Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@slunce1 ahoj. Ja volila Gennet kvuli laborce, prostredi i recenzim. Prvni pokus Dr. Roznickova - pruser. Pouze zakladni vysetreni, kratka stimulace, nebrala ohled na reakci tela, mala informovanost. Vysledek - 1blasta. Nic. Druhy pokus Dr. Jarosova - dodelana vysetreni, nastaven jiny protokol ktery byl jeste upravovan dle reakce. Pridany leky na kvalitu. Vysledek take 1 blasta. PGS - v poradku a je z toho syn.
Mam i kamaradku 1IVF Pronatal (7blast a nic). 2IVF Gennet - v kvetnu rodi dvojcata ![]()
Je to samozrejme i o stesti ale ac dlouhe lhuty na vse tak jsem si u Jarosove nepripadaka jak houska v krame ![]()
@MartinaCV píše:
Tak jsem koukala teď na recenze na Rožníčkovou na Modrého koníka a tam už taky v roce 2013 jenom kritika. Já to fakt nechápu, proč jí tam drží. Atestaci z reprodukční medicíny dokončila teprve loni. Takže pořád v Gennetu TOP Langerová, Jarošová. Snad tam přibudou i jiní šikovní, nebo se ty dvě strhnou.
Já jsem měla celou stimulaci IVF u dr. Leahoschi a byl dobrý, správně stanovil léky a na vše mě upozornil. Ale nyní jsem po první nevydařeném KET (embryo se nevyvíjelo), tak jsem šla k Langerové (byla jsme u ní na opu a byla super). Myslím, že Leahoschi je dobrý lékař, ale neumí sdělovat špatné zprávy a bylo nám to dost nepříjemné. Je takový strohý a mě to strašně odradilo a vlastně mě strašně vystresoval už předem. Ale jinak si myslím, že je to dobrý lékař.
@slunce1 Už jsme to tu psaly milionkrát. V Gennetu se dělají všechna vyšetření předem (prostě všechna). Dostaneš k dispozici i přímo genetiky, jsou v prvním patře. Pokud je u tebe předpoklad (věk, neúspěšné pokusy, potraty, vady v anamnéze), dají ti razítko na PGS zdarma a s tím spojené další výkony. Měla by sis to vše pročíst a rozhodnout se, která kritéria pro výběr centra jsou pro tebe zásadní. Pro někoho to je výběr a vložení zdravého embrya, pro někoho úsměv doktorky, někdo měří kvalitu centra jeho vzdáleností od domova. Dobré doktorky jsou v Gennetu dvě - Jarošová a Langerová. nejhorší je Rožníčková. Viz 2061 stran nazpět. Určitě jsou ženy, kterým se ani tři IVF pokusy nepovedly, ale to nemá cenu rozebírat, nevíme důvody, jejich situaci atd. Tedy pokud to neabsolvovaly u Rožníčkové, tomu bych se pak nedivila.
@MartinaCV Ano u té paní je absolvovala. Už si pročítám zpětně diksuze je jich tu hromada
.Zeptam se vystavuje car i neschopenku?
@MartinaCV nosifol ale i upravuje hladinu testosteron, která je při PCO zvýšená. Jsou holky, kterým nosifol pomohl tuto hladinu srovnat, u mě to třeba nepomohlo.
@MartinaCV píše:
No, já neznám tvojí diagnózu a zajímalo by mě, v čem jsou kontraproduktivní vitamíny pro plánování těhotenství a tvorbu vajíček. Jedině jestli nemáš PCO?
No já mám jen náznak Apa nějaký zvedly protilatky ale fakt mírne snad fosfolipidy či co. Genekolog mi řekl že by to vůbec nijak neřešil. Profesorka mi řekla že kdybCh otěhotněla je velká pravděpodobnost že potratim. Gynekolog si to nemyslí. No a teď mi profesorka řekla že vlastně bych zas byla tam kde jsem byla než mi nasadila léčbu. Tak nvn
@slunce1 píše:
@MartinaCV Ano u té paní je absolvovala. Už si pročítám zpětně diksuze je jich tu hromada.Zeptam se vystavuje car i neschopenku?
No tak, to jí lituju
Kdykoliv jsem viděla sedět někoho u dveří Rožníčkové, měla jsem nutkání jim říct, sedněte si o dveře vedle, ale to už by mě asi zavřeli ![]()
Neschopenku vystavuje i CAR, ale já to měla tak, že mi Dr. Jarošová napsala zprávu, že máme embryo po PGS vhodné k transferu a že je nutná neschopenka a tu mi pak na základě této zprávy vystavila obvoďačka. A taky mi Dr. Jarošová říkala, že na ten proces IVF je dobré být v klidu, tak jsem měla neschopenku od ní. Jsou strašně vstřícní. Mně Dr. Jarošová zkusila i transfer embrya na nečisto u ní v ordinaci, jestli katetr prochází hladce, aby se nic neriskovalo a když to šlo hladce, tak jsem šla teprve naší Laurinku zavést na ostro. Bylo to celé tak strašně profesionální..dodnes jsme v kontaktu, už jsme tam byli s malou několikrát na „návštěvě“.
Má fotku Laurinky na nástěnce u stolu.
@Virgina123 píše:
No já mám jen náznak Apa nějaký zvedly protilatky ale fakt mírne snad fosfolipidy či co. Genekolog mi řekl že by to vůbec nijak neřešil. Profesorka mi řekla že kdybCh otěhotněla je velká pravděpodobnost že potratim. Gynekolog si to nemyslí. No a teď mi profesorka řekla že vlastně bych zas byla tam kde jsem byla než mi nasadila léčbu. Tak nvn
Péťa tady z diskuze k ní chodila taky, tak jsem to respektovala, ale já s ní nemám dobrou zkušenost. Mluvila jsem s ní a psala jí mail před IVF v Gennetu, byla jsem v určité specifické situaci a její odpověď byla špatná. Zkusila jsem to zkonzultovat u MUDr. Malíčkové a ta mi to potvrdila a zahájila léčbu úplně jinak a to pomohlo. Zaváděla jsem dceru až po léčbě Malíčkové, holky to tu vědí. Myslím si, že na Malíčkovou stejně ona nemá. Jako zajímalo by mě, v čem komu mohou uškodit vitamíny pro těhotné.
@Anonym_kaO píše:
Já jsem měla celou stimulaci IVF u dr. Leahoschi a byl dobrý, správně stanovil léky a na vše mě upozornil. Ale nyní jsem po první nevydařeném KET (embryo se nevyvíjelo), tak jsem šla k Langerové (byla jsme u ní na opu a byla super). Myslím, že Leahoschi je dobrý lékař, ale neumí sdělovat špatné zprávy a bylo nám to dost nepříjemné. Je takový strohý a mě to strašně odradilo a vlastně mě strašně vystresoval už předem. Ale jinak si myslím, že je to dobrý lékař.
Ale extra dobré recenze tu na něho nejsou.
@Anonym_kaO píše:
@MartinaCV nosifol ale i upravuje hladinu testosteron, která je při PCO zvýšená. Jsou holky, kterým nosifol pomohl tuto hladinu srovnat, u mě to třeba nepomohlo.
Jo, už jsem psala výše, že jedině pokud by žena měla PCO, tam tomu rozumím, že inositol nemusí být vhodný. Vaječníky jsou plné cyst (folikulů) a není třeba ještě podporovat jejich zrání. Taky holky s PCO mívají při IVF mraky vajíček při běžných dávkách stimulace.
@MartinaCV hele já fakt netuším
Každopádně mne desis, že s ní nemáš dobrou zkušenost. Já tam šla na doporučení holek na miminu že je dobré mít imuno před případným ivf. Tak uvidíme no…
@MartinaCV to máš pravdu, moc dobrých recenzi nemá, koukala jsem na ně a hodně se to točilo ohledně komunikaci a mám dojem, že je kuřák a celkově spíše kolem sympatií, jen jsem chtěla dát svůj názor, že u mě jinak zvolil správnou léčbu. ![]()
@Virgina123 píše:
@MartinaCV hele já fakt netuším
Každopádně mne desis, že s ní nemáš dobrou zkušenost. Já tam šla na doporučení holek na miminu že je dobré mít imuno před případným ivf. Tak uvidíme no…
Rozhodně je dobré mít imuno, bez toho bych IVF vůbec nedělala a Gennet ho má před IVF jako základní vyšetření. ALE nejlepší postup (ale udělej si to jak sama uznáš za vhodné, každý jsme strůjcem svého osudu) je nechat si ho zdarma udělat v Gennetu, v tom je zdarma AMH (jinak samostatně za 700,–) a poté konzultace u Malíčkové s tímto výsledkem. Malíčková je už konečně v Gennetu. Za tohle můžeš dát ruku do ohně.
Nedá se tu někde vyvěsit plakát se základními informacemi, ať si to každá přečte, já už nemůůůůžu… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.