Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak pokud developer nemá peníze, tak bych do takového projektu rozhodně nešla. Solidní developer si nechá zaplatit to co má postavené.
Přišlo by mi to jako velké riziko. U nás to probíhalo právě naopak, developer platil výstavbu všech rodinných domů výhradně ze svých peněz, naše peníze byly v úschově a developer se k nim dostal až po zkolaudování a předání domů.
Neoenc - takhle jsem si taky vždycky myslela, že to probíhá, jsem na té schůzce byla dost v šoku. Ale třeba se najde někdo, kdo do toho šel a klaplo to. Jsem prostě zvědavá.
Naima - no takhle nějak jsme si to financování představovali taky, ale byli jsme vyvedeni z omylu ![]()
@novo123 Udělali jste správně, že jste se rozhodli do toho nejít. Když řeknou na rovinu, že nemají peníze na stavbu, tak je to jasně podezřelý. Ono by se taky klidně mohlo stát, že by za peníze od vás stavěli domek někomu jinému, kde jim už budou hořet termíny. Od takové firmy raději ruce pryč!
Do toho bych nešla ani náhodou… my teda nebrali novostavbu od developera, ale nechávali jsme si barák stavět od firmy a platili jsme jim vždycky až odvedenou práci postupně ve 3 splátkách
No jo no, ale strašně mě mrzí, že tam nestaví někdo jinej, normální. Ty baráky jsou skvělý a ta lokalita super. Bohužel..
Nešla bych do toho už jen z toho titulu, že pozemek vlastní někdo jiný, než stavbu. To zavání průšvihem. Porozhlédněte se jinde. Chápu třeba rezervačku na nedostavěné, v Pze normál, ale nikdy nedáváš peníze předem, vždy jen rezervační zálohu a platí se po kolaudaci.. Tohle nee ![]()
Tohle hodně smrdí. Může být, že je to výjimka, ale když jeden slyší, kolik lidí se kde už napálilo… radši jasné a jisté a prověřené financování.
Podle mě vždycky dáváš nějaké peníze předem, chtějí třeba nějaké procento z celkové sumy hned při sepsání smlouvy budoucí, když je hotová hrubá stavba, a doplatek při kolaudaci.
Ale určitě je špatně, když developer řekne, že na stavbu nemá peníze
To by běžný vychcaný realiťák snad ani neřekl, i kdyby to byla pravda ![]()
Zítra se jdeme mrknout na další hrubou stavbu, je tam osm baráků a šest z jich už je přepsanejch i v katastru, takže to snad bude solidnější jednání. Ale zase se nechci moc nadchnout.
Befana - no a představ si, že tenhle realiťák takovej blbec byl. Taky se moc nechytám, jak na to může někoho nalákat.
@novo123 píše:
No jo no, ale strašně mě mrzí, že tam nestaví někdo jinej, normální. Ty baráky jsou skvělý a ta lokalita super. Bohužel..
věřím, že to zamrzí, ale nezoufej
my třeba 2 roky čekali na pozemek (na změnu územního plánu) a pak nám majitel řekl, že ze 6 možných pozemků nám prostě prodá ten největší (ač jsme chtěli téměř poloviční) a za pro nás nepřijatelnou cenu
nakonec jsme našli pozemek v podstatě o „pár“ metrů dál, na ještě lepším místě a o 30 % levněji
takže určitě někde něco lepšího čeká i na vás ![]()
Chaarleene - díky za podporu, ale my koukáme po schopným pozemku nebo baráku už osm let. O tomhle projektu se mluvilo čtyři roky a tak jsme čekali a čekali, pak přišli problémy s otěhotněním, tak jsme potřebovali peníze na IVF a plány trochu pozdrželi, problémy úspěšně vyřešeny a hledáme dál. Zklamání je to vážně velký, ale doufám, že ten další barák by mohl klapnout. Není to sice ono, ale někam ty tři děti dát musíme ![]()
Ahoj, zajímalo by mě jestli máte někdo zkušenost s podobným typem financování. Zvažujeme koupi novostavby. Byli jsme na schůzce s realitkou. Pán nám vysvětlil, že developer daného projektu nemá peníze, tudíž financování probíhá tak, že my platíme peníze firmě, oni staví, když je postaveno, přepíší nemovitost na nás. Upozorňuji, že developer jsou jsou dvě osoby, jeden vlastní pozemky, druhý stavební firmu, která staví domy. Vůbec nám to nepřijde v pořádku a máme pocit, že je to jedno velké riziko, tažke už jsme se vlastně rozhodli, že se poohlídneme jinde. Jenom by mě zajímalo, jestli někdo z vás má tuhle zkušenost a třeba o dopadlo dobře?