Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@slunce1 píše:
@MartinaCV Ano u té paní je absolvovala. Už si pročítám zpětně diksuze je jich tu hromada.Zeptam se vystavuje car i neschopenku?
Ano, vystavuje.
Ahoj holky chvili jsem tu nebyla a takové pozdvižení. Marťo prď na to. Každý má právo vyjádřit svůj názor a slečna či paní se nechala z nějakého důvodu unést. Sleduje to tady asi dlouho když má přehled o čem píšem. Takže ji to určitě taky zajímá. Marti chápu že chceš odpovídat jen přes zprávy ale nenech se rozhodit. Nás ostatní to třeba ale zajímá různé alternativy. Ja třeba vůbec nevěděla ze můžu ještě sama dále konzultovat své imuno výsledky a že je nějaké PGS…
Já pořád děkuji bohu že se to nakonec povedlo. I když to bylo téměř totožné?!jako v jiném caru kam jsme chodili předtím. Navíc jsem měla ten Prednisol. A hlavně taky že jsme daly dvě embrya. No dát bejvali jedno..ani nedomýšlím jestli by to byl zrovna tenhle špunt.
Nám změna prospěla a v Gennetu se nám líbilo.
@Veronika P píše:
@lulu79 Také nereaguju nejlíp na stimulaci, proto teď už rok zkoušíme nativy. Je teda pravda, že jsme se poprvé dostali až k transferu a zadarmo to taky není. Teď momentálně 10k při punkci a pak 5k pokud proběhne transfer. Ale proti ceně plné stimulace s výsledkem taky jedno embryo…
A řekli ti, čím by to mohlo být? Já jsem měla tři různé kombinace léků, vždy max. 5-6 vajíček, jednou dokonce jen 3, a pátý den pokaždé s bídou jedno embryo… Teď chci vyzkoušet taky nativ, jednak proto, že už nemám nárok na ivf na pojišťovnu a taky už nechci do sebe nic píchat. Doktorka mi posledně říkala, že celý nativ s icsi stojí 15 tis. Je to taky dost, ale ještě se to dá zvládnout. Ale chce to prý vyzkoušet těch nativů víc, protože ne v každém cyklu je to správné vajíčko. Takže se to taky nasčítá… Chodíš na odběr při vědomí nebo si necháváš dát nějaký oblbovák? Já se toho odběru hrozně bojím, že to bude bolet. Proto chci ještě měsíc počkat a pak snad už seberu odvahu ![]()
@lulu79 píše:
A řekli ti, čím by to mohlo být? Já jsem měla tři různé kombinace léků, vždy max. 5-6 vajíček, jednou dokonce jen 3, a pátý den pokaždé s bídou jedno embryo… Teď chci vyzkoušet taky nativ, jednak proto, že už nemám nárok na ivf na pojišťovnu a taky už nechci do sebe nic píchat. Doktorka mi posledně říkala, že celý nativ s icsi stojí 15 tis. Je to taky dost, ale ještě se to dá zvládnout. Ale chce to prý vyzkoušet těch nativů víc, protože ne v každém cyklu je to správné vajíčko. Takže se to taky nasčítá… Chodíš na odběr při vědomí nebo si necháváš dát nějaký oblbovák? Já se toho odběru hrozně bojím, že to bude bolet. Proto chci ještě měsíc počkat a pak snad už seberu odvahu
Mě před nativem řekla dr. Jarošová, že mi na sále něco píchnou, ale už sestřička, ke které jsem od ní šla, mi řekla, ať s tím nepočítám - že nebudu mít hotové předoperační vyš. a že jsou na to anesteziologové přísní a že mi určitě nic nedají. Takže pokud něco na oblbnutí budeš chtít, vyloženě se na to zeptej a příp. si zařiď to, co pro to, abys to pak dostala, bude potřeba ![]()
@lulu79 píše:
A řekli ti, čím by to mohlo být? Já jsem měla tři různé kombinace léků, vždy max. 5-6 vajíček, jednou dokonce jen 3, a pátý den pokaždé s bídou jedno embryo… Teď chci vyzkoušet taky nativ, jednak proto, že už nemám nárok na ivf na pojišťovnu a taky už nechci do sebe nic píchat. Doktorka mi posledně říkala, že celý nativ s icsi stojí 15 tis. Je to taky dost, ale ještě se to dá zvládnout. Ale chce to prý vyzkoušet těch nativů víc, protože ne v každém cyklu je to správné vajíčko. Takže se to taky nasčítá… Chodíš na odběr při vědomí nebo si necháváš dát nějaký oblbovák? Já se toho odběru hrozně bojím, že to bude bolet. Proto chci ještě měsíc počkat a pak snad už seberu odvahu
Jinak každá máme práh bolestivosti jinde… Za mě to zatím byla největší bolest (v porovnání s OPU, laparkou), ale na druhou stranu opravdu jen krátkodobá, v řádu vteřin, takže se to dá vydržet. Ale že to nebolí ti říkat určitě nebudu (ani to, co mi nakecaly sestřičky, že to štípne jako při odběru krve - prdlačku!)
@lulu79 Na nativu je fajn, že pokud neproběhne punkce, tak je to zdarma. Pokud proběhne a nedojde k ET, tak to stojí 10 tisíc s tím, že v ceně je už ISCI. Je to jen trochu alchymie správně to načasovat, aby vajíčko neuteklo a přitom bylo zralé. Navíc já mám dost nepravidelný cyklus. Jinak punkci mi dělali už 4× a při vědomí. Bála sem se hrozně, ale fakt to nic není. To píchnutí je jen malinko cítit a pak chvilku „mňouká“ ta odsavačka a je cítit takový jako podtlak, ale opravdu slabounký. Celé je to za minutku hotové. Já mám tedy zkušenost jen z Gennetu, ale vždycky mě až dojímá, jak jsou tam ty ženský skvělý a jaké mají pochopení.
@LuciisPuciis Tak vida, jak to každý vnímá jinak
já se teda vždycky jen bojím abych necukla.
@lulu79 A ještě jsem zapomněla napsat, že si myslím, že u mne je ta malá efektivita stimulace daná věkem. Tedy pokaždé je to horší a horší. Už takhle blbnu 8 let…
Po- ČT 8- 16 mi dnes říkali. Přijít kdykoliv a v pátek mají kratší dobu, to jsem si nepsala…
@Bublina1414 ahojky tak jak si na tom? Mě to tady asi nějak uteklo. Doufám že je vše v pořádku. ![]()
@Bublina1414
ahojky tak jak si na tom? Mě to tady asi nějak uteklo. Doufám že je vše v pořádku. ![]()
@LuciisPuciis píše:
Mě před nativem řekla dr. Jarošová, že mi na sále něco píchnou, ale už sestřička, ke které jsem od ní šla, mi řekla, ať s tím nepočítám - že nebudu mít hotové předoperační vyš. a že jsou na to anesteziologové přísní a že mi určitě nic nedají. Takže pokud něco na oblbnutí budeš chtít, vyloženě se na to zeptej a příp. si zařiď to, co pro to, abys to pak dostala, bude potřeba
Díky za info
Zkusím si to pohlídat, aby mi něco dali, protože mě to bude určitě bolet. Myslela jsem si ale, že na tohle není potřeba předoperační, že se dává jen tabletka nebo injekce na uklidnění… Jinak moc gratuluji k těhotenství ![]()
@Veronika P píše:
@lulu79 Na nativu je fajn, že pokud neproběhne punkce, tak je to zdarma. Pokud proběhne a nedojde k ET, tak to stojí 10 tisíc s tím, že v ceně je už ISCI. Je to jen trochu alchymie správně to načasovat, aby vajíčko neuteklo a přitom bylo zralé. Navíc já mám dost nepravidelný cyklus. Jinak punkci mi dělali už 4× a při vědomí. Bála sem se hrozně, ale fakt to nic není. To píchnutí je jen malinko cítit a pak chvilku „mňouká“ ta odsavačka a je cítit takový jako podtlak, ale opravdu slabounký. Celé je to za minutku hotové. Já mám tedy zkušenost jen z Gennetu, ale vždycky mě až dojímá, jak jsou tam ty ženský skvělý a jaké mají pochopení.
No jsem na to zvědavá, ale spíš počítám, že mě to bude bolet. Mně stačí, když se na mě doktor podívá a už mě to bolí
Pokud to půjde, nechám si něco dát. Můžu se zeptat, kolik je ti let? Mně je 39, takže u mě je to asi už věkem, i když AMH mám celkém dobré 2,88… Držím palce, aby další nativ už vyšel ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Já s ní mám zkušenost jen ze sálu, z ET a pak z jedné tel. konzultace. Víc ne.