Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No holky tak jste mi s tím zás nasadily dobrýho brouka do hlavy jaké embryo pak nechat vložit. No ale vzhledem k tomu, že mi letos bude 36 bych byla ráda kdyby to nechali do 5teho dne, pak udělali pgd nb pgs a vložili.. ![]()
@LuciisPuciis píše:
Souhlasím. Má-li se embryo ve svém vývoji zastavit, ať se to zastaví na misce a já se nemusím nervovat 14 dní, zda bude test pozitivní nebo negativní a prožívat si zklamání z neuchycení. Aspoň tak jsem to měla já postavené. Ale každá to máme jinak.
přesně. nicmene jak pozoruju v jine diskusi tak nekdo vkládá driv i treba pro ten pocit ze se neco deje a zazil transfer. ![]()
@Virgina123 píše:
No holky tak jste mi s tím zás nasadily dobrýho brouka do hlavy jaké embryo pak nechat vložit. No ale vzhledem k tomu, že mi letos bude 36 bych byla ráda kdyby to nechali do 5teho dne, pak udělali pgd nb pgs a vložili..
V deloze 3dennimi byt lepe nemůže nez na misce, protoze děloha 3denni nikdy nezazije, v prirozenem poceti.to je embryo teprve ve vejcovodu. jednoznacne bych vkladala 5denni, a to jeste po genetice embrya. centra ženou do vložení mladsiho jednak kvuli tomu, ze nemaji ty kultivacni roztoky a pak taky kvůli zisku lepsich statistik.jde jim o vykazani transferu.za me doporucuju 5tidenni a pgs
@Virgina123 souhlasim s holkama - take preferuji 5ti denni a PGS. Ano, nemas hned ET a mesic cekas. Ale budes vedet ze vkladaji geneticky zdrave. Nam se to vyplatilo a i pri vsech kontrolach/screening jsem byla v ramci moznosti klidna. A jako bonus jsme vedeli pohlavi od 6tt ![]()
Holky děkuju, no má to svoji logiku. Jen se hrozně bojím že když máme nový spg že se to kvůli těm spermiím zastaví ve vývoji. Ale maze pravdu at je to raději na misce ![]()
@Kamilaa7 píše:
V deloze 3dennimi byt lepe nemůže nez na misce, protoze děloha 3denni nikdy nezazije, v prirozenem poceti.to je embryo teprve ve vejcovodu. jednoznacne bych vkladala 5denni, a to jeste po genetice embrya. centra ženou do vložení mladsiho jednak kvuli tomu, ze nemaji ty kultivacni roztoky a pak taky kvůli zisku lepsich statistik.jde jim o vykazani transferu.za me doporucuju 5tidenni a pgs
Tohle je hrozne znama veta, mne to zni temer jak klise. V prirozenem poceti hlavne embryo nezazije zadnou misku. A tak je otazka, co je pro nej mene prirozene, zda miska (byt s co nejlepe nasimulovanym kultivacnim roztokem) nebo byt treti den v deloze. Osobne pokud bych mela vice embryi, dala bych PK, pokud by treti den zbyvalo jen jedno, tak bych ho zavedla. Ne kvuli pocitu zaziti ET, ale kvuli tomu dat embryu sanci.
@Veronika P píše:
@lulu79 Mně je 38, ale docházím do Gennetu už mnoho let. Jsem po dvou mimoděložních bez vejcovodů, takž nic jiného nezbývá. Je ten život legrační. Jak embryo vidělo vejcovod, tak neznalo bratra a když ho dám na správné místo, tak dělá fóryjo a mmj. u zubaře volám, že chci injekci už ode dveří
To máme podobně. Já vždycky navíc ještě hlásím, ať mi dají větší dávku, že na mě ta anestezie blbě funguje
Ty jo, mnoho let a pořád nic? Kdy jdeš na další nativ? Držím moc palce, aby to už tentokrát vyšlo ![]()
@lulu79 Ja naopak ted pri hysteroskopii hned ve dverich hlasila, ze na anestezii reaguju az moc, ale anesteziolozka prohlasila, ze se o tom v karte nic nepise a dala mi plnou davku. Takze me pak horkotezko budili a domu jsem jeste po dvou hodinach jela uplne zelena. ![]()
@Kamilaa7
Pgs ma taky svoje rizika. Automaticky bych ho delala jen u kvalitnich blastocyst pri vyssim veku pacientky nebo kvuli predchozim potratum. Aby to nenadelalo vic skody nez uzitku.
@Cuddy píše:
Tohle je hrozne znama veta, mne to zni temer jak klise. V prirozenem poceti hlavne embryo nezazije zadnou misku. A tak je otazka, co je pro nej mene prirozene, zda miska (byt s co nejlepe nasimulovanym kultivacnim roztokem) nebo byt treti den v deloze. Osobne pokud bych mela vice embryi, dala bych PK, pokud by treti den zbyvalo jen jedno, tak bych ho zavedla. Ne kvuli pocitu zaziti ET, ale kvuli tomu dat embryu sanci.
@Cuddy píše:
Jasny
Jak kdo chce… ![]()
@lulu79 Moc děkuju, já teď čekám po ET jak to dopadne. Dozvěděla si se proč k těm mimoděložním docházelo?
@Veronika P Já jsem neměla mimoděložní. Můj problém je, že netěhotním vůbec, nikdy v životě jsem těhotná nebyla, ani jsem nikdy neviděla dvě čárky na testu
. Důvod nikdo neví… Myslela jsem to tak, že to máme podobné s těma injekcema
Takže jsi čerstvě po ET? Tak držím pěsti, ať to dobře dopadne ![]()
Příspěvek upraven 21.03.18 v 12:21
@jezz1e píše:
@lulu79 Ja naopak ted pri hysteroskopii hned ve dverich hlasila, ze na anestezii reaguju az moc, ale anesteziolozka prohlasila, ze se o tom v karte nic nepise a dala mi plnou davku. Takze me pak horkotezko budili a domu jsem jeste po dvou hodinach jela uplne zelena.
Já reaguju špatně na lokální anestezii, u zubaře a tak. Na celkovou asi reaguju dobře, při posledním OPU jsem anestezioložce řekla, že posledně jsem prospala dva dny a ona říkala, že na to budu asi citlivější a přizpůsobila tomu dávku.
@lulu79 Děkuju a omlouvám se, asi jsem to blbě přečetla a pomotala. Jsem trochu mimo…
No každopádně jsi s tím mimoděložním teda opravdu o nic nepřišla. Je to debilní, jak jsou pořád všechny výsledky výborný, nikde žádný problém a prostě to nejde a nejde a ani vlastně není co léčit…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.