Kdy začít cvičit a hubnout???

154
2.8.10 10:57

Kdy začít cvičit a hubnout???

Ahoj jsem asi cca3 týdny po císaři a chtěla bych začít schazovat nějaká ta kilča,co mi zbyla.Nevím ale,jaké cviky mohu a nemohu kvůly té jizvě.Jsem už po sekci 2× a ráda bych uvažovala i o třetím potomku,tak nechci nic uspíšit aby mi jizva pořádně srostla.Uvažovala jsem o rotopedu a kolečkovích bruslíchalespoň na zlepšení kondyčky,ale nevím.Má někdo skušenost s tímto problémkem????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3212
2.8.10 11:28

Ahoj, kup si dvd pilates po porodu od Renaty Sabongui. Nebo Poweryogu po porodu ale ta je náročnější.
Jestli kojíš tak bych moc rotoped a brusle neviděla. Ale musíš zvážit sama.
Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
2.8.10 11:45

Ahoj, mě takový problém čeká za pár týdnů..sice císaře nevím jestli budu mít..ale zaujala mě odpověď Kaťuly, proč se při kojení nedoporučují brusle? Na ty já spoléhám, že jakmile se zotavím, tak hned na ně s kočárkem vyrazím.. Může to nějak ohrozit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6696
2.8.10 12:04

Ahojky, také bych si ráda přidala nějaké cvičení a slyšela rady na toto téma. Mám sice po normálním porodu, ale hubnout potřebuji.

Brusle bych neviděla jako problém,když se na to cítíte, já stála na bruslích přesně v 1.týdnu po porodu - a bylo to moooc fajn :wink: :oops: V červenci jsem chodila cca 3× týdně a ted se po deštích chystám zase.
Jo a kojíme stále bez problémů :palec: ¨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
2.8.10 12:23

Abinto, to jsem ráda, že to slyším..Protože já na ty brusle opravdu dost spoléhám, abych shodila tu svoji 30kg nasbíranou starost :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
2.8.10 12:50

Ahoj, já myslela brusle raději opatrně. Navíc po císaři. Proto je lepší nejdřív trochu posílit a pak šup na brusle a kolo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
2.8.10 12:54

Aha, tak to jsem možná špatně pochopila. Já myslela, že to je špatné na kojení..Ono se má asi spíš po každém porodu začít pomalinku cvičit, ne? A postupně zvyšovat dávky…Mám knížku o těhotenství a tam je napsáno, že den porodu nic nedělat, odpočívat a druhý den už začít pomalinku se hýbat, třeba jen krouživé pohyby nohou, ležet na břiše kvůli děloze,sedat-lehat na postely, další den si k tomu přidat další nějaké cviky třeba na břicho a tak. Ale to se asi netýká císaře :nevim: . Každopádně brusle si myslím, že jsou dobré, když se nepojede nějak závodně. Já se na ně moc těším už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
2.8.10 13:34

Doporučuju knížku Aktivní těhotenství od Hanky Kynychové. Je tam dost cviků na šestinedělí i na pak a radí tam i co dělat po císaři.
Rotoped by podle mě vadit neměl. Bruslí bych se takhle brzo po císaři asi trochu bála.

Katˇula píše:
Jestli kojíš tak bych moc rotoped a brusle neviděla.

Nechápu, proč by měl rotoped a brusle vadit kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.8.10 13:42

Ahoj, po císaři se doporučuje nechat cviky na břicho min. 3m, ale možná taky co doktor, to názor. Při ježdění na bruslích bych řekla, že se to břicho namáhá docela dost, aspoň v tom smyslu, že se člověk vytáčí v trupu a asi na tu jizvu to není dobrý. Já kojila jenom krátce, mlíka bylo málo, ale postupně mizelo několik týdnů. Po 8týdnech jsem šla běhat s normální sportovní podprdou a pak při převlíkání jsem šla do kolen, hrozná bolest. Takže kdo kojí-opatrně s čímkoliv skákavým! Jinak doktorka mi řikala, začít cvičit co nejdřív to jde, tělo se pak dá rychleji do kupy. Jo a taky někoho po porodu může bolet nějakou dobu stydká kost a při „bruslovym“ pohybu to pak bolí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková