Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV píše:
Nedá se tu někde vyvěsit plakát se základními informacemi, ať si to každá přečte, já už nemůůůůžu…
Podle mě jedině založit skupinu a tam to napsat na nástěnku ![]()
@Anonym_kaO píše:
Podle mě jedině založit skupinu a tam to napsat na nástěnku
To by byla škoda, tato skupina je úspěšná už čtvrtý rok ![]()
Já bych to tak nehrotila, výsledky IVF (podle výroční zprávy a toho, co zveřejňuje na svém webu) má Gennet srovnatelné s jinými centry, nijak výrazně vyšší ne.
A například garance pro DV má jedny z nejhorších, naprosto v neprospěch pacientů. Mně se tam nepodařil ani jeden pokus, od Langerové jsem utekla i kvůli jejímu přístupu a jen díky tomu čekám druhé dítě odjinud.
@MartinaCV a myslíš ze si gennet udělá imuno i když tam vezmu výsledky imuna z Plzně?
Nebo když tam vezmu ty výsledky že už to dělat nebude. Čert aby se v tom vyznal. Mne zas někdo tvrdil že gennet tu imonu nemá tak podrobnou jak Plzeň. Ale zas za m stejne udělala jen základ a detailně by to dělala až po te co by se nasel problém.
@MartinaCV píše:
To by byla škoda, tato skupina je úspěšná už čtvrtý rok
Taky myslím, že by to byla škoda ![]()
@Virgina123 píše:
Tak to mám radost doufám že nám teda k prckovi taky pomůže. Na kolikátý pokus?
My nikdy neměli problém s početím. Jen asi prostě někde byla chyba, v čem přesně, nevíme, ale měla jsem několik ZT a první se narodil předčasně. Nakonec mi bylo zjištěno APA, které možná stálo i za předčasným porodem. Plus teda trombofilní mutace, která je celkem běžná, ale věřím tomu, že zrovna mě prostě dělala v těle bordel. Proto jsme byli odesláni do Gennetu, aby do mě dali opravdu zdravé embryo. Bylo mi doporučeno nezkoušet to přirozeně. Syn byl počat normálně, ale těhotenství bylo teda peklo + ten porod ![]()
IVF bylo jedno. Dr. Langerová jela na jistotu. Před tím mi ještě doporučila HSK, kdy jsem tedy ji podstoupila a ten samý měsíc byl i odběr, takže dvě anestézie během měsíce
. Ale mám jich za sebou už tolik, že jsem nad tím tolik nepřemýšlela. Dr. řekla, že cíl bude do 10 vajíček. Bylo jich 9
8 se jich oplodnilo. Manžel má výstavní spermiogram. 6 jich šlo na pgs. U některých se nepovedlo odebrat ten správný vzorek, takže nakonec jsme měli jistotu u dvou. Myslím, ale že jen u jednoho byla přímo chyba, jinak ne. Takže jsem se až divila a říkala si, že jsme asi prostě měli fakt jen smůlu? První ket nevyšel, nesedly mi hormony. Takže hned další cyklus byl přirozený bez léků a mně bylo skvěle ne jako v tom předešlém cyklu a krásně to vyšlo. Byl to vlastně fofr. V srpnu první návštěva, v říjnu odběr a v březnu jsem měla pozitivní test. Dcera se musela narodit max. do 38+0 kvůli tomu mému APA, ale i to dopadlo na jedničku a povedla se nám včas vyhnat
a já se vyhla další sekci.
To je román ![]()
@Virgina123 píše:
@MartinaCV a myslíš ze si gennet udělá imuno i když tam vezmu výsledky imuna z Plzně?
Nebo když tam vezmu ty výsledky že už to dělat nebude. Čert aby se v tom vyznal. Mne zas někdo tvrdil že gennet tu imonu nemá tak podrobnou jak Plzeň. Ale zas za m stejne udělala jen základ a detailně by to dělala až po te co by se nasel problém.
Těžko říct. Vzhledem k tomu, že mají zdarma v rámci imuna AMH, tak bych si tam tu krev nabrat nechala a navíc imunita se vyvíjí, budeš mít srovnání. Geneťácké imuno není tak kompletní jako na reprodukční imunologii, proto je dobré si ho nechat zkontrolovat a případně doplnit u Malíčkové, která je opravdu považována za TOP a je právě teď výhodou, že je v Gennetu čerstvě zaměstnaná. Dělá se to tak, že se jí pošle mail s výsledky a požádá se o konzultaci, zda je třeba něco doplnit. Ona odepisuje.
@mose píše:
Já bych to tak nehrotila, výsledky IVF (podle výroční zprávy a toho, co zveřejňuje na svém webu) má Gennet srovnatelné s jinými centry, nijak výrazně vyšší ne.
A například garance pro DV má jedny z nejhorších, naprosto v neprospěch pacientů. Mně se tam nepodařil ani jeden pokus, od Langerové jsem utekla i kvůli jejímu přístupu a jen díky tomu čekám druhé dítě odjinud.
Jenom stručně:
Jednotlivá centra posílají data do národního registru asistované reprodukce, který je NEVEŘEJNÝ. Dozvědí se pouze průměr úspěšnosti, nemohou si porovnat vzájemně kvalitu a náklady na ni, s ostatními centry. Nejsou zavedena kritéria pro hodnocení kvality a úspěšnosti center, neexistuje veřejně přístupný žebříček.
Kde je vůbec dneska Péťa? Pééťoooooooooo
Dnes tady holky přežívám migrénu, zatím co mi Laurí vystěhovala nádobí z linky a boty z botníku, je to všude po bytě ![]()
@MartinaCV píše:
Nedá se tu někde vyvěsit plakát se základními informacemi, ať si to každá přečte, já už nemůůůůžu…
Pamatovat si na jaké stránce si to vše popsala a pak je jen odkazovat ať si přečtou základní info na té a té stránce. Já už si nějaké info od tebe zkopírovala v tel do poznámek
až si půjdeme pro druhé
budu mít už jen jeden pokus na pojišťovnu.
ale s tvými radami mi asi bude stačit ![]()
@Hladikovka píše:
Pamatovat si na jaké stránce si to vše popsala a pak je jen odkazovat ať si přečtou základní info na té a té stránce. Já už si nějaké info od tebe zkopírovala v tel do poznámekaž si půjdeme pro druhé
budu mít už jen jeden pokus na pojišťovnu.
ale s tvými radami mi asi bude stačit
@MartinaCV je možné že se ke mě ty výsledky nedostaly? Vím že mi imuno dělali ale výsledky jsme nedostala. Můžu si o ne zpětně zažádat? Ale dělají stejně nové pred každým IVF ne?
@MartinaCV píše:
Kde je vůbec dneska Péťa? PééťooooooooooDnes tady holky přežívám migrénu, zatím co mi Laurí vystěhovala nádobí z linky a boty z botníku, je to všude po bytě
Malá musí pořádně uklidit
ať tě co nejdříve ta hlava přejde. Já teď trpěla týden že jsem nemohla ani přejít byt. Dnes je mi první den lepší. Tak jsem v neskutečné euforii
dnes jsem začala 19tt ![]()
@Hladikovka píše:
Malá musí pořádně ukliditať tě co nejdříve ta hlava přejde. Já teď trpěla týden že jsem nemohla ani přejít byt. Dnes je mi první den lepší. Tak jsem v neskutečné euforii
dnes jsem začala 19tt
Tak to mas jako ja. 18 tydnu v tehu zle, migreny, zvraceni, nechutenstvi. Prezivala jsem na mandarinkach, nanukach a s hadrem na hlave, celo a krk natrene ice gelem.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď