štve,že se všude chlubí vnoučítkem a vypráví,jak furt kouká na fotky a pláče u toho,že se na vnouče strašně těšila.pak si jednou malou přišla povozit,holka řvala a to mi řekla,že moji rodiče jsou povinni koupit vnučce naušnice,přitom moji rodiče pořád něco kupují a dali mi 2 kočárky a jí že bylo blbý malé něco koupit,tak tomu opravdu nerozumím…no abych to zkrátila,včera sme museli s ní na večeři-měla narozeniny a kdyby se nevnutila,tak bysme si na to ani nevzpoměli,povídá mi po hodině kolik stojí plenky,tak sem jí řekla,že v lidlu je mají za 399 kč v akci,tak mi slavnostně předala 200kč a řekla mi at jíí ty jedny koupím.ženy,já bych jí v tu chvíli vzala něčím po hlavě,aby se probrala.dceru jí nechci půjčovat,protože je labilní a tuhle byla 14 dní na psychiatrii. co s takovou tchýní…

jestli byla na psychiatrii a přímo hospitalizovaná, tak to už je docela vážný. Tam se lidi nenechávaj zavřít z plezíru. Asi bych jí brala jako nemocnou-na hlavu a podle toho s ní jednala. Netřeba se rozčilovat, zřejmě ani neví co dělá špatně a je trochu mimo. Rozhodně nepůjčovat mimi na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamiňadla
25.9.12 15:37

:mavam: Máme to podobné, dlouho jsme se snažili a stejně jsem byli nejhorší. Když jsme si něco nevzali bylo to špatně, když jsme vzali tak taky a mnoho jiného. K nám na návštěvu nepřijeli, bylo jim proti srsti dát nám vědět kdy. Tchýně byla pro všechno hned nafouklá, uražená. Podle ní jí musím ctít, mě tykala já vykala i dlouho po svatbě a narození dětí. Né že bych o to stála, stejně by mě to nešlo, ale ten princip. No zkrátka jezdili jsme k nim méně a méně a když jsme se neozvali třeba i čtvrt roku nikdo se neozval nám tak manžel jednoho krásného dne usoudil, že nemá cenu udržovat takové kontakty a tenhle klid už máme 5 let. Jsme spolu dvanáct let, takže příležitostí bylo až do aleluja. No a tchýně mě tak akorád šmíruje na netu a když něco někam píšu tak to komentuje. Třeba na lidé cz. Je jen otázka času, kdy mě vystopuje tady na lidé už moc nechodim. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
2400
25.9.12 15:51

Zakladatelko, to je úplně normální. My se doma pomlouváme všichni navzájem a i to o sobě víme. Když jsem s mamkou zdrbnem ségru, když se ségrou zdrbnu mamku. Před přítelem drbu svý rodině joho rodinu a věřím že jeho máma mě drbe taky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
25.9.12 19:55

Já bych si s ní o tom promluvila, přesně z toho důvodu, jak říkáš - jinak by mě to děsně žralo. Ale jestli tím něco vyřešíš, to netuším. Možná se zastydí a přestane to dělat, ale dost možná se jen naštve, pohádá se s tebou a pak budeš mít z její strany peklo. :nevim:
Já v tomhle nejsem moc dobrý rádce, vždycky se snažím promluvit si, a pak to skončí na těch naschválech a uražení z druhé strany. Ale aspoň mám čisté svědomí a nežere mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.9.12 10:16
@dada12 píše:
Zakladatelko, to je úplně normální. My se doma pomlouváme všichni navzájem a i to o sobě víme. Když jsem s mamkou zdrbnem ségru, když se ségrou zdrbnu mamku. Před přítelem drbu svý rodině joho rodinu a věřím že jeho máma mě drbe taky :potlesk:

No to mě teda „úplně“ normální nepřijde… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
26.9.12 10:25

No jo, rodinu si bohužel nevybíráme :( ale tak jednou za měsíc na povinou návštěvu a pak frr pryč! A co ti na to říká manžel? Vadí mu její chování, že nic nekoupí? Jestli ano, tak držte při sobě a tchýniný řeči jedním uchem tam a druhým ven! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
26.9.12 10:29
@dada12 píše:
Zakladatelko, to je úplně normální. My se doma pomlouváme všichni navzájem a i to o sobě víme. Když jsem s mamkou zdrbnem ségru, když se ségrou zdrbnu mamku. Před přítelem drbu svý rodině joho rodinu a věřím že jeho máma mě drbe taky :potlesk:

tohle dělá rodina od manžela a mě je to teda dost proti srsti!! Neříkám, že my doma by jsme nedrbaly, ano taky, ale ne sebe navzájem! Nikdy bych nezdrbla moje děti a ani manžela!! Jenom toho kdo si o to říká svým jednáním a beru to jako sebeobranu, neb si doma o tom popovídáme a pak alespoň jsem schopná se s tím člověk normálně vidět aniž bych mu na to něco řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová