Mám hodně půjček, některé po splatnosti, co mám dělat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24759
19.6.25 08:35
@Pidulka1991 píše: Více

no, spíš za pět, ale toto je zcela nereálné, nepůjčí jí už ani běžná nebankovka, natož banka.. ne s těmi záznamy v registrech, které si automaticky lustrují…
leda nějaký soukromý lichvář, ale to je nesrovnatelně lepší ta insolvence… jako konečné řešení jednou provždy bez dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2949
19.6.25 23:23
@Evca92690 píše: Více

Tohle je nesmysl. Už teď nezvládáš splácet a najdeš si půjčku s ještě větším úrokem a tedy i vyšší splátkou?
Nejlepší je to, co už ti tu radí více lidi - najdi si další práci, abys měla na splátky. Nebo si najdi lépe placenou práci.
Můžeš zkusit i duhovou poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2949
14.7.25 12:03
@Keyllah píše: Více

No takhle to nefunguje. I nebankovní společnosti reportují do registru dlužníků, takže její dluhy banka vidí. Šla bych prvně do dluhové poradny.
Dále bych si co nejdřív našla jakýkoliv přivýdělek. V řádu měsíců nebo do roku je určitě možné pracovat třeba v druhé třetí práci nebo i o víkendech. Jednak bude mít vyšší zapocitatelny prijem do žádosti o konsolidaci půjček nebo taky bude mít možnost nějakou půjčku splatit atd.
Další varianta, teď hodně populární, je napadnout prověření bonity tou nebankovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
16.11.25 13:41

@Evca92690 Nebankovní půjčky zneplatnit u finančního arbitra. Lze udělat az 10 let zpětně. Najdete si moje dalsi příspěvky na toto téma, nebo soukromá zpráva. Mam s tim zkusenosti z pohledu dlužníka. A nedělám to pro zadny profit, jen pomáhám ostatním a bojuju ti.to způsobem proti lichvařum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
16.11.25 15:03

@Torph Co je lichva: „někdo zneužije tísně, nezkušenosti, rozumové slabosti, rozrušení nebo lehkomyslnosti druhé strany“. Na co jsi to uhrál ty? Předpokládám na rozumovou slabost. Mám pravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
18.11.25 19:37

@Luboš P S čím přesně v této situaci máte problém? Když podepíšete smlouvu, ve které vás vědomě druhá strana uvede v omyl, tak přece máte právo a podle mě i povinnost se proti tomu ohradit ve chvíli, kdy to zjistíte.

Ty společnosti opakovaně dostávají pokuty od ČNB a uzavírají s dlužníky kteří smlouvy napadnou dohody o narovnání, jelikož si jsou vědomy svého nezákonného jednání a přesto se jim stále vyplácí tyto služby nadále poskytovat, protože velká většina dlužníků neví, že jsou tyto v rozporu se zákonem a nechají se oškubat třeba i exekučně.

Já proti nim bojuji aspoň tímto způsobem, chci mezi lidmi ve finanční nouzi rozšířit povědomí o této skutečnosti a kdyby jen jeden člověk na základě toho dosáhl vyřešení své situace, tak to mělo smysl.

Často jde o mladé rodiny, kterým hrozí exekuce, samozřejmě většina dlužníků se do této situace dostane vlastním zaviněním, ale to je chcete hodit přes palubu někam do šedé ekonomiky? A co to prostředí, ve kterém vyrůstají děti, hádky a stres o finance? Když existuje jednoduché a rychlé řešení? Opravdu nerozumím tomu, co vám na tom vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel