Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV píše:
@PPetruska Péťo a jak to vypadá dnes? Kolikátý je to den?
Martinko, dnes 3. den - 2 embryjka 8 buněčná a 6 buněčná, třetí jen 2 buněčné. Zitra si mám zase zavolat. Jsem jeste u internistky, rikala mi, že u některých pacientek nefunguje KET, ale na druhou stranu nejsem teď zdravá jit do ET ve středu, no jsou to nervy, které mi na zdraví nepřidávají
. Co si o tom myslíte, Marti a holky? ![]()
1 IVF v Gennetu úspěšné, ukončil ZT, díky imunologii u prof. Ullcove Galové odhalen problém, vyřešen, prof. velmi empatická, ochotná pomoci, zodpověděl a všechny naše dotazy (2 hod.),radila nám s celým procesem IVF, i ohledně adopce (kterou jsme tenkrát intenzivně řešili), což vůbec nemusela, po vyřešení imuna podstoupení 2 IVF a nyní jsem v 16 TT. Paní prof. Nám poskytla velmi nadstandardní služby s profesionálním a hlavně lidským přístupem, což je u lékařů v této době poměrně vzácné.
Tím chci říci že ani Gennet, ani Dr. Malickova nemusí být to jediné správné.
Také napsat o nějakém lékaři že je neschopný mi přijde přes čáru. Kdoví, ale třeba kvůli internímu dění v Gennetu nemá tento lékař přístup k dalšímu vzdělávání jako ostatní, třeba, třeba a třeba taky ne. Každopádně jde napsat že tu s ní nikdo nemá dobré zkušenosti, protože třeba mimo tuto diskuzi je někdo zrovna má.
@PPetruska Ahoj, tak hlavně aby ty dvě pěkně pokračovaly
Četla jsem nějakou studii, že úspěšnost ET a KET při vitrifikaci je hodně podobná, lehce vede ET. Ale jsou případy, že jim nikdy nefunguje ET a jen KET a taky obráceně, takže být tebou bych se tím vůbec netrápila, navíc jestli to nepletu si mi psala, že jseš nad 39, a to v každém případě v Genn doporučují pgs, tak jeden z těch dvou musí být šampion ![]()
@Timanfaya Také mám s prof. Ulčovou Gálovou dobré zkušenosti, byla velmi příjemná a hlavně vyšetření bylo velmi podrobné. Líbí se mi, že není jen imunoložka, ale i gynekolog, takže mě i prohlédla, odebrala ovulační hlen. Také vyšetřila i partnera, kromě krve udělali rozbor i spermatu z pohledu imunologie, zjistili mu zvýšené leukocyty a erytrocyty a nakonec měl v ejakulátu streptokoka, což se přeléčilo antibiotiky.
V Gennetu jsem měla 3 IVF pokaždé s jinou stimulací a ani jedno nevyšlo. Bohužel PGS mi bylo k ničemu, když embrya pátý den začala odpadat.
@PPetruska píše:
Martinko, dnes 3. den - 2 embryjka 8 buněčná a 6 buněčná, třetí jen 2 buněčné. Zitra si mám zase zavolat. Jsem jeste u internistky, rikala mi, že u některých pacientek nefunguje KET, ale na druhou stranu nejsem teď zdravá jit do ET ve středu, no jsou to nervy, které mi na zdraví nepřidávají. Co si o tom myslíte, Marti a holky?
K těm buňkám jsem psala výše, našla jsem pak tvůj vzkaz. Co vím já po konzultaci s Ing. Míkou, tak u embryí, kde se nedělá PGS, je vitrifikace určitým sítem. Říkal mi a psal to i Texl ve své poradně, že jsou úspěšnější s KETy, což je dáno tím, že se transferují embrya, která čekala zamražená na výsledky PGS/PGD - tím pádem se trasferují jen ta s potenciálem a dále, že pokud se nevyšetřené, ale vitrifikované embryo dále vyvíjí nejméně v 70% svých buněk po rozmražení, je zase šance, že bude v pořádku. Říkal, že ta vitrifikace je určité přirozené síto, protože 99,9% zdravých jí přežije, špatná embrya se dál nevyvíjí a nepřežijí anebo se vyvíjí po rozmražení špatně = selekce.
No a k tvému zdraví, jak ho popisuješ, tak se mi nezdáš připravená na náročné těhotenství. Já bych chtěla vyšetřit, kdyby tahle možnost nebyla a byla bych na tom, jako ty, tak bych zamrazila a dala se do kupy, až pak transferovala. Mluvíme o vitrifikaci. Kryokonzervaci bych nechtěla.
@terjos píše:
To je to co mě donutilo reagovat. Aby sis trochu rozšířila obzory. Ale omlouvám se, že jsem zasáhla do Tvého výsadního prostoru.
Myslíš tohle? Kopíruji z ceníku Pronatalu:
Biopsie buněk pro PGD/PGS bez omezení počtu embryí
Nezahrnuje: prodlouženou kultivaci, AH
11 000 Kč
Preimplantační screening aneuploidií 8 chromozomů metodou FISH (PHS - FISH)
Vyšetřované chromozomy X, Y, 13, 15, 16, 18, 21, 22 bez omezení počtu embryí
Nezahrnuje: biopsii
35 000 Kč
Preimplantační screening aneuploidií 5 chromozomů metodou FISH (PGS - FISH)
Vyšetřované chroozomy X, Y, 13, 18, 21 bez omezení počtu embryí
27 000 Kč
Preimplantační diagnostika translokací metodou FISH (PGS - FISH)
Vyšetření translokace specifickými DNA sondami včetně vyšetření 5 dalších chromozomů X, Y, 13, 18, 21. Bez omezení počtu embryí.
60 000 Kč
Preimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS do 4 embryí
49 000 Kč
Přeimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS 5 - 8 embryí
74 000 Kč
Preimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS každé další embryo
7 000 Kč
Preimplantační vyšetření monogenních chorob (nepřímou genetickou diagnostikou - PGH)
Příprava metody, testování rodiny (pouze před 1. PGD cyklem)
9 000 Kč
Příprava metody, testování spermií v případě de novo mutace
15 000 Kč
PGD na embryích
67 500 Kč
Já vždy píšu o tom, že v Gennetu to mají ženy nad 35 let a s anamnézou, která tomu odpovídá, zdarma, a to díky tomu, že má Gennet jako genetické pracoviště lépe nastavené smlouvy s pojišťovnami. Pokud mě hodláš citovat, tak přesně.
Vážená paní xx,
děkuji za důvěru, ale s ohledem na to, že v popředí je, nezlobte se na
mě, Váš věk, možná i andrologický faktor a jedno geneticky vhodné
embryo ze 4 vyšetřených bych další imunologické vyšetření ani
imunologickou léčbu nepodstupovala, ALE řádnou hormonální k přípravě
sliznice děložní.
Jinak si myslím, že jste ve výborných rukou a držím palce, at mne
nepotřebujete!
Postupujte dle plánu lékařů, nezdaří-li se, pak se na Vás i partnera
podívám v lednu 2016.
S pozdravy Zdenka Ulčová-Gallová
No, takže mě vůbec nevyšetřila a Malíčková mi pak zjistila vysoce embryotoxické TNF alfa a Interleukin 2. Takže následovalo 17 týdnů injekcí a až pak teprve transfer dcery. Naštěstí jsem tedy paní profesorku v lednu nepotřebovala, protože 7.1. jsme dceru transferovali a já už byla v pořádku. Toť moje zkušenost.
P. s.: k Ulčové. Paní profesorka pominula, že mám geneticky zdravé embryo, v té době AMH 4,06. Řešila jen to, že je mi 40 (v té době) a v druhém mailu navrhovala adopci. Tragédie. A co vím, adopce a dárcovský program u ní jede.
Holky, protože jsou informace v dnešní době nejžádanější a nejcennější artikl a čas je nepřítel, nadto jsem si musela vše kolem IVF složitě a zdlouhavě zjistit, musela jsem dlouho pročítat diskuze a odborné články, abych se správně rozhodovala, je mi čím dál víc líto tu sdělovat informace a usnadňovat cestu těm, kdo si očividně potřebují projít tou zdlouhavou cestou samy, aby získaly vlastní zkušenosti. Odteď budu komunikovat jen prostřednictvím soukromých zpráv. Všem držím pěsti, ať se brzy zadaří ![]()
@MartinaCV píše:
Myslíš tohle? Kopíruji z ceníku Pronatalu:Biopsie buněk pro PGD/PGS bez omezení počtu embryí
Nezahrnuje: prodlouženou kultivaci, AH
11 000 Kč
Preimplantační screening aneuploidií 8 chromozomů metodou FISH (PHS - FISH)Vyšetřované chromozomy X, Y, 13, 15, 16, 18, 21, 22 bez omezení počtu embryí
35 000 Kč
Preimplantační screening aneuploidií 5 chromozomů metodou FISH (PGS - FISH)Vyšetřované chroozomy X, Y, 13, 18, 21 bez omezení počtu embryí
27 000 Kč
Preimplantační diagnostika translokací metodou FISH (PGS - FISH)Vyšetření translokace specifickými DNA sondami včetně vyšetření 5 dalších chromozomů X, Y, 13, 18, 21. Bez omezení počtu embryí.
60 000 Kč
Preimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS do 4 embryí49 000 Kč
Přeimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS 5 - 8 embryí74 000 Kč
Preimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS každé další embryoNezahrnuje: biopsii
7 000 Kč
Preimplantační vyšetření monogenních chorob (nepřímou genetickou diagnostikou - PGH)Příprava metody, testování rodiny (pouze před 1. PGD cyklem)
9 000 Kč
Příprava metody, testování spermií v případě de novo mutace15 000 Kč
PGD na embryíchNezahrnuje: biopsii
67 500 Kč
Já vždy píšu o tom, že v Gennetu to mají ženy nad 35 let a s anamnézou, která tomu odpovídá, zdarma, a to díky tomu, že má Gennet jako genetické pracoviště lépe nastavené smlouvy s pojišťovnami. Pokud mě hodláš citovat, tak přesně.
Citovala jsem Tě přesně, celý Tvůj příspěvek. Tvůj příspěvek zněl „bez možnosti vyšetření“.
A pro Tvou informaci, i v Pronatalu po několika potratech či při zjištěných mutacích udělají PGS/PGD na účet pojišťovny, samozřejmě ne komplet, stejně tak jako v Gennetu. On i Gennet má ceník pro samoplátce, když už jej kopíruješ z Pronatalu.
Bylo by vhodnější neuvádět zde informace, které nemáš ověřené.
@MartinaCV píše:
Holky, protože jsou informace v dnešní době nejžádanější a nejcennější artikl a čas je nepřítel, nadto jsem si musela vše kolem IVF složitě a zdlouhavě zjistit, musela jsem dlouho pročítat diskuze a odborné články, abych se správně rozhodovala, je mi čím dál víc líto tu sdělovat informace a usnadňovat cestu těm, kdo si očividně potřebují projít tou zdlouhavou cestou samy, aby získaly vlastní zkušenosti. Odteď budu komunikovat jen prostřednictvím soukromých zpráv. Všem držím pěsti, ať se brzy zadaří
Martinko, ani nevíš jak Tě chápu a rozumím Ti. Vždy se najde ve společnosti jeden blbec (s prominutím), který vše zkazí. A že v nouzi poznáš přítele, dobrého lékaře či zdravotníka to ani nemusím psát, kdo je trochu inteligentní a není životem zatrpklý, tak mne pochopí, leckdy takto jednají lidé, co mají sami vážný osobní problém nebo hořkou zatrpklost v sobě (viz medicína a mnoho studií našich předních, ale i světových odborníků). A protože já jsem vážně nemocná a mohla jsem si vyzkoušet, že Gennet opravdu funguje, když ho nejvíce potřebuji, tak souhlasím, že Gennet je no. 1 v Praze. Před 1,5 rokem, když jsem začala mapovat trh kvůli IVF, tak se mi po opakovaných mailech a prosbách, ani z Pronatalu neozvali (lékáře nebudu jmenovat, ale je to ten nejvyšší), více ne třeba komentovat. Souhlasím s Marti a přeji této skupině ať zase dále funguje přátelskou a pomocnou formou holkám, které si to zaslouží a né těm, které se přišly pohádat a zdržovat tak ty, které se potřebují poradit v nouzi či sdělit dobrou zprávu ze sona či screeningu. O tom tady ta skupina je a jestli to někdo nechápe, tak ať sem mezi nás, pěkně prosím, nechodí. Ty co tu znám, mám Vás ráda a držíme si nadále palce!!!
![]()
@slunce1 Ahoj, ja vahala mezi Cube a Gennetem. Sla jsem do obou na konzultaci a vybirala az potom. Vyhral Gennet pro posledni pokus s vlastnimi vajicky, hlavne kvuli udajne kvalitni laboratori. Pokud to ani tentokrat nevyjde, pujdu si pro darovana jinam. Z Pronatalu zrovna ceka znama uz druhe dite. Nejsou spolu nijak dlouho, takze asi vysel hned prvni pokus a pak KET. Nevim ale, v cem byl u nich problem. Asi v kazdem centru to nekomu vyjde a nekomu ne. Vybirej podle toho, jaky mate problem. Pokud se nevi, vyber si centrum, kde ti nabidnou maximum vysetreni, aby se nasel. A kde se budes citit dobre. Preji stastnou volbu
@lulu79 Také nereaguju nejlíp na stimulaci, proto teď už rok zkoušíme nativy. Je teda pravda, že jsme se poprvé dostali až k transferu a zadarmo to taky není. Teď momentálně 10k při punkci a pak 5k pokud proběhne transfer. Ale proti ceně plné stimulace s výsledkem taky jedno embryo…
Jinak já tedy opravdu oceňuji přístup a chování lidí v Gennetu. Kdyby nebyli tak milí a soucitní, už bych ty další a další pokusy snad nezvládala.
@MartinaCV píše:
Holky, protože jsou informace v dnešní době nejžádanější a nejcennější artikl a čas je nepřítel, nadto jsem si musela vše kolem IVF složitě a zdlouhavě zjistit, musela jsem dlouho pročítat diskuze a odborné články, abych se správně rozhodovala, je mi čím dál víc líto tu sdělovat informace a usnadňovat cestu těm, kdo si očividně potřebují projít tou zdlouhavou cestou samy, aby získaly vlastní zkušenosti. Odteď budu komunikovat jen prostřednictvím soukromých zpráv. Všem držím pěsti, ať se brzy zadaří
Ahoj Marti
to mi je moc líto, ze jeden člověk by tady zkazil takhle zajetou a úspěšnou diskuzi
rádi sem chodíme pro zkušenosti ostatních, když stojím na samotném startu a v této oblasti se moc nevyznám a bohužel nemám tolik času studovat jiné odborné materiály
ale říkám si, ze snad každý uzná za vhodně, jestli se těmi radami bude řídit či nikoliv ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.