Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla bych se zeptat… Malá měla nastřelene náušnicky… Měla sem je vytáhnout po 6 týdnech a nasadit své… Dala sem ji zlaté a od té doby je má zarudlé.. spíše jen i té dírky cca. 5mm.. doktorka mi předepsala framikoin jel pro to přítel.. takže se na nic neptal jen by mě zajímalo za jak dlouho by měla mast pomoc? Jak dlouho a kolikrát denně mazat? dekuji
@ajurka ahoj, také jsme byly min. týden na nastřelení a mě tedy bylo řečeno nechat ty nastřelovcí min. 3měsíce, že na zlato bývá reakce, což se u vás asi stalo.
U první dcery jsme je také nechala asi 3měsíce.
Vrátila bych nastřelovací nechala delší dobu, aby se pořádně ouška zahojila.
Framykoin mám mazat 2× denně po dobu 5dní ![]()
@lucynka25 já je už asi vyhodila..
tak koupím jine z té samé značky další náušnice ještě tedy počkám jestli nezabere ten framikoin… Při výměně malá rvala a házela sebou.. tekla ji z těch dírek trochu krev.. tak jeslti sem ji to i nějak nepodráždila ????
@ajurka jeeje chuděra, to bych opravdu ty plastové vrátila, do toho živého to zlato asi nebude pravé ořechové ![]()
Jak dlouho je to od výměny? Pokud ty plastové už nemáš, těžko je budeš vracet
Za mě bych řekla, že když si jí to vyměňovala, tak si ty dírky uvnitř podráždila „do živýho“, takže pár dní to bude pobolívat a pak se to srovná. Mazala bych framikoinem (vždy jakoby protoč tu náušnici a namaž i tu „tyčku“ co je v uchu, ať se hojivá mast dostane i do toho bolavého.
Vydesinfikovala si ty náušnice pořádně, než jsi je píchla do ucha?
Jinak s tím mazáním by se to mělo srovnat cca do týdne, pokud ne, tak znovu na kožní a pak případně řešit výměnu zlatých za jiný materiál (může tam být ta alergie).
Mě i jako dospělé každá výměna náušnic bolí, den, dva tři, než si ucho zvykne (mažu propolisovou mastí a desinfikuju alpou nebo peroxidem - ten nepálí). Ale jsou materiály, na které reaguju už za pár hodin a nedá se to vydržet - můžu používat jen stříbro nebo chirurgickou ocel.
Patrim mezi ty jedince, kteri maji problemy temer s veskerym typem nausnic a tak jak radi @Mar__tanka1983, namazat cele, i tu nausnici, protocit, trosku si s tim pohrat.
Mazat rano a vecer, fakt se neboj vetsi vrstvou, at se toho vic dostane hlavne dovnitr, do te dirky. Zlepseni bys mela pozorovat cca 2-3 dny ale celkove zhojeni klidne i 14 dni.
Pokud by to mala ale i po tydnu mela stale nejak cerstve, hnusave, tak bych urcite opet navstivila doktora a hlavne zvazila zakoupeni nausnic z chirurgicke oceli.
Mimochodem, me asi pred pul rokem v lekarne tvrdili, ze Framikoin uz neni a nebude ![]()
@Mar__tanka1983 jo podraždila to je pravda neršlo jí to jakoby zacvaknout tak jí z toho teklo i trochu krve… ano byli den v lihu… snad se toi srovna
@Vickee jo popkud se to nbezl, epší určitě koupím jiné…