Firkon Verano Long 2012

• Fotoalbum (9)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Máte zkušenost s Firkon Verano Long?

Přidejte zkušenost s Firkon Verano Long
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1240
12.11.12 10:58

My jsme jednou tu možnost dát korbu obráceně využili, při výletu lesem, kdy jsme šli přes půlhodiny z prudkého kopce, malý aspoň nemusel být hlavičkou dolů :)
Jinak jsem už psala, že náš kousek měl jisté mouchy. Momentálně ho máme na reklamaci, tak snad pak už bude brzdit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
19.11.12 15:34

Ahoj, já jezdím s Firkon Verano Long už rok, 8 měsíců hluboká verze pak sporťák. Klady bych viděla

• ve velikosti (i když si myslím, že korba opticky vypadá ještě větší než je, protože vepředu a vzadu jdou jeho hrany šikmo nahoru).
  • sportovní verze lze otočit směrem k matce
  • sportovní verze má okýnko ve stříšce (lze sledovat dítko, když jede po směru jízdy)
  • konstrukce umožňuje jemné houpání a dobře péruje v terénu
  • zimní verze v korbičce je objímatelná a lze vyprat
  • k autosedačce se dá koupit adaptér a pak lze nasadit na konstrukci kočárku

Zápory:

• mně osobně se těžko ovládá, jde špatně řídit jednou rukou (např. v obchodě, nebo při telefonování)
  • u sportovní verze je krátká stříška (nepříjemné při slunci nebo pršení - když malé svítilo do očí, tak jsem stříšku vzadu odepla a překlopila před ní, což zabránilo svícení, ale moc dobře to nevypadalo, protože vzadu zas byla díra).
  • odkládací košík je na patentky, které neudrží těžší náklad
  • přes bílou moskitiéru není moc dítko vidět a taky ne moc dobře na korbě držela
  • letní verze v korbičce nelze vyprat
  • na autosedačce špatně drží stříška

Tak to je moje zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
20.11.12 22:44

@evelin12 já jezdím s veranem longem 4. měsíc a jsem nespokojená, po zimě přesedláme do sporťáku a už teď mám strach, že to bude opět katastrofa.

autosedačku, kterou prodávají v setu, jsem měla chuť vrátit a omlátit prodejci o hlavu, stříška pořád padá, sedačka na podvozku je hodně nestabilní, člověk tomu moc nevěří. když jedu po kostkách, bojím se, že mi ta sedačka vyskočí z těch adapterů, o tom jak na kostkách kočár vrže ani nemluvim.
ovladatelnost jednu rukou nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
22.11.12 13:09

Já naštěstí nemám problém s vrzáním, ale jinak souhlasím. K Vánocům jsem si vybrala lehký golfko-sporťák, tak se moc těším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
22.11.12 23:49

@evelin12 taky jsem si k vánocům vybrala, golfky nuna pepp, už je máme i doma a nemůžu se dočkat až na jaře přesedláme a zbavím se firkonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
23.11.12 21:41

Hezký :-) hlavně ta spojená vysunovací rukověť je bezva. My budeme asi kupovat Bebe beni Izzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
9.12.12 20:33

TAky zvažujeme koupi tohohle kočárku v long verzi. Mám rodit na přelomu dubna a května, takže příští zímu bude mít miminko 7 - 9 měsíců. To už je asi na tu sportovní verzi, že? Je možné ten sporťák použít pro miminko v tomhle věku? Dá se sklopit do roviny? A je u nožiček nějaká „zábrana“, aby fusak nesjížděl? Ještě zvažuji Dorjan Sport Prestige, ale cena je o 3 tis vyšší :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
9.12.12 20:42

@Hannah1979

Mám přesně tuhle verzi kočárku a rodila jsem letos na konci dubna, takže to je podobné. Malá byla v korbičce až do minulého týdne, teď jsme teprve dali do sportáku. Dá se sklopit do uplné roviny, a je možné ho nasadit jak po tak i proti směru jízdy. U nožiček zábrana je a navíc fusak se protahuje těma popruhama v kočárku, takže nesjíždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
9.12.12 20:55

@Madel moc dekuju za odpoved :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
9.12.12 22:07

Mám stejnou verzi a malá je stále v hluboké korbičce i se zimním fusakem. Sice je to tip ťop, ale vejde se (v 6 měsících 68 cm).
Do sporťáku ji zatím dávat nechci, v korbičce je víc chráněná, a když chce koukat ven, tak zvednu opěrku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
10.12.12 07:33

Tak já mám také tento kočárek a jsem zatím maximálně spokojená. Já rodila v půlce dubna a v korbičce hodlám vozit do konce zimy :mrgreen: Prcek má 8 měsíců a asi 72cm a stále tam má ještě místo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
10.12.12 08:52

Moje malá má v 6 měsících 73 cm a 9,4 kg a vejde se mi tam s fusákem úplně v pohodě. Chci ji nechat v korbě určitě do jara. Je tam tepleji, přijde mi to praktické na zimu. Do sporťáku chci jít tak v březnu, dubnu. Jinak jsem taky s kočárkem maximálně sppokojená.

• Citovat
  • Upravit
4262
13.12.12 20:25

Váha kočárku

Uvažuji o koupi tohoto kočárku (http://www. firkon-kocarky-hak. cz/firkon/eshop/1–1-Kocarky/13–2-Verano-len/5/222-Verano-len-silver). Dost mě překvapilo, jak je lehký. Nevíte některá z praxe, zda je uváděná váha podvozku včetně koleček? Předem moc díky za reakce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
14.12.12 15:46

@Bjedrunka bohuzel neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
14.12.12 18:00

@kajinkac Aha! :roll: Nevíš teda, kolik váží i s kolečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí