Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
irrrenka píše:
Nazvat postizeneho cloveka DEBILEM je neuctive,osklive a surove a pokud jsi byvala clenka personalu z takoveho ustavu, tak je to navic hodne smutne.Doufam, ze tam nedela vic podobne smyslejicich zamestnancu.
Tady jde myslím o slovíčkaření, které není na místě a je opravdu mimo diskusi.
zabkakvak píše:
Ahoj,jako mnoho žen i já sem začala mít averzi na tchýni.Tchýně a tchán jsou rozvedeni již 10 let,ale když sem slyšela od manžela a jeho sestry co jim maminka prováděla,mám chuť jí poslat někam.Např.jim vybrala spoření a utratila to za hubnoucí kůry,zkrášlovací masáže,po hospodách,za hadry.Tchán jezdil za prací po republice a neměl prý ani na oběd,to samé mi potvrdil i manžel a sestra,že se na ně vykašlala a nechala je bez peněz amezitím si užívala.Vlastní dceru ve 12 letech vykopla z domu.no je to od ní hnusné,ale manžel se s ní občas schází jednou za měsíc a já musím také.Když se narodila malá,tak mi při návštěvě v porodnici vyprávěla,jaké má trápení s novým manželem a furt mi tam bulela, jako bych na to měla náladu pár dní po porodu.malé nic nekoupila, když se narodila,ani to blbé chrastítko.nejvíc mě štve,že se všude chlubí vnoučítkem a vypráví,jak furt kouká na fotky a pláče u toho,že se na vnouče strašně těšila.pak si jednou malou přišla povozit,holka řvala a to mi řekla,že moji rodiče jsou povinni koupit vnučce naušnice,přitom moji rodiče pořád něco kupují a dali mi 2 kočárky a jí že bylo blbý malé něco koupit,tak tomu opravdu nerozumím…no abych to zkrátila,včera sme museli s ní na večeři-měla narozeniny a kdyby se nevnutila,tak bysme si na to ani nevzpoměli,povídá mi po hodině kolik stojí plenky,tak sem jí řekla,že v lidlu je mají za 399 kč v akci,tak mi slavnostně předala 200kč a řekla mi at jíí ty jedny koupím.ženy,já bych jí v tu chvíli vzala něčím po hlavě,aby se probrala.dceru jí nechci půjčovat,protože je labilní a tuhle byla 14 dní na psychiatrii. co s takovou tchýní…
Ahojky,ted jsem přečetla tvůj problém s tchýní a pročítala diskuzi,je to složitý,ale já bych asi udělala toto-řekla bych manželovi všechno co mi vadí a že si nepřeješ se s ní stýkat,jestli je rozumný,tak to musí pochopit a respektovat…a zrušila bych veškerý kontakt sní…volala by ti?nezvedám telefon.A kdyby přišla?Tak bych jí to všechno od plic pěkně řekla…a myslím že by se urazila a byl by pokoj..
Já mám taky blbou tchýni,ale ta je zase pravý opak,tak starostlivá,že mi tím jde na nervy
když jsem byla těhotná,tak jsem si připadala že to dítě porodím jí a že ona ho bude vychovávat…tak se starala
Já si sní nerozumím co se názorů týče na dítě a výchovu..občas má úvahy že mi zůstává rozum stát
,s manželem se čas od času kvůli ní hádáme,ale on je pořád na její straně…je to zase opak problému co máš ty,moje se stará,ale já o to nestojím..
Jednou už malýho hlídala,je mu 9 měsíců,všechno jsem jí řekla kde je a co má udělat..když jsem se vrátila dítě bylo sice v poho,ale pěkně hladový..no,prostě mu nedala najíst!A to mi mohla zavolat…
![]()
tak asi bych udělala to jak jsem napsala nahoře.S některými lidmi to jinak prostě jinak nejde ![]()
tak od založení diskuze se mji tchýně neozvala a ani manžela nekontaktovala
ani nevíte,jaký máme doma klid.Horší budou manželovi narozeniny,které má za 14 dní…to nás asi bude chtít vidět,ale využiji rad od Vás a snad dá pokoj.děkuji
Tak opravdu nevím. Nedávno jsem zjistila že mě moje tchýně za zády pomlouvá před nevlastní dcerou kterou má můj přítel ve své péči(19let).Jsem z toho dost zaskočená, protože od samého začátku se snažím být milá a příjemná, občas něco upeču tak jí to hned donesu a měla jsem pocit že mezi náma je vše v pořádku. Asi kámen úrazu bude v tom, že nevlastní dcera si občas asi k babibčce dojde postěžovat(myslím že nemá důvod)a asi jim oběma dělá dobře že něco na mě mají. Mám ještě malou holčičku na kterou asi dost nevlastní dcera žárlí a před náma dělá jak jí zbožnuje. Je mi líto toho času který jsem do své nevlastní dcery vkládala a snažila se jí být dobrou kamarádkou, se vším jsem jí pomáhala. Vůbec nevím jak ted na ní reagovat(neví že o tom ví)a dělat že se nic nestalo, nebo zda jí to mám říct a vyvolat asi pěknou hádku? Upřímně řečeno fakt mě to naštvalo a cítím z její strany velkou zradu… ![]()
Řekla bych to maximálně příteli a od nevlastní dcery si držela trošku odstup, každopádně vyvolávat hádku nemá smysl…
Věřím, že to zamrzí ![]()
Šla bych do konfrontace a zeptala se na to. Ale je otázka, o čem tě pomlouvali. Já třeba taky zdrbnu mou sestru s mojí mámou - protože ona udělala něco, co se mi nelíbí… ale to neznamená, že ji nemám ráda
@Miilada píše:
Tak opravdu nevím. Nedávno jsem zjistila že mě moje tchýně za zády pomlouvá před nevlastní dcerou kterou má můj přítel ve své péči(19let).Jsem z toho dost zaskočená, protože od samého začátku se snažím být milá a příjemná, občas něco upeču tak jí to hned donesu a měla jsem pocit že mezi náma je vše v pořádku. Asi kámen úrazu bude v tom, že nevlastní dcera si občas asi k babibčce dojde postěžovat(myslím že nemá důvod)a asi jim oběma dělá dobře že něco na mě mají. Mám ještě malou holčičku na kterou asi dost nevlastní dcera žárlí a před náma dělá jak jí zbožnuje. Je mi líto toho času který jsem do své nevlastní dcery vkládala a snažila se jí být dobrou kamarádkou, se vším jsem jí pomáhala. Vůbec nevím jak ted na ní reagovat(neví že o tom ví)a dělat že se nic nestalo, nebo zda jí to mám říct a vyvolat asi pěknou hádku? Upřímně řečeno fakt mě to naštvalo a cítím z její strany velkou zradu…
Vykomunikovat to s nimi ![]()
Záleží, jak „závažné“ ty pomluvy jsou, asi bych nedělala dusno kvůli tomu, že o mně někdo řekl, že mám tlustý zadek. Nicméně bych omezila důvěrnosti a jakýkoliv „nadstandard“ v chování na minimum. Určitě se dá pochopit, že se paktují proti tobě, jsi cizí element. Stejně jako to, že tě to mrzí, koho by ne.
@zabkakvak píše:
Ahoj,jako mnoho žen i já sem začala mít averzi na tchýni.Tchýně a tchán jsou rozvedeni již 10 let,ale když sem slyšela od manžela a jeho sestry co jim maminka prováděla,mám chuť jí poslat někam.Např.jim vybrala spoření a utratila to za hubnoucí kůry,zkrášlovací masáže,po hospodách,za hadry.Tchán jezdil za prací po republice a neměl prý ani na oběd,to samé mi potvrdil i manžel a sestra,že se na ně vykašlala a nechala je bez peněz amezitím si užívala.Vlastní dceru ve 12 letech vykopla z domu.no je to od ní hnusné,ale manžel se s ní občas schází jednou za měsíc a já musím také.Když se narodila malá,tak mi při návštěvě v porodnici vyprávěla,jaké má trápení s novým manželem a furt mi tam bulela, jako bych na to měla náladu pár dní po porodu.malé nic nekoupila, když se narodila,ani to blbé chrastítko.nejvíc mě štve,že se všude chlubí vnoučítkem a vypráví,jak furt kouká na fotky a pláče u toho,že se na vnouče strašně těšila.pak si jednou malou přišla povozit,holka řvala a to mi řekla,že moji rodiče jsou povinni koupit vnučce naušnice,přitom moji rodiče pořád něco kupují a dali mi 2 kočárky a jí že bylo blbý malé něco koupit,tak tomu opravdu nerozumím…no abych to zkrátila,včera sme museli s ní na večeři-měla narozeniny a kdyby se nevnutila,tak bysme si na to ani nevzpoměli,povídá mi po hodině kolik stojí plenky,tak sem jí řekla,že v lidlu je mají za 399 kč v akci,tak mi slavnostně předala 200kč a řekla mi at jíí ty jedny koupím.ženy,já bych jí v tu chvíli vzala něčím po hlavě,aby se probrala.dceru jí nechci půjčovat,protože je labilní a tuhle byla 14 dní na psychiatrii. co s takovou tchýní…
jestli byla na psychiatrii a přímo hospitalizovaná, tak to už je docela vážný. Tam se lidi nenechávaj zavřít z plezíru. Asi bych jí brala jako nemocnou-na hlavu a podle toho s ní jednala. Netřeba se rozčilovat, zřejmě ani neví co dělá špatně a je trochu mimo. Rozhodně nepůjčovat mimi na hlídání.
Máme to podobné, dlouho jsme se snažili a stejně jsem byli nejhorší. Když jsme si něco nevzali bylo to špatně, když jsme vzali tak taky a mnoho jiného. K nám na návštěvu nepřijeli, bylo jim proti srsti dát nám vědět kdy. Tchýně byla pro všechno hned nafouklá, uražená. Podle ní jí musím ctít, mě tykala já vykala i dlouho po svatbě a narození dětí. Né že bych o to stála, stejně by mě to nešlo, ale ten princip. No zkrátka jezdili jsme k nim méně a méně a když jsme se neozvali třeba i čtvrt roku nikdo se neozval nám tak manžel jednoho krásného dne usoudil, že nemá cenu udržovat takové kontakty a tenhle klid už máme 5 let. Jsme spolu dvanáct let, takže příležitostí bylo až do aleluja. No a tchýně mě tak akorád šmíruje na netu a když něco někam píšu tak to komentuje. Třeba na lidé cz. Je jen otázka času, kdy mě vystopuje tady na lidé už moc nechodim. ![]()
Zakladatelko, to je úplně normální. My se doma pomlouváme všichni navzájem a i to o sobě víme. Když jsem s mamkou zdrbnem ségru, když se ségrou zdrbnu mamku. Před přítelem drbu svý rodině joho rodinu a věřím že jeho máma mě drbe taky ![]()
Já bych si s ní o tom promluvila, přesně z toho důvodu, jak říkáš - jinak by mě to děsně žralo. Ale jestli tím něco vyřešíš, to netuším. Možná se zastydí a přestane to dělat, ale dost možná se jen naštve, pohádá se s tebou a pak budeš mít z její strany peklo. ![]()
Já v tomhle nejsem moc dobrý rádce, vždycky se snažím promluvit si, a pak to skončí na těch naschválech a uražení z druhé strany. Ale aspoň mám čisté svědomí a nežere mě to.
@dada12 píše:
Zakladatelko, to je úplně normální. My se doma pomlouváme všichni navzájem a i to o sobě víme. Když jsem s mamkou zdrbnem ségru, když se ségrou zdrbnu mamku. Před přítelem drbu svý rodině joho rodinu a věřím že jeho máma mě drbe taky
No to mě teda „úplně“ normální nepřijde… ![]()
No jo, rodinu si bohužel nevybíráme
ale tak jednou za měsíc na povinou návštěvu a pak frr pryč! A co ti na to říká manžel? Vadí mu její chování, že nic nekoupí? Jestli ano, tak držte při sobě a tchýniný řeči jedním uchem tam a druhým ven! ![]()
@dada12 píše:
Zakladatelko, to je úplně normální. My se doma pomlouváme všichni navzájem a i to o sobě víme. Když jsem s mamkou zdrbnem ségru, když se ségrou zdrbnu mamku. Před přítelem drbu svý rodině joho rodinu a věřím že jeho máma mě drbe taky
tohle dělá rodina od manžela a mě je to teda dost proti srsti!! Neříkám, že my doma by jsme nedrbaly, ano taky, ale ne sebe navzájem! Nikdy bych nezdrbla moje děti a ani manžela!! Jenom toho kdo si o to říká svým jednáním a beru to jako sebeobranu, neb si doma o tom popovídáme a pak alespoň jsem schopná se s tím člověk normálně vidět aniž bych mu na to něco řekla.