Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2215
19.3.18 11:08
@MartinaCV píše:
Nedá se tu někde vyvěsit plakát se základními informacemi, ať si to každá přečte, já už nemůůůůžu… :mrgreen:

Podle mě jedině založit skupinu a tam to napsat na nástěnku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 11:10
@Anonym_kaO píše:
Podle mě jedině založit skupinu a tam to napsat na nástěnku :)

To by byla škoda, tato skupina je úspěšná už čtvrtý rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
19.3.18 11:16

Já bych to tak nehrotila, výsledky IVF (podle výroční zprávy a toho, co zveřejňuje na svém webu) má Gennet srovnatelné s jinými centry, nijak výrazně vyšší ne.
A například garance pro DV má jedny z nejhorších, naprosto v neprospěch pacientů. Mně se tam nepodařil ani jeden pokus, od Langerové jsem utekla i kvůli jejímu přístupu a jen díky tomu čekám druhé dítě odjinud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106

@MartinaCV a myslíš ze si gennet udělá imuno i když tam vezmu výsledky imuna z Plzně?
Nebo když tam vezmu ty výsledky že už to dělat nebude. Čert aby se v tom vyznal. Mne zas někdo tvrdil že gennet tu imonu nemá tak podrobnou jak Plzeň. Ale zas za m stejne udělala jen základ a detailně by to dělala až po te co by se nasel problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
@MartinaCV píše:
To by byla škoda, tato skupina je úspěšná už čtvrtý rok :)

Taky myslím, že by to byla škoda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
19.3.18 11:21
@Virgina123 píše:
Tak to mám radost doufám že nám teda k prckovi taky pomůže. Na kolikátý pokus?

My nikdy neměli problém s početím. Jen asi prostě někde byla chyba, v čem přesně, nevíme, ale měla jsem několik ZT a první se narodil předčasně. Nakonec mi bylo zjištěno APA, které možná stálo i za předčasným porodem. Plus teda trombofilní mutace, která je celkem běžná, ale věřím tomu, že zrovna mě prostě dělala v těle bordel. Proto jsme byli odesláni do Gennetu, aby do mě dali opravdu zdravé embryo. Bylo mi doporučeno nezkoušet to přirozeně. Syn byl počat normálně, ale těhotenství bylo teda peklo + ten porod :-(
IVF bylo jedno. Dr. Langerová jela na jistotu. Před tím mi ještě doporučila HSK, kdy jsem tedy ji podstoupila a ten samý měsíc byl i odběr, takže dvě anestézie během měsíce :roll:. Ale mám jich za sebou už tolik, že jsem nad tím tolik nepřemýšlela. Dr. řekla, že cíl bude do 10 vajíček. Bylo jich 9 :mrgreen: 8 se jich oplodnilo. Manžel má výstavní spermiogram. 6 jich šlo na pgs. U některých se nepovedlo odebrat ten správný vzorek, takže nakonec jsme měli jistotu u dvou. Myslím, ale že jen u jednoho byla přímo chyba, jinak ne. Takže jsem se až divila a říkala si, že jsme asi prostě měli fakt jen smůlu? První ket nevyšel, nesedly mi hormony. Takže hned další cyklus byl přirozený bez léků a mně bylo skvěle ne jako v tom předešlém cyklu a krásně to vyšlo. Byl to vlastně fofr. V srpnu první návštěva, v říjnu odběr a v březnu jsem měla pozitivní test. Dcera se musela narodit max. do 38+0 kvůli tomu mému APA, ale i to dopadlo na jedničku a povedla se nám včas vyhnat :mrgreen: a já se vyhla další sekci.
To je román :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 11:28
@Virgina123 píše:
@MartinaCV a myslíš ze si gennet udělá imuno i když tam vezmu výsledky imuna z Plzně?
Nebo když tam vezmu ty výsledky že už to dělat nebude. Čert aby se v tom vyznal. Mne zas někdo tvrdil že gennet tu imonu nemá tak podrobnou jak Plzeň. Ale zas za m stejne udělala jen základ a detailně by to dělala až po te co by se nasel problém.

Těžko říct. Vzhledem k tomu, že mají zdarma v rámci imuna AMH, tak bych si tam tu krev nabrat nechala a navíc imunita se vyvíjí, budeš mít srovnání. Geneťácké imuno není tak kompletní jako na reprodukční imunologii, proto je dobré si ho nechat zkontrolovat a případně doplnit u Malíčkové, která je opravdu považována za TOP a je právě teď výhodou, že je v Gennetu čerstvě zaměstnaná. Dělá se to tak, že se jí pošle mail s výsledky a požádá se o konzultaci, zda je třeba něco doplnit. Ona odepisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
19.3.18 11:30

@Petruš Z. No tak super ještě že to tak vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 11:33
@mose píše:
Já bych to tak nehrotila, výsledky IVF (podle výroční zprávy a toho, co zveřejňuje na svém webu) má Gennet srovnatelné s jinými centry, nijak výrazně vyšší ne.
A například garance pro DV má jedny z nejhorších, naprosto v neprospěch pacientů. Mně se tam nepodařil ani jeden pokus, od Langerové jsem utekla i kvůli jejímu přístupu a jen díky tomu čekám druhé dítě odjinud.

Jenom stručně:
Jednotlivá centra posílají data do národního registru asistované reprodukce, který je NEVEŘEJNÝ. Dozvědí se pouze průměr úspěšnosti, nemohou si porovnat vzájemně kvalitu a náklady na ni, s ostatními centry. Nejsou zavedena kritéria pro hodnocení kvality a úspěšnosti center, neexistuje veřejně přístupný žebříček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 11:38

Kde je vůbec dneska Péťa? Pééťoooooooooo :mrgreen: Dnes tady holky přežívám migrénu, zatím co mi Laurí vystěhovala nádobí z linky a boty z botníku, je to všude po bytě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
19.3.18 11:38
@MartinaCV píše:
Nedá se tu někde vyvěsit plakát se základními informacemi, ať si to každá přečte, já už nemůůůůžu… :mrgreen:

Pamatovat si na jaké stránce si to vše popsala a pak je jen odkazovat ať si přečtou základní info na té a té stránce. Já už si nějaké info od tebe zkopírovala v tel do poznámek :lol: až si půjdeme pro druhé :lol: budu mít už jen jeden pokus na pojišťovnu. :( ale s tvými radami mi asi bude stačit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 11:48
@Hladikovka píše:
Pamatovat si na jaké stránce si to vše popsala a pak je jen odkazovat ať si přečtou základní info na té a té stránce. Já už si nějaké info od tebe zkopírovala v tel do poznámek :lol: až si půjdeme pro druhé :lol: budu mít už jen jeden pokus na pojišťovnu. :( ale s tvými radami mi asi bude stačit :palec:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
19.3.18 11:55

@MartinaCV je možné že se ke mě ty výsledky nedostaly? Vím že mi imuno dělali ale výsledky jsme nedostala. Můžu si o ne zpětně zažádat? Ale dělají stejně nové pred každým IVF ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
19.3.18 11:59
@MartinaCV píše:
Kde je vůbec dneska Péťa? Pééťoooooooooo :mrgreen: Dnes tady holky přežívám migrénu, zatím co mi Laurí vystěhovala nádobí z linky a boty z botníku, je to všude po bytě :zed:

Malá musí pořádně uklidit :P ať tě co nejdříve ta hlava přejde. Já teď trpěla týden že jsem nemohla ani přejít byt. Dnes je mi první den lepší. Tak jsem v neskutečné euforii :* dnes jsem začala 19tt :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
19.3.18 13:49
@Hladikovka píše:
Malá musí pořádně uklidit :P ať tě co nejdříve ta hlava přejde. Já teď trpěla týden že jsem nemohla ani přejít byt. Dnes je mi první den lepší. Tak jsem v neskutečné euforii :* dnes jsem začala 19tt :dance:

Tak to mas jako ja. 18 tydnu v tehu zle, migreny, zvraceni, nechutenstvi. Prezivala jsem na mandarinkach, nanukach a s hadrem na hlave, celo a krk natrene ice gelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.