Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dada12 píše:
Zakladatelko, to je úplně normální. My se doma pomlouváme všichni navzájem a i to o sobě víme. Když jsem s mamkou zdrbnem ségru, když se ségrou zdrbnu mamku. Před přítelem drbu svý rodině joho rodinu a věřím že jeho máma mě drbe taky
To mě taky nepřijde moc normální
Nebaví vás to tak trošku?? ![]()
@panenka87 píše:
To mě taky nepřijde moc normálníNebaví vás to tak trošku??
No jasně že baví, neumím si představit někoho alespoň jednou denně nezdrbnout ![]()
@dada12 píše:
No jasně že baví, neumím si představit někoho alespoň jednou denně nezdrbnout
To je jak u nás v práci, čoveče ![]()
Nějak nechápu - první si stěžuješ, že malé nic nekoupí a že nevozí a nestará se. Když se starat chce, tak jí odmítneš.
Mě od tebe připadá hloupé odmítat peníze od tchýně, tím jí jen urazíš a prohloubíš problémy mezi vámi. Je evidentní, že ty chceš dosáhnout toho, abys jí odřízla od své rodiny, tak toho nejspíš i dosáhneš. At udělá cokoliv, vždy to bude špatně, máš na ní averzi a to se nezmění. Neříkám, že bych skákala, jak ona píská, ale s většinou lidí i tchýní se dá vyjít, ať jsou jaké jsou.
Ahoj, no jestli jsi to četla celý, tak je to psaná před 2-lety.Dnes bych to shrnula asi tak, že tchýně se ozývá, že má narozeniny(tchýně), že se přijede podívat na malou(cca 1× za půl roku)..když přijede, tak je venku max.5 minut a to tak, že chodí za mnou a chce si povídat a holky si nevšimne. Taková já jsem, že nakonec ustoupím a umožním jí kouknout na vnouče! Pak stejně dojde na má slova a to, že vnouče nechce vidět, ale chce si povídat se mnou a nebo s manželem, který se jí vyhýbá seč může. Ani přání k narozeninám od ní si neotevře, dokuď mu ho po několika dnech nenarvu do ruky, ať ho otevře…
Dcera říká, co to je za paní? Já se jí bojím, já za ní nechci…já jí to do hlavy necpu a o manželově matce se s ní nebavím…na otázku kdo to je? to je tatínkova máma. Dcera jí jako babičku nebere a myslím si, že dítě pozná, kdo je dobrý a kdo ne…Kolikrát se tu zastaví někdo ze známých a s nimi si dcera ráda hraje, povídá…a s ní ne..Ono když to takhle píšu, tak opravdu musím působit jako ta strašná ženská, co je proti svojí tchýni, ale to byste jí musely poznat a pak byste mi jistě daly za pravdu…Dárky od ní nechci, dceři naštěstí nic nedává ( i když to bych jí křivdila, tak už jí po 2× dovezla ovoce), ani nevíte, jak bych ráda klábosila s tchýní, ale prostě to nejde…ublížila mi už jako těhotné a na to já nezapomenu. Teď měla její dcera svatbu a ani o tom neví…aspoň to byla klidná a pohodová svatba a ne jako ta naše, kdy to celý zkazila a dělala přesně to, co řekla, že neudělá. Takovou ostudu v tak důležitý den.
HIPPKA: averze je. ano ráda bych, aby nás nechala na pokoji, snad jí to musí dojít, že když se jí nikdo z nás ani jednou neozve, tak o tu osobu nemáme zájem…Ráda bych, aby se k mojí rodině nepřibližovala, stejně jako to ona dělala, když se rozvedla s manželem, děti jí nezajímaly, tak proč najednou po tolika letech navazuje kontakt? Nemohu jí nechat hlídat svoje dítě, když je nemocná a každou chvíli se psychicky sesype a končí na psych. oddělení…to jí mám nechat hlídat dítě, panebože, to bych nikdy neudělala!!Já svoje dítě miluji a jenom při představě, že by se mohlo něco stát..nebudu to radši riskovat, ale děkuji za tvůj názor
Zakladatelko, jedním dechem vždy čtu tvoje příspěvky
tchýni máš opravdu hroznou! Jen bych se chtěla zeptat, co vám udělala na svatbě, asi mi to někde uteklo, jestli jsi to už psala
hlavně se drž a držte s manželem při sobě!!! ![]()
Mám to podobné. Situace byla taková, že jsme se s ní nikdy moc nevídali. Přítel nikdy, ten, když ji vidí, že ona jde po chodníku, raděj se schová, aby se nepotkali.
Mají takový vztah od jeho puberty. Přesto příchodem do rodiny mi dala najvo, že j to moje vina. Že zakazujuju jejímu synovi (a teď) už i vnoučti styk s jejich rodinou.
Přitom kolikrát řeknu:Jdeme k vašim a odpovědí mi je:Nebudu si kazit sobotu.
Já se s tchýní vídala občas, než jsem otěhotněla, tak jsem k nim chodila, pak jsm poznala, že všcko coji řeknu, tak pak použij proti mě. ![]()
Taky jsme ji kolikrát zvali a nepřišla, třeba měsíc, klidně i dva se neozve a pak najednou třeba v 8 večer tel., že potřebuje vidět vnouče. Teďka se ozvala sama s narozeninama. Chce koupit dárek, podle jejích slov asi nějaký nákladnější. Nechcu, je mi trapné to přijmout. Protože se nevídáme tak často, aby dávala takové dary (jinak nedala nikdy nic, ale mě to nevadí). Předpokládáme doma, že tím, že chce přispět takovým darem, tak chce asi utužit vztahy. Nevím, jak ji říci, že nám frekvence návštěv vyhovuje. Ona tím, že nám něco dá, tak myslím, že to pak zpětně vyčte, jak už se stalo víckrát.
Taky když jsme ji zvali a nikdy na návštěvu nepřišla, mi najednou sebevědomě řekla, že „je na čase ji začít dávat vnouče do kočáru, at si děcko zvyká“.
Zvykat na co, takové malé mimino!!! Tak na návštěvu nepříjde a o samotě ji mám dávat. Trnula bych hrůzou, co se děje, vzhledem k tomu, když jsem viděla, jak s dítkem jedná v mé přítomnosti.
Prostě jednou za měsíc nějakou zdvořilostní návštěvu „přetrpíme“, a ačkoliv párkrát byla snaha o záchranu vztahů, nejde to a nepůjde. ![]()
Deniel: když jsme se s manželem rozhodli, že se vezmeme(byla jsme v 6 měsíci), tak hned mi položil otázku, jestli tam má zvát mámu, že není zvědavý na ty její scény, zvlášť, když se nesnese s exmanželem a vlastní dcera jí nemůže přijít na jméno. Já sem mu říkala, že by to bylo asi blbý jí tam nepozvat a třeba ani nepřijde. No tak jsme s ní jednou mluvili, že se tedy vezmeme a ona, že je její povinnost syna odvést k oltáři, že na to čeká celý život a že až ho odvede, tak si sedne dozadu, aby se nemusela setkat s exmanželem a na oběd nepůjde, takže jsme s tím souhlasili.Pak jsme jí dovezli oznámení(setkali jsme se v restauraci),hned jak jsme jí to dala do ruku, tak dostala hysterický záchvat, brečela, až se všichni na nás otáčeli, pak z vteřiny na vteřinu přestala a (ten výraz neumím popsat)jakoby povýšeně, jestli tedy půjde na oběd s námi, že by se najedla a odešla by pryč..Tak to jsme na ní koukali jak na blázna, vždyť sama řekla, že manžela jenom odvede a tím to končí…No takže jí chlap řekl, že s ní na oběd nepočítáme, to se rozbrečela znovu.Pak se na mě vyštěkla, že a to doslova:,, Petro, nepřeji si, abys mi představovala svoje rodiče, ani ruku jim nepodám, toho mě ušetřete. Nemám zájem se s nikým seznamovat..Tak jsme radši odešli, já sem z toho byla úplně vyplesklá a chtělo se mi brečet…za týden volala, ať tedy na svatbě přivedu svoje rodiče za ní a ona jim podá ruku!!! ![]()
Svatba: tchýně přišla s nějakou kamarádkou a odvedla manžela, když všechny vyzvali, ať se posadí ( rodiče k sobě), tak si dřepla hned dopředu a ostatní si sedli až úplně dozadu, takže na nás koukali jako na blázna. že v první řadě u ženicha sedí matka, v druhé a třetí nikdo a pak zbytek od ženicha!! Já sem si toho všimla až po pár sekundách, ale hádejte se v den, který má být ten nejhezčí…Na fotkách se musela narvat úplně dopředu vedle syna a nehnula se ani o píď, i když s ní chtěl fotograf manipulovat–néé ona musí být narvaná ve předu a jakoby v druhé řadě jsme teprve mi, no prostě s pařezem nehneš…
Právě proto nechci, aby nás navštěvovala, protože se pak akorát s manželem hádáme, taky nevím, jak jí to mám říct. Manžel mi jednou řekl, ať si to s ní vyříkám, tak sem jí to řekla, ale jak je vidět stejně si pojede tu svojí…
@zabkakvak na tohle pomůže snad jen 2000km vzdálenost!! Musíš mít nervy z oceli!! Já bych to asi nedala!! Obdivuju tě, že s ní furt komunikuješ a vůbec, že se k ní nechováš jako k cizí!! Dle mě by to měla i ta tchýně ocenit, i když ta to asi nikdy neocení, viď
jediné co ti můžu říct je, aby jste s manželem drželi při sobě a tchýni dali jasně najevo, že ona mezi vás nepatří a nebude mezi vás zasahovat!! Vy jste rodina a tchýně má svůj život!!
držím pěsti!!!
@Deniel : No komunikace je o pár větách a jen jí vidím, tak mi vylítne tlak a strašně mi buší srdce…Přesně jak píšeš: my jsme rodina a ona mezi nás nepatří a ani jí tu nikdo nechceme, jen jí to nikdo nechce říct…
Rozhodně bez ní by to bylo fajn, klídek a pohoda a ne ustavičný nervy, co se zase bude dít…opravdu to nikomu nepřeji, bohužel tchýni si nikdo nevybírá, jen doufám, že jednou nebudu taková jaká je ona…
@zabkakvak je hrozný, když se někdo vnucuje někde kde o něj není zájem, je to blbá situace..a hrozný je, když je ještě hloupý a nepozná, že kazí náladu a život ostatním svým chováním!!
já nevím co ti poradit, leda ju ignorovat.. ![]()