Genetické testy v 7. týdnu

Anonymní
24.7.13 11:31

Genetika v 7 tydnu

Ahoj holky, otěhotněla jsem přes antikoncepci a jelikož jsem ji v těhu brala více jak 20 dní musím jít na genetiku…Nevíte co mě čeká? Co všechno mi budou dělat? Díky ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.7.13 11:36

Myslím že to bude jako asik odběr plodovky nebo choriove klky musíš se optat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31387
24.7.13 11:39

Nic zásadního se dít nebude…pohovor (zjisti si tak do druhého kolene v rodině případné vývojové vady nebo dědičná onemocnění, i takováta běžná, jako hypertenze či cukrovka, vše se týká samozřejmě i otce dítěte, půjdete tam spolu, i když jsi HA brala jen Ty, tak většinou se na genetice vyšetřuje celý rodičovský pár), udělají podrobný ultrazvuk a doporučí odběr plodové vody nebo choriových klků. To ale podstoupit nemusíš pokud nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.13 11:40

O taťkovi nepadlo ani slovo :-/

• Citovat
  • Upravit
24.7.13 11:42

Pokud to máš jen z hlediska toho že si brala ha tak si myslím že to bude jen tak šupp šup testy a hotovec jen kdyby se u tebe nebo přítele opravdu objevila nějaká vada genetická nemoc nebo tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31387
24.7.13 11:43

Tak asi pro začátek bude pohovor jen s Tebou a nabídnou Ti ty odběry…CVS (klky) se dělá tak od 11.tt výš, plodovka tak od 16.tt. Ono na rovinu-pravděpodobnost, že braní HA poškodilo vyvíjející se embryo takhle v začátku je poměrně malá, u IVF (a zejména třeba KET) se užívají mnohem vyšší dávky estrogenů i progesteronu než jsou v HA a bere se to do 12.tt, kdy to teoreticky skutečně může poškodit vyvíjející se pohlavní orgány plodu a nikdo to neřeší, takže se spíš nemáš čeho obávat, ale prostě je to taková tradice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.13 11:44

A myslíte si že mám nějakou šanci na odškodný? :think:

• Citovat
  • Upravit
31387
24.7.13 11:49

Tak to bych dost pochybovala…na genetice Ti to ale určitě neřeknou. To prober s právníkem eventuelně se informuj třeba na SÚKLu :nevim:

já se obávám, že je v tuto chvíli prakticky nemožné dokázat, žes brala HA opravdu tak jak jsi měla, žes neměla třeba průjem atd. prostě vše je pouze Tvoje tvrzení. Nic míň..bohužel ale nic víc, nemáš jediný důkaz. Ale právník nejsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.13 11:53

No kámošky kámoška dostala odškodný pul mega, taky otěhotněla přes antinu, ale jak to probíhalo, to nevim..

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
24.7.13 11:53
@Anonymní píše:
O taťkovi nepadlo ani slovo :-/

To často nepadá, neboť otec je vždycky nejistý.

• Citovat
  • Upravit
31387
24.7.13 11:57
Tak zkusit to můžeš, jestli na to máš finance a žaludek…já bych se na to vyprdla, ale to je fakt jen a pouze Tvá věc. Tak se informuj a sežeň si hlavně dobrýho právníka, pže fakt netuším, jak by se dokázalo, že HA měla „šanci“ fungovat. Navíc i ona má nějaký PEARL index, nikdo neslibuje, že nemůže selhat nikdy a za žádných okolností které Ty neovlivníš (tj. to, co je v tom letáku, tzn. poctivé užívání, ochrana kondomem když nastane do pár hodin po tabletce průjem či zvracení atd.).
@Anonymní píše:
No kámošky kámoška dostala odškodný pul mega, taky otěhotněla přes antinu, ale jak to probíhalo, to nevim..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101708
24.7.13 11:57
@Anonymní píše:
A myslíte si že mám nějakou šanci na odškodný? :think:

Odškodný? A za co jako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.13 11:59

@elanaa Jasný no..Nevedela jsem ze to bude zase až tak složitý :-/ A prachy na to samozrejme nemam :D A právníka jsem taky necekala :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.13 11:59

@j.a.n.i1 Za to že jsem otěhotněla přes antikoncepci, prislo se na to pozdě a mimčo muze mít vadu ;)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
24.7.13 12:00
@Anonymní píše:
@elanaa Jasný no..Nevedela jsem ze to bude zase až tak složitý :-/ A prachy na to samozrejme nemam :D A právníka jsem taky necekala :D

Myslelas, že stačí napsat dopis s číslem účtu, kam poslat peníze? ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky