Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojky,
po porodu (pod rouškou kojení) jsem se fakt nechutně rozežrala. Sice to na mě není (ZATIM) vidět, ale protože kojit nebudu věčně, tak se už teď bojím, co to se mnou udělá, až se synek odstaví. Jako žeru fakt nehorázný množství a nezdravě (sladký, mastný …). Jak jsem doma a vyvařuju, tak se zakulinkatěl
i manžel. S mimčem už nejsme tak „akční“ a trochu bysme asi měli upravit jídelníček.
Brouzdám na netu a hledám něco jako PLÁN diety, rozpis jídelníčků apod. Prostě nějaké příklady zdravých jídelníčků na dni. Neumím prostě vymýšlet celé denní jídelníčky apod. a taky abych to nehnala někam do extrému nebo nevynechával nějaký látky.
Neznáte někdo nějaké stránky, kde by se dalo omrknout nějaké jídelníčky?
holky ahoj,
ja mam teda problem s nadvahou. takze mi dala zavodni doktorka doporuceni na obezitologii, kde mi udelali odbery a zacla jsem jidelnicek.. ten spociva v prijmu KJ jsou tabulky a podle toho se to pocita. Muzete cokoliv, akorat si hlidat prijem.. tzn. kdyz si dam k snidani bagetu k obedu obed k veceri zeleninu. Prijem ma byt do 5000kJ denne. Jinak omezila jsem perlive vody, stavy piju jenom vodu nebo caje.. aspon 4litry denne, a ovoce jen dopoledne.
V tehotenstvi mi moc pomohla zhubla jsem 7kilo a rodila jsem s tou vahou, kterou jsem mela ve 3mesici. Ted jsem teda po operaci cipku po porodu, az budu OK jdu zas do toho.
Myslim si, ze nejaky hladoveni a podobny nesmysly nemaj vyznam.. je potreba hodne pit hodne se hybat:) no ..hlavne je blbost zrat ty svinstva na hubnuti a tak.
priklad jidelnicku, http://www.vyziva-zdrave.cz/informace/menu/
opravdu se muze cokoliv, akorat si drzet ty kJ v tehotenstvi jsem mela prijem 8000kJ ted se to postupne snizuje..
My jsme s přítelem jeli 2 měsíce přesně podle tohohle http://www.mimibazar.cz/recept.php?… a máme dole každej 10 kilo ![]()
Nejdůležitější je zvyknout si na ten pravidelnej režim. Teď už podle toho nejedem, jen dodržujem některý zásady a pořád se držíme.
Ahoj,
pokud chcete opravdu zhubnout, je třeba svůj jídelníček změnit od základu. Já sama jsem tomu nevěřila, ale v práci nás postupně zachvátila hubnoucí horečka, hlavně díky tomu, že již brzy byly vidět výsledky. Takže jsem se v dubnu přidala k již hubnoucím kolegyním a mám dole 13,5kg, i když teď už se mi to špatně hodnotí (jsem na konci 3 měsíce)
. A v čem dieta spočívá? V omezení pšenice ( to znamená bílého pečiva, mouky, knedlíků,atd.) a sladkého (sladit můžete fruktózou nebo sladidly) minimálně na 3 měsíce. Veškerý postup je napsán v knize Francouzská dieta od Michela Montignaca (je v každém knihkupectví či knihovně). A co jsem vlastně jedla? Výhodou je, že si nehlídáte kalorie ani nepočítáte váhu porce, ze začátku jíte prostě tak, jaký máte hlad
. Z pečiva : tmavý chléb např. FIT, celozrnné pečivo, žitné. Zeleninu všechnu, jen mrkev nesmíš vařenou a brambory raděj vynech. Ovoce všechno, jen to sladké v běžném množství. Mléčné výrobky: mléko,smetanu, jogurty jen bez cukru, tvarohy, sýry, pomazánková másla… . Uzeniny v menším množství, ale šunku kdykoliv. Maso všechno, jen nejez kuřecí kůži a hodně tučné. Smíš i vejce. Prostě ve zkratce, když si dopřeješ něco dobrého jez víc bílkovin a vlákniny a hodně pij. Já vím, že ze začátku je to hodně zmatené, ale po 4 měsících se v tom plně orientuju a vařím tak, že manžel nepozná změnu. ![]()
Monjie píše:
to je sice vyborny, ale celkem hodne nakladny ne?:)))
Jen to tak vypadá. Nedodržovali jsme nikdy striktně a místo 6 druhů rýže, co tam jsou, jsme používali pořád tu jednu, co jíme normálně. Stejně tak s těstovinama. Když zrovna nebylo po ruce mango, dali jsme si třeba jabko. Kvalitní šunka je dražší, ale nedáš si 10 deka na posezení. Finančně byl asi trošku náročnější první nákup, ale zase toho nesníš tolik a nekupuješ žádné sladkosti a pochutiny, takže u nás to vyšlo fifty fifty.
Jo zapomněla jsem napsat přílohy. Můžete rýži basmati, všechny luštěniny, špagety nebo celozrnný těstoviny, brambory jen ve slupce a knedlík raděj z celozrnný mouky. Já si dělala i lívance a tak. M
ňam.