Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MajaO No, tak v on prý tenhle revizák zamítá veškeré žádosti o KLP, je to starej nerudnej dědek… Sem tam někomu vyjde odvolání, protože tam to posuzuje jiny lékař. Jenže já už nemám čas… Podle mě byl důvod zamítnutí je, ze dve děti mám. Ale s nynějším manželem jsem třikrát potratila a IVF nebylo úspěšné. A on děti nemá, tak jsem mu ho chtěla dát…
V pátek jedu na hysteroskopii a podám odvolání a buď to stihnu nebo ne…
@T.martasek to je nesmysl. Taky dvě děti mám. Už jsem ti psala, že máme dost podobnou historii. Zajdi na pojišťovnu co nejdřív, třeba to ještě stihneš. Přeci je to ještě měsíc.
@Janička 1211 No, když já už jsem z toho otrávená, jedině, že bych zkusila v pondělí zajet na pobočku i se zprávou z hysteroskopie a zjistila, jakou formu má mít to odvolání. Ale už jsem dnes zrušila rezervaci ve Františkách, volali mi, že to potřebují vědět… ![]()
@T.martasek trvej si na tom, že chceš podat odvolání na místě. Bude to rychlejší.
@Janička 1211 píše:
@T.martasek trvej si na tom, že chceš podat odvolání na místě. Bude to rychlejší.
Odvolání by měl podat doktor, který vypisoval návrh na lázně.
@Janička 1211 Krásná parta. Do dneška mám z lázní několik dobrých kamarádek.
Ach jo, holky, tak já byla v pátek na hysteroskopii. Byl mi zjištěn Ashermanův syndrom a zdeformovaná děloha. Musím na velkou operaci odstranit srůsty a plastiku dělohy. Už jsem objednaná na konzultaci 29.3. do Prahy k MUDr. Márovi. Takže lázně teď řešit nebudu… Ale teoreticky bych o ně mohla žádat po té operaci, ne? Nemáte někdo zkušenost? Ach jo, já jsem uz fakt unavená a schlíplá, že se furt něco mrví… Závidím vám, že jste si mohly odpočinout a užít si super partu… Moc vám to na té fotce sluší… ![]()
@T.martasek kočko, už jsem ti psala, že toho máme spoustu společnýho. Taky jsem byla u Máry na odstranění myomu. Je fajn. Po operaci si do třech měsíců můžeš o lázně zažádat.
@Janička 1211 Ahoj Jani, to máme, jestli nejsme dvojčata
Ne, já se to snažím zlehčit, protože jsem fest otrávená. Ale na rovinu píšu, že i když jsou naše příběhy podobné, názory jednotlivých lékařů totožné nejsou. Mně tu druhou žádost zamítli z důvodu, že děti mám a na další, potažmo manžel asi nárok nemáme. Každý revizní lékař má jinak nastavené priority, ten můj prostě jen zamítá… ![]()
@Drbna777 @Janička 1211 No holky, tak jsem si nastudovala indikační seznam, ptala se gynekologa a pročetla pár diskusí a zjistila jsem, že sice nárok na lázně po operacích vzniká, ale:
XI/3- Stavy po komplikovaných operacích gynekologických. - Stavy po komplikovaných operacích v oblasti malé pánve.
Samozřejmně nevím, jak operace proběhne, ale i mým gynekologem mi bylo zdůrazněno, že operace musí být komplikovaná, takže pokud lékař napíše, že operace proběhla bez komplikací, nárok nevznikne. To jen tak pro zajímavost…
@T.martasek sakra, co to je zase za blbosti?? Byli tam se mnou dvě holky po slepáku. To není složitá operace, a komplikace taky neměly.
@Janička 1211 No, ono prý není problém schválit lázně mladé holčině po operaci slepáku právě jako prevenci proti srůstům. Co teď mám toho nového gyndaře, tak je fakt hodnej a ochotnej, ale ve čtyřiceti prostě už to těhotenství nikdo nepodporuje. A s tím revizákem co mám, tak si asi neškrtnu. Mám strach si vůbec po operaci si tu žádost dát, že si budou myslet, že jsem hypochondr… Nikdy jsem nemarodila, nikdy po nikom nic nechtěla jen dát manželovi dítě… 6 let mě všichni doktoři přesvědčují, jak jsem zdravá a ono se ukáže, že nejsem a ani nebyla, dokud platíte, tak plať, ale jak něco chceš, tak jsi stará a k ničemu… Jsem zhnusená
Omlouvám se za román, potřebuju něco pozitivního, čehož se nedostává, ach jo…
Holky pardon ![]()
Holky mam dotaz, jak je to s procedurama, kdyz v laznich dostanu mrchu?