Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150
19.3.18 17:23
@MartinaCV píše:
@PPetruska Péťo a jak to vypadá dnes? Kolikátý je to den?

Martinko, dnes 3. den - 2 embryjka 8 buněčná a 6 buněčná, třetí jen 2 buněčné. Zitra si mám zase zavolat. Jsem jeste u internistky, rikala mi, že u některých pacientek nefunguje KET, ale na druhou stranu nejsem teď zdravá jit do ET ve středu, no jsou to nervy, které mi na zdraví nepřidávají :?. Co si o tom myslíte, Marti a holky? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
19.3.18 17:30

1 IVF v Gennetu úspěšné, ukončil ZT, díky imunologii u prof. Ullcove Galové odhalen problém, vyřešen, prof. velmi empatická, ochotná pomoci, zodpověděl a všechny naše dotazy (2 hod.),radila nám s celým procesem IVF, i ohledně adopce (kterou jsme tenkrát intenzivně řešili), což vůbec nemusela, po vyřešení imuna podstoupení 2 IVF a nyní jsem v 16 TT. Paní prof. Nám poskytla velmi nadstandardní služby s profesionálním a hlavně lidským přístupem, což je u lékařů v této době poměrně vzácné.
Tím chci říci že ani Gennet, ani Dr. Malickova nemusí být to jediné správné.
Také napsat o nějakém lékaři že je neschopný mi přijde přes čáru. Kdoví, ale třeba kvůli internímu dění v Gennetu nemá tento lékař přístup k dalšímu vzdělávání jako ostatní, třeba, třeba a třeba taky ne. Každopádně jde napsat že tu s ní nikdo nemá dobré zkušenosti, protože třeba mimo tuto diskuzi je někdo zrovna má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
19.3.18 17:31

@PPetruska Ahoj, tak hlavně aby ty dvě pěkně pokračovaly :P Četla jsem nějakou studii, že úspěšnost ET a KET při vitrifikaci je hodně podobná, lehce vede ET. Ale jsou případy, že jim nikdy nefunguje ET a jen KET a taky obráceně, takže být tebou bych se tím vůbec netrápila, navíc jestli to nepletu si mi psala, že jseš nad 39, a to v každém případě v Genn doporučují pgs, tak jeden z těch dvou musí být šampion :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
19.3.18 17:43

@Timanfaya Také mám s prof. Ulčovou Gálovou dobré zkušenosti, byla velmi příjemná a hlavně vyšetření bylo velmi podrobné. Líbí se mi, že není jen imunoložka, ale i gynekolog, takže mě i prohlédla, odebrala ovulační hlen. Také vyšetřila i partnera, kromě krve udělali rozbor i spermatu z pohledu imunologie, zjistili mu zvýšené leukocyty a erytrocyty a nakonec měl v ejakulátu streptokoka, což se přeléčilo antibiotiky.
V Gennetu jsem měla 3 IVF pokaždé s jinou stimulací a ani jedno nevyšlo. Bohužel PGS mi bylo k ničemu, když embrya pátý den začala odpadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 17:53
@PPetruska píše:
Martinko, dnes 3. den - 2 embryjka 8 buněčná a 6 buněčná, třetí jen 2 buněčné. Zitra si mám zase zavolat. Jsem jeste u internistky, rikala mi, že u některých pacientek nefunguje KET, ale na druhou stranu nejsem teď zdravá jit do ET ve středu, no jsou to nervy, které mi na zdraví nepřidávají :?. Co si o tom myslíte, Marti a holky? :hug:

K těm buňkám jsem psala výše, našla jsem pak tvůj vzkaz. Co vím já po konzultaci s Ing. Míkou, tak u embryí, kde se nedělá PGS, je vitrifikace určitým sítem. Říkal mi a psal to i Texl ve své poradně, že jsou úspěšnější s KETy, což je dáno tím, že se transferují embrya, která čekala zamražená na výsledky PGS/PGD - tím pádem se trasferují jen ta s potenciálem a dále, že pokud se nevyšetřené, ale vitrifikované embryo dále vyvíjí nejméně v 70% svých buněk po rozmražení, je zase šance, že bude v pořádku. Říkal, že ta vitrifikace je určité přirozené síto, protože 99,9% zdravých jí přežije, špatná embrya se dál nevyvíjí a nepřežijí anebo se vyvíjí po rozmražení špatně = selekce.
No a k tvému zdraví, jak ho popisuješ, tak se mi nezdáš připravená na náročné těhotenství. Já bych chtěla vyšetřit, kdyby tahle možnost nebyla a byla bych na tom, jako ty, tak bych zamrazila a dala se do kupy, až pak transferovala. Mluvíme o vitrifikaci. Kryokonzervaci bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 17:59
@terjos píše:
To je to co mě donutilo reagovat. Aby sis trochu rozšířila obzory. Ale omlouvám se, že jsem zasáhla do Tvého výsadního prostoru. :*

Myslíš tohle? Kopíruji z ceníku Pronatalu:

Biopsie buněk pro PGD/PGS bez omezení počtu embryí

Nezahrnuje: prodlouženou kultivaci, AH

11 000 Kč
Preimplantační screening aneuploidií 8 chromozomů metodou FISH (PHS - FISH)

Vyšetřované chromozomy X, Y, 13, 15, 16, 18, 21, 22 bez omezení počtu embryí

Nezahrnuje: biopsii

35 000 Kč
Preimplantační screening aneuploidií 5 chromozomů metodou FISH (PGS - FISH)

Vyšetřované chroozomy X, Y, 13, 18, 21 bez omezení počtu embryí

27 000 Kč
Preimplantační diagnostika translokací metodou FISH (PGS - FISH)

Vyšetření translokace specifickými DNA sondami včetně vyšetření 5 dalších chromozomů X, Y, 13, 18, 21. Bez omezení počtu embryí.

60 000 Kč
Preimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS do 4 embryí

49 000 Kč
Přeimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS 5 - 8 embryí

74 000 Kč
Preimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS každé další embryo

7 000 Kč
Preimplantační vyšetření monogenních chorob (nepřímou genetickou diagnostikou - PGH)

Příprava metody, testování rodiny (pouze před 1. PGD cyklem)

9 000 Kč
Příprava metody, testování spermií v případě de novo mutace

15 000 Kč
PGD na embryích

67 500 Kč

Já vždy píšu o tom, že v Gennetu to mají ženy nad 35 let a s anamnézou, která tomu odpovídá, zdarma, a to díky tomu, že má Gennet jako genetické pracoviště lépe nastavené smlouvy s pojišťovnami. Pokud mě hodláš citovat, tak přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 18:10

Vážená paní xx,
děkuji za důvěru, ale s ohledem na to, že v popředí je, nezlobte se na
mě, Váš věk, možná i andrologický faktor a jedno geneticky vhodné
embryo ze 4 vyšetřených bych další imunologické vyšetření ani
imunologickou léčbu nepodstupovala, ALE řádnou hormonální k přípravě
sliznice děložní.

Jinak si myslím, že jste ve výborných rukou a držím palce, at mne
nepotřebujete!

Postupujte dle plánu lékařů, nezdaří-li se, pak se na Vás i partnera
podívám v lednu 2016.
S pozdravy Zdenka Ulčová-Gallová

No, takže mě vůbec nevyšetřila a Malíčková mi pak zjistila vysoce embryotoxické TNF alfa a Interleukin 2. Takže následovalo 17 týdnů injekcí a až pak teprve transfer dcery. Naštěstí jsem tedy paní profesorku v lednu nepotřebovala, protože 7.1. jsme dceru transferovali a já už byla v pořádku. Toť moje zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 18:14

P. s.: k Ulčové. Paní profesorka pominula, že mám geneticky zdravé embryo, v té době AMH 4,06. Řešila jen to, že je mi 40 (v té době) a v druhém mailu navrhovala adopci. Tragédie. A co vím, adopce a dárcovský program u ní jede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 18:54

Holky, protože jsou informace v dnešní době nejžádanější a nejcennější artikl a čas je nepřítel, nadto jsem si musela vše kolem IVF složitě a zdlouhavě zjistit, musela jsem dlouho pročítat diskuze a odborné články, abych se správně rozhodovala, je mi čím dál víc líto tu sdělovat informace a usnadňovat cestu těm, kdo si očividně potřebují projít tou zdlouhavou cestou samy, aby získaly vlastní zkušenosti. Odteď budu komunikovat jen prostřednictvím soukromých zpráv. Všem držím pěsti, ať se brzy zadaří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
19.3.18 19:44
@MartinaCV píše:
Myslíš tohle? Kopíruji z ceníku Pronatalu:

Biopsie buněk pro PGD/PGS bez omezení počtu embryí

Nezahrnuje: prodlouženou kultivaci, AH

11 000 Kč
Preimplantační screening aneuploidií 8 chromozomů metodou FISH (PHS - FISH)

Vyšetřované chromozomy X, Y, 13, 15, 16, 18, 21, 22 bez omezení počtu embryí

35 000 Kč
Preimplantační screening aneuploidií 5 chromozomů metodou FISH (PGS - FISH)

Vyšetřované chroozomy X, Y, 13, 18, 21 bez omezení počtu embryí

27 000 Kč
Preimplantační diagnostika translokací metodou FISH (PGS - FISH)

Vyšetření translokace specifickými DNA sondami včetně vyšetření 5 dalších chromozomů X, Y, 13, 18, 21. Bez omezení počtu embryí.

60 000 Kč
Preimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS do 4 embryí

49 000 Kč
Přeimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS 5 - 8 embryí

74 000 Kč
Preimplantační vyšetření 24 chromozomů (PGS) metodou arrayCGH nebo NGS každé další embryo

7 000 Kč
Preimplantační vyšetření monogenních chorob (nepřímou genetickou diagnostikou - PGH)

Příprava metody, testování rodiny (pouze před 1. PGD cyklem)

9 000 Kč
Příprava metody, testování spermií v případě de novo mutace

15 000 Kč
PGD na embryích

67 500 Kč

Já vždy píšu o tom, že v Gennetu to mají ženy nad 35 let a s anamnézou, která tomu odpovídá, zdarma, a to díky tomu, že má Gennet jako genetické pracoviště lépe nastavené smlouvy s pojišťovnami. Pokud mě hodláš citovat, tak přesně.

Citovala jsem Tě přesně, celý Tvůj příspěvek. Tvůj příspěvek zněl „bez možnosti vyšetření“.
A pro Tvou informaci, i v Pronatalu po několika potratech či při zjištěných mutacích udělají PGS/PGD na účet pojišťovny, samozřejmě ne komplet, stejně tak jako v Gennetu. On i Gennet má ceník pro samoplátce, když už jej kopíruješ z Pronatalu.
Bylo by vhodnější neuvádět zde informace, které nemáš ověřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
19.3.18 19:49
@MartinaCV píše:
Holky, protože jsou informace v dnešní době nejžádanější a nejcennější artikl a čas je nepřítel, nadto jsem si musela vše kolem IVF složitě a zdlouhavě zjistit, musela jsem dlouho pročítat diskuze a odborné články, abych se správně rozhodovala, je mi čím dál víc líto tu sdělovat informace a usnadňovat cestu těm, kdo si očividně potřebují projít tou zdlouhavou cestou samy, aby získaly vlastní zkušenosti. Odteď budu komunikovat jen prostřednictvím soukromých zpráv. Všem držím pěsti, ať se brzy zadaří :mavam:

Martinko, ani nevíš jak Tě chápu a rozumím Ti. Vždy se najde ve společnosti jeden blbec (s prominutím), který vše zkazí. A že v nouzi poznáš přítele, dobrého lékaře či zdravotníka to ani nemusím psát, kdo je trochu inteligentní a není životem zatrpklý, tak mne pochopí, leckdy takto jednají lidé, co mají sami vážný osobní problém nebo hořkou zatrpklost v sobě (viz medicína a mnoho studií našich předních, ale i světových odborníků). A protože já jsem vážně nemocná a mohla jsem si vyzkoušet, že Gennet opravdu funguje, když ho nejvíce potřebuji, tak souhlasím, že Gennet je no. 1 v Praze. Před 1,5 rokem, když jsem začala mapovat trh kvůli IVF, tak se mi po opakovaných mailech a prosbách, ani z Pronatalu neozvali (lékáře nebudu jmenovat, ale je to ten nejvyšší), více ne třeba komentovat. Souhlasím s Marti a přeji této skupině ať zase dále funguje přátelskou a pomocnou formou holkám, které si to zaslouží a né těm, které se přišly pohádat a zdržovat tak ty, které se potřebují poradit v nouzi či sdělit dobrou zprávu ze sona či screeningu. O tom tady ta skupina je a jestli to někdo nechápe, tak ať sem mezi nás, pěkně prosím, nechodí. Ty co tu znám, mám Vás ráda a držíme si nadále palce!!! :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
20.3.18 08:34

@slunce1 Ahoj, ja vahala mezi Cube a Gennetem. Sla jsem do obou na konzultaci a vybirala az potom. Vyhral Gennet pro posledni pokus s vlastnimi vajicky, hlavne kvuli udajne kvalitni laboratori. Pokud to ani tentokrat nevyjde, pujdu si pro darovana jinam. Z Pronatalu zrovna ceka znama uz druhe dite. Nejsou spolu nijak dlouho, takze asi vysel hned prvni pokus a pak KET. Nevim ale, v cem byl u nich problem. Asi v kazdem centru to nekomu vyjde a nekomu ne. Vybirej podle toho, jaky mate problem. Pokud se nevi, vyber si centrum, kde ti nabidnou maximum vysetreni, aby se nasel. A kde se budes citit dobre. Preji stastnou volbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
20.3.18 09:41

@lulu79 Také nereaguju nejlíp na stimulaci, proto teď už rok zkoušíme nativy. Je teda pravda, že jsme se poprvé dostali až k transferu a zadarmo to taky není. Teď momentálně 10k při punkci a pak 5k pokud proběhne transfer. Ale proti ceně plné stimulace s výsledkem taky jedno embryo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
20.3.18 09:42

Jinak já tedy opravdu oceňuji přístup a chování lidí v Gennetu. Kdyby nebyli tak milí a soucitní, už bych ty další a další pokusy snad nezvládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3964
20.3.18 10:33
@MartinaCV píše:
Holky, protože jsou informace v dnešní době nejžádanější a nejcennější artikl a čas je nepřítel, nadto jsem si musela vše kolem IVF složitě a zdlouhavě zjistit, musela jsem dlouho pročítat diskuze a odborné články, abych se správně rozhodovala, je mi čím dál víc líto tu sdělovat informace a usnadňovat cestu těm, kdo si očividně potřebují projít tou zdlouhavou cestou samy, aby získaly vlastní zkušenosti. Odteď budu komunikovat jen prostřednictvím soukromých zpráv. Všem držím pěsti, ať se brzy zadaří :mavam:

Ahoj Marti :mavam: to mi je moc líto, ze jeden člověk by tady zkazil takhle zajetou a úspěšnou diskuzi :zed: :pocitac: rádi sem chodíme pro zkušenosti ostatních, když stojím na samotném startu a v této oblasti se moc nevyznám a bohužel nemám tolik času studovat jiné odborné materiály :zed: ale říkám si, ze snad každý uzná za vhodně, jestli se těmi radami bude řídit či nikoliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.