Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky Emma,
no je to tak, že budeš určitě platit nějaké ultrazvuky, protože celkem rychle vyčerpáš to co ti platí pojišťovna.
Pregnyl se neplatí, pouze pokud by Ti dali nějakou stimulaci před IUI (mně dali Clostilbegyt a Utrogestan, na to se něco málo doplácí).
Teď jsem na stimulaci před IVF a platím postupně léky - jen to co jsem si odebrala (zatím).
Jestli se platí něco zálohově nevím, zatím mi o tom nikdo neříkal.
Jinak nás to vyjde rozhodně přes 15 tis, se vším tím „co by bylo dobré“ si doplatit.
Samozřejmě že dám vědět jak jsem dopadla ![]()
Tak včera jsem byla v CARu, doktorka mi udělala gyn. vyšetření a budu mít nějké vysledky kultivace příští týden. Partner jde na spermiogram a já potom ještě na ktvení testy. Dostala jsem prášky na vyvolání MS, abych mohla začít s léčbou opět clostylbgytem a pak budu chodit pravidelně na UZ a budou mi sledovat ovulaci. Doktorka mi řekla, že může mít vliv na moje marné snažení se otěhotnět, operace slepého střeva ve 14 letech a také může mít vliv na moji anovulaci, to že často užívám ibuprofen na bolest hlavy. Ibuprofen prý zastavuje ovulaci.
Tak jsem zase o něco chytřejší a konečně mám pocit, že se semnou něco dělá.
M.
Dokážou z těch testů krve rozpoznat nějaké vady, třeba poruchu té imunity?
MuDr. Poláková mi přišla jako velmi sympatická paní, je mírně od rány a flegmatická, ale tak nějak příjemně.Doufám, že mi pomůže otěhotnět.
Jak probíhá ta průchodnost vejcovodu? To je operace? Mě totiž také říkala, že mě nemine. Platila jsi za to něco?
Né že by mi šlo o peníze, pořád se tě na ně ptám, ale jsem zvědavá ![]()
Ahoj Míšo ,pruchodnost mě dělala přímo tam ona sama . Dělá se to 9 až 12 den od začátku menses. řekla že to je neinvazní a že mužu přiject sama,ale ještě že jsem měla sebou přítele ja byla hrozně mimo potom . Bolelo to jak silná menses dá se to vydržet ,ale pak jsem musela ležet byla jsem vyřízená ,ale já se moc pozoruji. Nic se neplatilo. krev mě brali dvakrát a řekla jen že dobrý tak nic nevím konkrétně co a jak. Jo ty ultrazvuky jsou prý 4 do roka já už mam vyčerpano tak uvidím příště ,ale říkala asi 350kč tak to nic není .Na peníze jem taky zvědavá máte na to zatím dost tak snad to klapne než je vyčerpáme. Ivf mě čeká tak v pulce května . Dnes jsem byla na plicním ,mám astma tak jsem se zminila ze chodím do gestu a schodou okolností má pan doktor od naší doktorky dvojčata tak mě to přijemné naladilo
né že bych chtěla dvě to by mě trefilo
ale je příjemné slyšet,že se jim daří tvořit nám dětičky. Já mám pubertáka ten vydá za tři!!! Tak jedno pro radost ješte bych brala ![]()
Jo našla jsi ten jejich ceník na internetu jestli ne poslu ti odkaz ![]()
Ahoj holky,
mě dělali průchodnost při laparce, tedy v narkóze (zároveň i s hysteroskopií).
Ultrazvuky hradí pojišťovna 7× za rok, ale max 3 za 3 měsíce (divné počty) ale teď běhěm stimulace a IVF neplatím nic, dokonce ani těch 30 Kč za návštěvu.
Už jsem v Gestu vyzkoušela snad všechny lékaře, chodím normálně k Dr. Šulcovi, ale musím říct, že i všichni ostatní jsou tam fakt úžasní. Držím pěsti ať je všechno v pořádku!!!
Ahoj a já vždy platím těch 30 kč .Je mě to teda uplně jedno ,ale jedno centrum a každá to tam máme jinak. Ty ultrazvuky mě tak taky řekla ,ale ještě na to nedošlo tak uvidím
. Budu ti držet palečky at ti ivf vyjde . Mužu se zeptat kolikáté máš a proč?
No tak to jsem moc ráda, že to není nějaký brutální zákrok ta průchodnost vejcovodů. A jaký je tedy u Vás problém?
Mě doktorka řekla, že 4 UZ za půl roku jsou hrazené pojišťovnou.
Jsem na to všechno zvědavá, doktorka mi napsala utrogestan na vyvolání menstruace a řekla, že to mám brát 25 až 31 den cyklu, jen nevím, zda to mám brát i když to v té době dostanu ![]()
Ahoj Míšo . Jaký je u nás problém zatim nevime na nic se nepřišlo ,ale doma se snažíme tak asi rok a pul a nic
. Tak uvidime . Pořad nemáme všechny výsledky . Folikul se mě tvoří pravidelně ,ale zda je tam kvalitní vajíčko to netušíme až při ivf to zjistíme.Ten lék já nikdy nebrala tak nevím ,ale zavolala bych si tam a zeptala se .já taky vždy přijdu domu a zjistím ,že polovinu nevím a že jsem se chtěla zeptat na něco a zapoměla jsem
.Dnes už vím že mě iui nevyšlo tak ještě jedno a ivf .
Emma 12 :Aha… a z testu, které dělají jako krevní, tam bylo vše v pořádku? A Manžel měl spermiogram v pořádku?
Tak doufám, že také dojdeš ke zdárnému a šťastnému konci s miminkem v bříšku ![]()
Jo taky už je to skoro rok co se snažíme, je to hrozná smůla, všechny kamarádky, známé a kolegyně z práce kolem mě vysadí prášky hned na poprvé jim to vyjde a my tady všechny snažilky se trápíme. ![]()
Ahoj Míšo z krve poznaj hladinu hormonu a to bylo vzhledem k věku ok. Přítel nic moc spermio,ale prý to stačí ,ještě nemáme další výsledky toho zda jsou schopny vlezt do vajíčka
.To čekání to je hruza rok a pul
ale já a všichni se snad dočkáme já doufám!!!!!! Mužu se zeptat kolik ti je let. Mě uz moc času nezbývá vzhledem k věku . A máš pravdu všichni okolo jsou hned v tom a my furt nic to je hruza a na hlavu furt čekat.Chci miminko ten nej kočárek a hrdě vykračovat po náměstí
ta otázka kdy si už pořídíme miminko mě težce deptá.
Ahoj holky,
já mám endometriozu, to je ten duvod pro IVF.
A IVF mam poprve. Dneska jsem byla na uz a mam tam asi 8 filíku cca 15 mm, tak doufám, že z toho něco bude.
Je to jen na levé straně, pravá je utiskovaná tou endometriozou ![]()
Ahoj Jano ,tak ti držím palečky at se zadaří!!!Kdybys měla čas a chut tak písni jak ti je při braní těch hormonu z toho já mám hruzu a jak si pícháš sama inekce to já nezvládnu
bude muset přítel. KOlik si necháš vajíček zavést a zda si necháš po dvou dnech nebo po pěti???
Jsem zvědavá tak snad to neva .
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.