Francouzský dresink Hellmann's

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
7.8.09 21:40

Neznám, sem s ním :lol: Jestli budeš teda tak hodná… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
7.8.09 21:57

Nemám u sebe kuchařku, takže jsem vyštrachala na netu třeba tohle

Potřebujeme:
1 - 2 lžíce vinného octa, nebo směs octa s citonovou/limetkovou šťávou, 1/8 lžičky soli, nebo podle chuti, špetka černého, nebo bílého pepře, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 6 lžic extra panenského olivového oleje,

Jak na to:
Vše, až na olej promíchat v mixéru a v malém pramínku přidávat olej.

Před použitím do salátu, nebo jiného pokrmu přimíchat čerstvé bylinky, jako je estragon, bazalka, pažitka, kopr, atd. a dochutit solí a pepřem.

Jen bych to nemíchala v mixéru, jen rychle a dlouho metličkou do zhoustnutí. A samozřejmě čím lepší suroviny, tím lepší dresing :lol: A pepř použít ne umletý, ale před akcí umlít v mlýnku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.8.09 22:21

V Brně ho taky nemůžeme sehnat už několik měsíců. Jsou to pitomci, znám spoustu lidí, co jí jen francouzský…
Složení se dá přečíst z fotky na stránkách Hellmanns.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.8.09 23:12

Já si to tu s dovolením poznačím, bo na lístečku bych to někam založila :lol:

rostlinný olej, voda, cukr, ocet, sůl, sušená zelenina (0,7 % rajčata, 0,3 % česnek), sušené odstředěné mléko, koření (0,3 % paprika sladká), emulgátor (Polysorbate 60), zahušťovadlo (xanthan), 0,1 % hořčičné semeno, barvivo (paprikový extrakt, konzervant (sorbát), antioxidant (kalciumdinatrium)

Samé dobré věci :lol: :lol: :lol:

Janine, já myslela, že máš nějaký osvědčený… Ale díky…

Možná by se to dalo podle toho složení vyladit… akorát trefit ty poměry… ty konzervanty, emulgátory a jiné srandy tam asi potřeba nebudou, co? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
8.8.09 19:30

Osvědčený? No dělám to zhruba v tom poměru, co je výše, ale pak to pokaždý přizpůsobím zelenině v salátu a doladím podle chuti. Jsou lidi, kteří to nastavují mlíkem, já spíš když už tak podmáslím, ale chce to fakt dochutit podle sebe. Hořčičné semeno mi tam příjde zbytečný, když se tam dává hořice a cukr bych tam nedávala, max tak trochu moučky, ale fakt jen minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
11.8.09 16:53

Ahoj Anguo a ostatní,
dnes budu mluvit s obchodním zástupcem firmy Unilever, která vlastní značku Hellmans, je to manžel kamarádky, tak se ho na ten váš francouzský dressing zeptám a zítra napíšu, co se to s ním děje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
11.8.09 17:06

ještě ad „moje“ pomerančové žvýkačky (viz výše) :wink:
Mluvila jsem dnes s obchodním manažerem Wrigley (můj známý) a ten mi prostě suše oznámil, že s nima skončili, že „se neprodávaly“! :cry: Dyť jsem je kupovala já!! :lol: Tak jsem mu navrhla, až příště budou chtít něco zrušit, ať se napřed poradí se mnou :lol: :lol:
(a těm od Hellmansů bych tgo taky doporučila… :wink: :lol: )
(teda jestli nejsem nějak zvrhlý spotřebitel, když mi vždycky chutná to, co se neprodává…? :?: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.8.09 21:01

Helamo, tak to by bylo super, budu napnutá jak kšandy :lol:

Vulpes, a já jsem je zrovna včera viděla u nás v Hypernově (jakože Albert Hypermarket :roll: ) - takovou tu náhradní náplň v pytlíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
11.8.09 21:09

Hej, tak ten my taky rádi. Ještě máme v lednici, tak jsem na to nepřišla, že už není v obchodech. Ale manželova teta prý dělá taky moc dobrej a hodně podobnej. Zeptám se taky na recept…

Mě zas štve, že se zakázaly rtuťový teploměry :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.8.09 21:14

Suvi, tak si ho šetřete :lol: :lol: :lol: A kdyby se podařil ten recept od tetičky…

Ty rtuťové teploměry jsou taky divné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
11.8.09 22:23

No tak to jsem asi úplně mimo - a jaké teploměry se teda dají koupit pro přesné meření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.8.09 22:27

Digitalni.je to kvuli EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
11.8.09 22:29

Anguo, mám špatnou zprávu.
Francouzský dressing už se nevyrábí a vyrábět nebude. Česká republika byla jediná země, kde se prodával, dokonce to byl nejprodávanější dressing, ale v ostatních zemích EU o něj nebyl zájem a neprodával se. Vyrábět ho pouze pro jedinou zemi se nevyplácelo, tak Unilever zastavil jeho výrobu.
Je mi to líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.8.09 22:36

Helamo, díky za zprávu, i když takovou :roll: :lol:

To jsou teda… Jako chápu teda Unilever, ale nechápu ty lidi v ostatních státech… Co to mají proboha za chutě??? :lol: :lol: :lol: Manžel teď říká, že bysme ho mohli vyrábět, že prý je to mezera na trhu :lol: :lol: :lol:

Blbečci :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
11.8.09 22:43

Anguo, přesně tak. Nám taky moc chutnal - mívali jsme ho od zdroje :wink:
Tady už asi opravdu nejde o uspokojení zákazníka, ale o co největší zisky s co nejmenšími náklady. Je to škoda.
Nastává globální forma kapitalismu, kdy se otázka poptávky a nabídky posuzuje globálně pro celou Evropu. A my Češi se s naší poptávkou po francouzském dressingu můžeme jít klouzat. :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí