Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Konecjenovyzacatek píše:
@cecetka to není včetně poplatků! Všechny výdaje, poplatky si hradí za sebe sama!
Ano, uz to vidim. Myslim, ze pro @Konecjenovyzacatek bude vyhodnejsi oddelene bydleni. Pokud bude on radne platit vyzivne na dite i na ni, tak se bude mit mnohem lepe. Predevsim psychicky ![]()
@ontarova.stara no, to máš pravdu… Od února budu na RD a to teprv nevím, jak by si představoval… On chodí do práce!
Kde bydlíš teď? Možná bys to u něj měla levnější… Jako bydlení je to docela levný.
Jako s partnerem bych s ním ale nepočítala, nic bych s ním neplanovala, nevarila mu, nenakupovala, neuklizela… Když každej sám za sebe, tak každej sám za sebe. To dítě, se kterým jsi doma, není jeho, že ne?
Případně se s ním dohodni, že budete bydlet spolu, on chodit do práce, ty budeš doma uklízet, vařit, nakupovat atd., akorát péči o dítě mu teda nauctovat nemůžeš, jestli není jeho. A kolik ti za tyhle služby hodlá dávat…? At ti o to poníží ten nájem ![]()
To moc nezní jako vztah.
Ty čekáš jeho dítě? Máš platit nájem, poplatky, jidlo a o dítě se finančně postará on nebo to máš táhnout z rodičovského příspěvku? S takovým bych nebyla, po porodu zažádat o svěření do péče, příspěvek na tebe do 2 let dítěte + alimenty na dítě, polovinu na výbavičku. Špatný výběr partnera
@ontarova.stara píše:
On te jako tehotnou vyhodil z baraku a choval se k tobe dost nechutnym zpusobem. Holka, ja celkem chapu, ze se chces pokusit nejakym zpusobem diteti zajistit kompletni rodinu, ale tudy cesta nevede. Nemyslim, ze by clovek mel automaticky vyuzivat faktu, ze jeho partner ma nemovitost, ale ty jsi sakra tehotna, budes s VASIM ditetem na RD. Kdy jindy by mel chlap prijmout odpovednost (i financni) za rodinu nez ted?
Nejsem zadna rozcapena madam, ale abych platila na rodicaku otci naseho spolecneho ditete najem? WTF?
Eh, to JE jeho dítě? ![]()
No to je masakr…
S tím bych nechtěla nic mít. Najdi si svoje bydlení, od něj půlku vybavy, výživné na tebe a dítě, určit styk a nazdar.
Ty vole, ty uvažuješ, že budeš otci svého dítěte platit NÁJEM?
EDIT: anebo jo… Sestehuj se s ním, zjisti, kolik bere chůva, a naúčtuj mu péči o dítě, 12 hodin denně (těch druhých 12 hodin je tvoje půlka). Pokud budeš nějak uklízet a vařit pro oba, tak to taky. Myslím, že skončitš v plusu, nájem nenájem ![]()
Příspěvek upraven 05.08.20 v 12:20
Vím, ze takových temat už tady bylo, ale…partner mi nabídl, že mohu bydlet u něho,ale.ma to podmínku platit mu, jako bych byla u něho v nájmu. Každý si budeme platit zvlášť stravu, vodu, elektřinu a já mu mám dávat každý měsíc peníze jako nanajem(cca 3000-5000 Kč)On platí hypotéku 8000 Kč na dům, který má na půl ještě s jeho bývalou, ve kterém nyní on bydlí. Jako co si o tom myslíte??
NO a kolik platíš za bydlení teď? Ušetříš?
Hele, těch diskuzí je tu spoustu. Půlka lidí se tě tu zastane, že nemáš co platit nájemné, to se partnerům neplatí.
Druhá půlk bude argumentovat, že za střechu nad hlavou se platí, bydlení není zadarmo a není důvod, aby náklady a rizika spojené s bydlením financoval jen partner.
Já patřím k té druhé půlce - pokdu nemáte společné peníze, tak souhlasím, že nějak přispívat na bydlení by jsi měla. Kolik, to už záleží na situaci - lokalita, cena bydlení, finanční možnosti tvé a partnera, jaké jsi měla náklady do teď.
Uplně nejspravedlivější by bylo, kdyby jste šli do společného nájmu. On svojí nemovistost pronajal a měl ty peníze jen pro sebe.
Ty si srovnej svou situaci, kdybyjste tuto variantu zvolili - pomohla by jsi si finančně a kvalitou bydlení oproti tomu, kdy půjdeš k nemu?
@Kubula.K píše:
Pět mi přijde hodně, tři v pohodě.
A to na základě jakých informací? V Chánově bude moc i pětikilo. POkud se stěhuje do vily na Praze šest, tak je málo i 10tis. ![]()
@Lama Lama píše:
NO a kolik platíš za bydlení teď? Ušetříš?
Hele, těch diskuzí je tu spoustu. Půlka lidí se tě tu zastane, že nemáš co platit nájemné, to se partnerům neplatí.
Druhá půlk bude argumentovat, že za střechu nad hlavou se platí, bydlení není zadarmo a není důvod, aby náklady a rizika spojené s bydlením financoval jen partner.Já patřím k té druhé půlce - pokdu nemáte společné peníze, tak souhlasím, že nějak přispívat na bydlení by jsi měla. Kolik, to už záleží na situaci - lokalita, cena bydlení, finanční možnosti tvé a partnera, jaké jsi měla náklady do teď.
Uplně nejspravedlivější by bylo, kdyby jste šli do společného nájmu. On svojí nemovistost pronajal a měl ty peníze jen pro sebe.
Ty si srovnej svou situaci, kdybyjste tuto variantu zvolili - pomohla by jsi si finančně a kvalitou bydlení oproti tomu, kdy půjdeš k nemu?
se obávám, že z RD to neutáhne a v případě, že je na RD s jeho dítkem, tak chtít aby si hradila vše komplet sama a ještě mu cálovala nájem, mi opravdu nepřijde moc fér ![]()
@cecetka píše:
Ano, uz to vidim. Myslim, ze pro @Konecjenovyzacatek bude vyhodnejsi oddelene bydleni. Pokud bude on radne platit vyzivne na dite i na ni, tak se bude mit mnohem lepe. Predevsim psychicky
Já bydlím teď ve svým bytě, kde neplatím nájem!! Takže žádné 3000 ani 5000 mesicne ![]()
@Keyllah píše:
se obávám, že z RD to neutáhne a v případě, že je na RD s jeho dítkem, tak chtít aby si hradila vše komplet sama a ještě mu cálovala nájem, mi opravdu nepřijde moc fér
Holka si totiz MUSI od neho vyzadat vyzivne. Pak to da ![]()
Já bydlím teď ve svým bytě, kde neplatím nájem!! Takže žádné 3000 ani 5000 mesicne
Tak tam zůstaň, budeš na tom lépe, než s ním
Zakladatelko, jsi normální?
CO sis to našla zač? Nejdřív se chová k tobě jak hovado, ty budeš na rodičáku s VAŠIM SPOLEČNÝM DÍTĚTEM a máš TY jemu platit 5tis. jako nájem a ještě si hradit své poplatky a Jídlo?? a z čeho bys to tak jako, prosím tě, chtěla platit??
zůstala bych kde jsem a už si připravila rovnou pro soud návrh na výši výživného na tebe i dítě, ihned po narození dítěte bych to podala… (výrazně ti klesnou příjmy a neprovdaná matka, které se narodilo dítě, může požadovat po otci dítěte výživné nejen pro své dítě, ale také pro sebe – a to až do dvou let věku dítěte…)..
to se mu, vychcánkovi, protočí panenky
jsi se svým uvažováním úplně vedle… že nad takovou „nabídkou“ vůbec vážně uvažuješ? vždyť mu jde jen o to, abys mu dala polovinu na splátku hypotéky..
to jsem zvědavá, jak ti z jeho platu bude posílat to dvojí výživné ![]()
edit : ty bys ten Svůj byt totiž chtěla zřejmě pronajímat, že?? jen tam pěkně zůstaň, z tohohle totiž nic dobrého nevzejde..
Příspěvek upraven 05.08.20 v 12:30
Já bydlím teď ve svým bytě, kde neplatím nájem!! Takže žádné 3000 ani 5000 mesicne
tak proč se chceš k němu stěhovat? ![]()
@Pet32 píše:
Ty čekáš jeho dítě? Máš platit nájem, poplatky, jidlo a o dítě se finančně postará on nebo to máš táhnout z rodičovského příspěvku? S takovým bych nebyla, po porodu zažádat o svěření do péče, příspěvek na tebe do 2 let dítěte + alimenty na dítě, polovinu na výbavičku. Špatný výběr partnera
Ano, dítě je jeho. Ale on chce stejně testy. h.. Jzl.
@Keyllah se vsadím, že o stěhování uvažuje pod vidinou peněz z případného pronájmu svého bytu..
ale v tomto případě by to byla rychlá cesta do pěkných sra…ek
@ontarova.stara no, to máš pravdu… Od února budu na RD a to teprv nevím, jak by si představoval… On chodí do práce!
To jako fakt s ním čekáš dítě a nemáte dořešené finance??? A budeš u něj nájemník? Svou poličku v lednici? Nebo jak?