Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky ![]()
koupila jsem min. týden dětský opalovací sprej Ambre Solaire Kids a není na něm uvedeno datum výroby či doporučené datum použitelnosti/spotřeby. Ani jsem neobjevila žádný symbol otevřeného obalu s číslem, které by mělo značit použitelnost v měsících po prvním otevření/použití.
Tak nevím ![]()
Určitě je v tom nějaký fígl, ale já teda jako obyčejný spotřebitel netuším jaký.
Asi se budu muset vydat do té drogerie, kde jsem jej koupila a optat se. Ale nejprve se chci zeptat vás, třeba jste osvícenější než já a poradíte ![]()
Díky moc za reakce ![]()
No to mi povídej, já minule taky tápala v drogerce. Myslím, že pokud je datum použitelnosti delší jak určitá doba (3 roky tuším), tak se uvádět nemusí. Taky si myslím, že už na tohle téma někde proběhla diskuze, ale ještě jsem ji nehledala…
Já jsem hledala, ale možná blbě, každopádně nenašla ![]()
Na netu jsem našla toto:
Výjimka existuje
Datum minimální trvanlivosti nemusí být uvedeno na obalu kosmetického prostředku, jehož minimální trvanlivost přesahuje třicet měsíců. U těchto výrobků se uvede údaj o době, po kterou lze prostředek po otevření používat, aniž by došlo k poškození spotřebitele. Tato informace se vyznačí symbolem otevřené nádobky na krém a údajem o době v měsících nebo rocích.
Jenže ten symbol tam nikde není, čučím do toho zprava zleva, ale nikde nic
![]()
Jaký je prosím rozdíl mezi těmito krémy? Nevím jaký si vybrat, ale spíše asi ve spreji. A jak jste s nimi spokojené? Děkuji Ivana
Nevíte jaká je cena opalovacího krému garnier pro děti, myslím třeba v DM?