Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak gelový nehtíky se dělají různě.
1. Buď se nalepí typy - od půlky tvého nehtu ven a pak se zastřihnou podle toho jak je chceš mít dlouhý a zapilují. To je první fáze a pak se na to dává gel, viz níže.
2. Nebo se rovnou dává gel - buď to jen na tvé nehty, nebo se prodlužuje jen pomoci gelu.
typ je umělý neht, má různé tvary, bud to je bezbarvý a ledacos se na něho dá dokreslit nebo dolepit (já mám momentálně ted nalepenou kůži z hada
)a nebo je už malovaný a v podstatě hotový, na tip se nanáší několik vrstev gelu. lakování rozhodně odpadá. určitě bude mít nějaký vzorník a ty si vybereš, které se ti budou líbit, je hrozná spousta druhů
JJeleno,
taky nejsem přes gelovky úplně profík, ale něco málo bych ti snad poradit mohla.
Tip je umělý nehet, který se na tvůj nehet přilepí, potom se zkrátí, zabrousí, přetáhne gelem. Co jsem tak mluvila s paní, která mi nehty dělá, tak mi říkala, že typy strašně ničí nehty (ty vlastní), a navíc, když je typ špatně přilepený, tak si nehet můžeš kdykoliv urazit.
Pokud nehty potřebuješ prodloužit, tak místo typu je lepší použít šablonu a potáhnout gelem - šablona je buď plechová nebo papírová, taková nalepovací. Vytvaruje se pod nehet přesně podle tvaru tvého nehtu, potom se přetáhne gelem, nechá vytvrdnout, šablona se sundá, nehet upraví a nepoznáš na něm, že byl prodloužený.
Co se týče zdobení, tak záleží na tom, ke komu chodíš. Já dříve chodila k paní, která umí jen francii a to ještě tak, že mi ji pod gel nalakovala - tzn. minimálně 2 hodiny nic nedělat, abych si lak nezničila, což se mi se dvěma prckama fakt málokdy podařilo. Teď mám jinou manikérku, dělá mi francii gelem, vypadá to úžasně a ruce můžu používat hned. Tahle paní dělá různé obrázky, ornamenty, všechno na co si vzpomeneš dělá z gelu. Má strašně moc barev gelu, různé gelové třpitky atd…
Teď momentálně mám bílou francii a pod tím slabounký zlatý proužek. Nedávno u ní byla známá, ta má červenou francii a taky to vypadá moc zajímavě.
Jestliže máš svoje nehty nekvalitní, ale jejich délka ti vyhovuje, tak stačí potáhnout gelem - případně prodloužit buď tím typem, nebo přes šablonu.
Ale doporučila bych ti, abys pohledala salon, ve kterém dělají ručičky fakt dobře - poptej se třeba kamarádek, abys měla jistotu, že budeš spokojená. Každý má svůj styl práce, ale co vím, tak málokomu nehty vydrží tak dlouho, jak by měli ![]()
Holky, díky za rychlý odpovědi. ještě malinkej dotaz, můžu ty gelovky mít i zaoblený? Nikdy se mi nijak zvlášt nělíbily ty hranatý nehty a chtěla bych vypadat co nejpřirozeněji. Nebo zaoblený jsou jen vlastní potažený gelem? Díky moc
Můžeš mít tvar takový, jaký se ti líbí. Manikérka většinou dělá tvar takový, který se hodí k tvé ruce, ale určitě jí do toho můžeš kecat ![]()
Já osobně mám krátké prsty, maličko silnější a nehty mám napůl hranaté a napůl zaoblené - něco tak mezi a vypadá to dobře ![]()
Tterko, děkuju taky za odpověd. Nehty mám nekvalitní a lámavý, takže krátký. zkusím se ale pozeptat po tom prodloužení, to jsem ještě neslyšela a zamlouvalo by se mi to. V podstatě se nemám koho zeptat, protože nikdo v okolí je nemá, takže to u mě bude volba pokus - omyl.
tterko, přesně tak, krátké baculky a něco mezi by určitě šlo. Tak hlavně že vím, co chtít a nenechat se zlákat na něco, co mi úplně není blízký ![]()
Tak hlavně ať si spokojená ![]()
Ze začátku jsou gelovky trošičku nezvyk a možná budeš trošičku neohrabaná, ale to za pár dní překonáš ![]()
Ahoj.já měla gelový nehty dřív.moc mi nedrželi.nechala jsem si udělat pryskyřicový.vypadají víc přirozeně(nejsou tak tlustý).jen se teda musí lakovat,nebo si tam nechat nalepil ten barevny tip.
Ahojky,
já se také přidám se svými zkušenostmi.
Já mám zase průhledný akryl. Je přirozený, malý nános, oproti gelu je tvrdší, takže je malá pravděpodobnost zničení, ulomení. Dělám s němi vše, zahrádka, domácnost a podobně, rukavice používám minimálně. Jelikož je čirý, tak je velmi decentní a není moc vidět. Když je pak sama upravuji, zapiluji i přechody, jak odrůstá akryl, tak po znovu nalakování nejsou skoro vůbec vidět přechody. Chodím na dopolnění cca po dvou měsích, mezi tím si je upravuji sama. Zabere mi to přibližně 15 minut, ale makám ![]()
Toť moje zkušenosti.
Ahoj holky, nejspíš jsem se už rozhodla nechat si před návratem do práce udělat gelový nehty. Spíš kratší a decentní…a nejspíš jen fr. manikura klasická, možná občas s nějakým menším decentním zdobením. Oproti tomu se mi hodně líbí i nehty červený (tak si lakuju i nehty na nohou), jiný barvy se mi moc nelíbí.
A ted můj dotaz… jaký nehty na to? Nějak se nevzynám v tom, co to je „tip“, proč jsou různě barevný, co všechno se dotváří gelem. Ty umělý nehty, co mají vystavený v salonech, to jsou ty tipy a takhle jak to je, tak se to nalepí? takže jakoby odpadá olupování laku? Ted jsem viděla známou a ta měla nehty vymalovaný a prý to má všechno z gelu nikoliv z laku. Můžete mi poradit teda, co bych měla od manikérky požadovat a jak je to s eventuálním střídáním fr. manikůry a červenýho laku. Svoje nehty mám nekvalitní, lámavý a štěpvý, takže určitě nelze je jen potáhnout gelem, ale budu potřebovat něco nalepit.
Děkuju za vaše rady a porady a nemyslete si, že jsem úplnej trotl