Foťák, ano či ne?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.4.20 20:16

foťák, ano či ne?

Dobrý den,
uvažuji o koupi nějakého lepšího foťáku ale nejsem si jistá že bych ho 100% využila. Jk dlouho trvá než se s takovým strojem naučím. Jak dlouho trvá úprava fotek po vyfocení. Máte někdo zkušenosti s nějakým dobrým a poměrně levným foťákem. A kolik stojí počáteční investice? (foťák, karty, baterka, stativ atd.)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
25.4.20 20:18

Já bych zapřemýšlela nad kurzem digitální fotografie. Tam ti poradí co a jak, jak vybrat fotoaparát a objektivy podle toho, co máš v plánu fotit, jaké značky a programy jsou dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
25.4.20 20:39

Mám digitál, obyčejný Nikon, asi za 3 a půl tisíce. Fotí hezky. Časem bych chtěla něco lepšího, tak se tu přiživím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
25.4.20 20:48

Fujifilm X-E3. Ale pokud si pořádně nenastuduješ, jak s ním pracovat, tak ti bude k ničemu. Úprava fotek nezabere nic, pokud se naučíš správně nastavit foťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
25.4.20 20:53

Jak jsem tu psala (a nejen já) už do X fór - pokud chceš slušný foťák, kup si tělo Nikon nebo Canon s objektivem, který je v setu, na tom se nauč a pak jej můžeš postupně vylepšovat tím, že si koupíš nějaký ten lepší objektiv, třeba časem i to nové tělo, a ne jak když si koupíš kompakt, který za pár let celý nahradíš novým.

Například Nikon D3500 nebo Canon 200D se dají koupit kolem 10 tisíc i s nějakým tím základním objektivem a nebála bych se sáhnout po kousku z prověřeného bazaru (např. z bazaru Foto Škody nebo Megapixelu - poskytují na něj záruku).

Myslím si, že kupovat si kompakt nebo nějakou lacinou polozrcadlovku už nemá smysl s tím, jak dobře už fotí telefony. O tom by se jistě dalo polemizovat, ale za mě je zbytečné něco takhle na půli cesty…

Otázka je, na co ten foťák budeš využívat. Jestli si chceš fotit rodinu u moře, psa na procházkách nebo památky na dovolené, stačí podle mě dnes spolehlivě telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
25.4.20 21:06

Určitě zrcadlovku, Nikon nebo Canon tělo jak píše paní nade mnou. Pokud chceš fotit opravdu profi fotky, kup si lepší objektiv, porad se s odborníkem, který tomu rozumí a doporučí nejvhodnější pro tvé potřeby. Cenu počítej minimálně kolem deseti tisíc jen za foťák. Do začátku bych nic nedokupovala, až časem podle potřeb. Mobilem fotím taky, ale foťák je foťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák