Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nic si z toho nedělej to se musí jen přežít. Starší dcera ( dnes už 9let) mi taky takhle hodně plakala. A ječák měla teda pěkný, jí vadilo úplně všechno cizí lidi, cizí prostředí, prdíky, zuby prostě všechno.
Kolikrát jsem brečela jako ty, ale odešla jsem fakt jenom na chvíli a pak mi to nedalo a hned jsem šla zase za ní.
No a teď mám syna 5-měsíců a to je zlato, pláče málokdy a je takový pohodář. Tak si říkám, že ho mám za odměnu
.
Taky jsem rozhodnutá koupit Manducu a nosit, teď už jen váhám nad barvou a jdu do toho. Třeba se mu tam bude líbit a já nebudu muset mít vytahaný ruce… ![]()
Vydrž. Bude lépe. Zrovna jsem psala, že David je hodný, hraje si, vykládá, usmívá se. A bylo to stejné, jako u tebe.
Křik ustoupil, když se sám trochu zabavil. Neříkám, že si nezakřičí, ale s tím před tím, se to nedá srovnat. Už jsem nemohla a dokonce jsem z toho měla vysoký tlak a léčila jsem se. Byl vysoký ze stresu. Přestal plakat kolem 4,5 měsíců a mně klesl TK. ![]()
Přeji hodně sil. ![]()
@Andýsek92 s tim satkem me taky zada bolely min,jak ji nosit na rukach, to jsem vydrzela jen nekolik malo minut ![]()
Zrovna před pár dny jsem tu lovila podobné informace. Mám už dítko druhé a tak v tom častém řevu ještě povídat a plnit přání staršího…fakt mám občas hlavu na rozpadnutí.
Rozdíl je v tom, že náš řve i v kočáru než usne…
Ale byli dny, kdy to bylo i lepší. Jak píšeš kolem toho 3.-4. měsíce to bylo nejhorší. Bohužel to byli pořád i ty prdy. Tak tedka už pár dní zkouším zeleninku a zažívání se zdá se o dost vylepšilo. Najednou kaká 2-3× denně a je daleko spokojenější. Tak snad už bude líp.
Je to náročné na nervy a psychiku, ale musí se to vydržet. Brzo bude už jen líp. Teda pokud nezačne peklíčko se zubama… ![]()
joooo a to máš dítě jen jedno,ted si představ mít to doma dvakrát
![]()
Holky, je mi vás táááák líto
, ale vydržte, bude líp. já byla na Bohnice asi 2,5 měsíce, malá od narození řvala, řvala a řvala , já měla ruce jak opice, uhopsaná na míči , koupený vibrační klehátko, Manducu, biogayu a pořád řvala
, nepomáhalo vůbec nic. Nakonec jsem ubrečená sedla k pc a našla Karpa, pustila fén a stal se zázrak, a já se nakonec nezbláznila
. Ale pořád mám takový ukňučený a věčně nespokojený miminko, hold některý takový jsou
. Ale od tý doby , co kouká a udrží hračky ,je to podstatně lepší . Taky na zklidnění funguje koupání v kyblíku, ale to si nechávám v záloze fakt na večer, ty večery jsou nejhorší
. Ale teď už zase máme období, že se rozčiluje, že jí nejde lézt, a tak se snaží
, ale toho řevu a vrčení u toho, kdo to zase má poslouchat
, tak nevím, jestli to někdy přejde úplně
. A taky mi hodně pomohlo, že jsem zjistila, že v tom nejsem sama, první dítko byl proti týhle dračiči učiněnej anděl
, tak jsem na to nějak nebyla připravená
to ja dneska udelala ooooobrovskou chybu a dala si hezky klobasku s cerstvym chlebem. Od 19 do 23 rev…jezdeni autem pomohlo, ale jen dokud se nezastavilo. Kapicky, noseni, vanicka, masaz, pecicky…nic. Az zaplej vysavac ho uspal. Kazdopadne pouceni pro priste - zadny cerstvy pecivo ![]()
@Andýsek92 píše:
@ivana-domca je to fakt těžký. Nechci aby to vyznělo blbě, ale v tuhle chvíli se fakt těšim až jí bude 15 a vypadne na intr
A mohly by to být zuby? Pořád slintá, něco si strká do pusy, ale dásně nemá červený
Nečetla jsem to celé…ale myslím, že to jsou zuby..
Naše Terinka to tak má vždy…vyndavá si dudlík dává, si ho obráceně a kouše do něj…dásně taky neměla nateklé…je ale fakt, že když to takhle dělala, tak spala i v noci blbě..
@Yamyna píše:
Nečetla jsem to celé…ale myslím, že to jsou zuby..
Naše Terinka to tak má vždy…vyndavá si dudlík dává, si ho obráceně a kouše do něj…dásně taky neměla nateklé…je ale fakt, že když to takhle dělala, tak spala i v noci blbě..
V noci se posledni dobou budi 2×, driv jenom jednom. Kousani do dudliku z druhe strany je u nas klasika uz od 5. mesice, zatim vylezly jenom dole 2 predni zuby. Uz pres mesic ma trosku natekle dolni spicaky a porad se nechteji vyklubat
Ale kdyz si hraje na dece a nekdo u nej sedi, tak je klid, jakmile se ten dotycny zvedne, tak rve ![]()
@ivana-domca píše:
V noci se posledni dobou budi 2×, driv jenom jednom. Kousani do dudliku z druhe strany je u nas klasika uz od 5. mesice, zatim vylezly jenom dole 2 predni zuby. Uz pres mesic ma trosku natekle dolni spicaky a porad se nechteji vyklubatAle kdyz si hraje na dece a nekdo u nej sedi, tak je klid, jakmile se ten dotycny zvedne, tak rve
To dělá i Terka..ale to spíš souvisí s tím, že už si uvědomuje, že občas odejdu …na wc atd
…Je uřvaná od malička..
@janac píše:
Já naštěsí o malé nevímale chci vás jen ujistit, že žádné dítě není tak roztomilé, aby matka nebyla šťastná, když konečně usne
Ale chápu vás, syn byl taky uřvanec..
to jo ale o to horší je kdyz se trebas za půl hod vzbudí znova. nebo zrovna kdyz chce jit clovek taky spat a skoro usina a najednou knourání, misto sladkého usnuti
no jo kazdy mimino ma snad neco nektery řve jiny zase neumi spat nebo jak to nazvat.
No me na rvani pomahalo hodne kojit to se pak vic uklidnila. a ja aspon mohla bejt na netu, mi u toho totiz usinala. ale aspon byl klid ![]()
Ale nemam co radit, me zase stve to vstavani v noci a pruzeni vecer pred spanim nebo brzo rano kdyz vstane kolem paty. Rano sem fakt nechce vstavat a ona je jeste neprijemna a knoura i u papani. NO rana a vecery sou fakt nejhorsi. Nekdy sem tam vstane pozdejc a to je pak dobry ale jinak. Ble ble, ty vecery to s emusim fakt hodne drzet, po vycerpavajicim dnu.