Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi bych mu řekla, že ten nájem budu platit z jeho alimentů…
Já nevim no, nejvíc souhlasím s Lamou.
Pokud On platí hypo, stará se, veškeré náklady s domem jdou (a půjdou) na jeho triko, protože On je majitel, tak bych i nějaký příspěvek (rozuměj nájem, fond oprav, nazývejme si to jak chceme) pochopila.
Jestli má zakladatelka vlastní byt, může ho pronajímat a za utržený peníz si hradit bydlení jinde.
Ale mělo by to být rozumné.
A pokud už mají rodinu, tak bych považovala za samozřejmé, že budou hospodařit společně - takže oboje peníze na jednu hromadu a z ní žít.
Chtít platit od partnerky na mateřské dovolené s mým vlastním dítětem polovinu energií a dalších nákladů, stravu si bude hradit úplně sama a ještě bude dávat až pět…to pán shání spolubydlícího s výhodama nebo co?
@Konecjenovyzacatek píše:
Ano, dítě je jeho. Ale on chce stejně testy. h.. Jzl.
v tom případě sis sama odpověděla, že bydlení s takovým člověkem za jeho podmínek je přece totální nesmysl..
Ano, dítě je jeho. Ale on chce stejně testy. h.. Jzl.
moc nevím, proč mu nadáváš
vybrala jsi si ho za otce svého dítka a po tom všem uvažuješ, že se sestěhujete? a překvapivě chce testy otcovství?
Se popravdě ani nedivím, většinou platí vrána k vráně…tak jestli máš toto zapotřebí a chce se ti v tomto vychovávat dítko, tak do toho běž…
@Mar__tanka1983 jo, přesně..
a taky bych nechtěla být u těch jejich každodenních a každotýdenních nákupů a sporů o vaření, to musí být přece totální psycho Moje jídlo vs. Tvoje jídlo
a jídlo dítěte teda napůl?
a jak se to bude počítat? denně?
No láska jako trám. Padlo to tu: zůstaň, kde jsi, udělejte testy otcovsví a soudně určit alimenty + péči o dítě.
@Lucy75 píše:
Zakladatelko, jsi normální?
CO sis to našla zač? Nejdřív se chová k tobě jak hovado, ty budeš na rodičáku s VAŠIM SPOLEČNÝM DÍTĚTEM a máš TY jemu platit 5tis. jako nájem a ještě si hradit své poplatky a Jídlo?? a z čeho bys to tak jako, prosím tě, chtěla platit??
zůstala bych kde jsem a už si připravila rovnou pro soud návrh na výši výživného na tebe i dítě, ihned po narození dítěte bych to podala… (výrazně ti klesnou příjmy a neprovdaná matka, které se narodilo dítě, může požadovat po otci dítěte výživné nejen pro své dítě, ale také pro sebe – a to až do dvou let věku dítěte…)..
to se mu, vychcánkovi, protočí panenky
jsi se svým uvažováním úplně vedle… že nad takovou „nabídkou“ vůbec vážně uvažuješ? vždyť mu jde jen o to, abys mu dala polovinu na splátku hypotéky..
to jsem zvědavá, jak ti z jeho platu bude posílat to dvojí výživné![]()
edit : ty bys ten Svůj byt totiž chtěla zřejmě pronajímat, že?? jen tam pěkně zůstaň, z tohohle totiž nic dobrého nevzejde..
Příspěvek upraven 05.08.20 v 12:30
Jsem ráda že mám svůj byt a nikdo mě z něho něho nevyhazuje. On chce, ať ho pronájmu a platím si z mého nájmu naše dítě!!! ![]()
Jsem ráda že mám svůj byt a nikdo mě z něho něho nevyhazuje. On chce, ať ho pronájmu a platím si z mého nájmu naše dítě!!!
a ty o tom přece uvažuješ ![]()
Jsem ráda že mám svůj byt a nikdo mě z něho něho nevyhazuje. On chce, ať ho pronájmu a platím si z mého nájmu naše dítě!!!
No tak to je prostě nejakej blbec, no. Zůstaň, kde jsi, soudně určete alimenty na dítě i na tebe (první dva roky), nech si proplatit půlku všech účtenek za vyšetření, porod, výbavu a tak. A soudně určete styk.
Jinak normálně to do cca tří let věku dítěte bývá tak, že on vydělává v práci a ona se stará o dítě a domácnost. Když on přijde z práce, starají se (večer a ráno a v noci a o víkendu atd.) zhruba půl na půl. To je fér.
Jestli on chce platit půlku potřeb dítěte, ale ty at se živíš za svoje (dokonce mu platíš nájem), tak ale at tedy odvede svých 12 hodin péče o dítě denně. Asi by si na to musel najít chůvu… nebo za to platit tobě.
A jak na vaše dítě bude přispívat on? Chtěl vůbec zakládat rodinu?
Jako ty fakt přemýšlís, že s ním budeš bydlet? Neupadla si nekde na hlavu?
Ať jde do háje, testy ať si zaplatí, určitě bych s ním nešla bydlet a on bude platit co?
Jako že náklady na vaše dítě budeš platit jen ty z toho pronájmu?
![]()
Rozčiluješ se oprávněně, ale měla by ses rozčilovat i sama nad sebou, že si do takovýho pana Ochotnýho a Milýho vůbec šla a pořídila si s ním rodinu…
Čím víc tu píšeš, tím víc bych to fakt nechala tak jak to je - zůstaň ve svém, vyžádej si polovinu na výbavičku, alimenty na sebe i na dítě a pak se uvidí, co se uvidí.
@Keyllah píše:
ideální tatínek pro budoucího mimískaa potřeby na dítko půjdou taky na půl?
Tak nejen potřeby, v tomto případě by měla pěkně spravedlivě i půlka péče o miminko jít hezky za tatínkem. By se divil.
@Keyllah píše:
se obávám, že z RD to neutáhne a v případě, že je na RD s jeho dítkem, tak chtít aby si hradila vše komplet sama a ještě mu cálovala nájem, mi opravdu nepřijde moc fér
NO, já nečetla diskuzi. Jestli maj společné dítě, tak společné peníze, bez debat.