Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtela jsem se optat, kde vam provadeli prvni screening? V mem pripade u osetrujiciho gynekologa, dnes jsem s hruzou zjistila, ze nema licenci k provadeni. A to jsem mu jeste platila ctyri tisice za tehotensky balicek!!
Odkud jsi? Ja byla v centru prenatalni diagnostiky na veveri v Brně. Platila jsem tuším 1400,–kc
Co to je tehotensky balíček?
Dělal mi můj gynekolog-má licenci. Mám těhu balíček za 1500Kč a nic dalšího už u něj neplatím-ani fotky z UTZ, ani screeningy, prostě nic. Praha…
jo a chtěla bych po tvém dr. vrátit peníze
a dá se nahlásit ho na lékařskou komoru…
Mam sto chuti ho opravdu nahlasit. Verila jsem, ze kdyz mi provadi screening, opravdu ho provadi. Vubec me nenapadlo nikterak overovat, zda licenci ma, ci nikoliv. Az ted, po case, jsem shodou nahod zjistila, ze me podvedl.
Já chodím na gynekologii Do centra prenatální diagnostiky Brno Veveří takže tam mi to prováděla moje dr… Platila jsem 1.450 kč a 1.000 kč mi bylo vráceno z VZP cca do měsíce… Co to je za blbost? 4.000? za balíček? tak to bych ho poslala někam co je v tom balíčku?
Nahlásila bych ho a odešla od něj, už bych k němu neměla důvěru. Předpokládám, že je pozdě na opakování I. sceeningu, ale určitě běž na ten II. ve 20. - 22. TT na akreditované pracoviště, jestli jsi z Prahy a okolí, doporučuji MUDr. Miroslava Břešťáka (kapacita v oboru). Platila jsem 1400, VZP proplácela tuším 500.
@sarkasarkasarka já dostala od své gyndr doporučení na screening rovbnou do gennetu (mám vvv rozštěp horního rtu, nic jsem tím pádem neplatila) a pokud je těhotenským balíčkem myšlen takový ten baby box se vzorky a knížkami na slevy, tak ten jsem dostala jen za úsměv ![]()
Co je těhotenský balíček? Moje obvodní gynekoložka dělá takovou tu rutinu a na screening jsem šla do Gennetu. Nic jsem tedy neplatila, protože jsem riziková. Ale kdybych šla do nemocnice, tak bych platila 1000 Kč a pojišťovna by mi to proplatila.
Holky vam to vsem pojistovna proplatila ten screening jo? Ja musela zaplatit 1200 KC u sveho gynekologa (licenci ma) a pojistovna (OZP) mi nic nevracela. Jinak tehotensky balicek si u nej platim taky, stoji to asi 4000 Kc (je v tom ten screening tedy zahrnuty) a znamena to ze chodite jednou za mesic na kontrolu a pokazde udela ultrazvuk. Pojistovna tusim hradi jen 3 za tehotenstvi..
Tak já sem platila 1200 kč, revirka mi ještě nějakou část vracela. Dělala mi ho moje doktorka-má licenci. Ultrazvuk mi dělá standardně na každé kontrole a nic navíc neplatím- jen za fotku samozřejmě. Ale vím, že ve městě je jedna ambulance a taky mají tehu balíček za 4tis.
Uf, jsem ráda za svého gynekologa. Žádné těhotenský balíčky nevede, licenci ke screeningu má (chce za něj 1000,–, což VZP komplet proplatí) a ultrazvuk dělá ke každé kontrole.
@sarkasarkasarka Jak víš, že licenci nemá? Jestli jsi ho hledala na internetu podle nějakých seznamů, jak tu bylo doporučeno i mě, tak Ti musím říct, že ty nejsou aktuální. Respektive vychází k nim další a další přílohy pod jinými odkazy. ![]()
Koukala jsem na seznamy na netu, nevim, kde jinde by se dalo overit…
@sarkasarkasarka Tak jako pokud je to balíček UZ atd atd.. tak to se platí to ano ale nevím kolik a všude je to jinak mě ho ani nikdo nenabízel a nemusela jste si to platit ale nedělal by vám často UZ…
@sarkasarkasarka píše:
Koukala jsem na seznamy na netu, nevim, kde jinde by se dalo overit…
Ideálně certifikátem vyvěšeným v ordinaci.
Seznamy na netu jsou na nic - také jsem se zprvu vyděsila, když jsem tam svého dr. nenašla.
Mně se zdá divné, že by dělal I. sceening bez licence, mohl by tim přijít o licenci k provozování lékařské praxe, což by byla profesní sebevražda. Navíc by mu v takovém případě výkon neproplatila pojišťovna. Pokud se doktora nechceš ptát přímo, zkus se obrátit s dotazem na okresní (oblastní) sdužení ČLK.