Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Míšo příjdeš mě nějaká smutná
nevěš hlavu určitě to nějak dopadne !!! Myslím teda dobře a taky budeš maminka . Já jdu až za tři týdny do gestu taky žádat ivf tak doufám ,že to rychle uteče .To bysme stimulovali tak nějak na stejno ,musíme žádat pojištovnu a pak začnem
.Už aby to bylo. Muj přítek bral MACA a vit E koukni na to na internetu.To E je když je hodně mrtvých fakt mu to hodně pomohlo!! A ty bereš něco ? Listovku nebo vit pro snažilky?
Jani no varianty zatím nemám žádné - to nám řeknou v gestu - já ještě ani nevím, zda můžu mít vůbec děti - nevím jestli se mi tvoří vajíčka a až toto zjistím, budeme moci řešit co dál.
Když neberu hormona ( Clostybegyt) tak to prostě nedostávám - zhruba tak jednou za tři nebo čtyři měsíce a to nevím jestli je známka toho že nemám vajíčka. Já fakt nevím ![]()
Jo kouknu na to - včera jsem mu kopuila vit C a E oboje je na počet, pohyblivost a kvalitu a začal se sprchovat studenou vodou ![]()
Jo jsem smutná, protože zatím nevím, zda můžu mít děti. Žádat pojišťovnu? To musíme my a nebo Gest? Jak to probíhá?
Já osobně beru Kyselinu listovou, mám kapky ze jmelí(na plodnost) piju kontryhelový čaj a čaj z maliníku ![]()
Holky, jak by se řešilo, to že kdyby jsme se po jednom pokusu IVF rozhodli, že se budeme nějaký čas snažit přirozeně a já to prostě nedostábám pravidelně, jen s těma hormonama a neovuluju? ty hormony přece nemůžu brát déle jak rok? nevíte jaký by byl další postup, abych měla ovulaci a mohli se snažit přirozeně?
Ahojky,
tak to nevím, s tím zkušenost nemám. Ale moje kamarádka taky neměla menstruaci, brala na to hormony (ale fakt nevím jaké) a asi po 18 měsících se jim to podařilo. Je to sice dlouhá doba, ale jde to. Bez léků prostě MS neměla a tedy by otěhotnět prý nemohla.
Nebála bych se toho, dnešní medicína fakt umí skoro zázraky ![]()
Jinak my máme spermio OK, vitamíny mi nikdo žádně nedoporučoval, ale bačtím Calibrum babyplan. Tím snad nic nezkazím ![]()
Ahoj ,pojištovnu to ti vyplní v Gestu a pošlou . A určitě mužeš mít pauzu mezi ivf a snažit se doma to jde . Prostě jsou tři pokusy a je jedno za jak dlouho to zopakuješ teda do 39 let pak už to nehradí pojištovna.A ta ovulace neboj to ti vysleduje doktorka mě jí taky každý měsíc kontroluje .Jen budeš docházet na uz a ona jukne určitě po těch hormonech bude .Akorát že jsem tak rychle vyčerpala ty uz a ted musím platit .
Ahoj ,pojištovnu to ti vyplní v Gestu a pošlou . A určitě mužeš mít pauzu mezi ivf a snažit se doma to jde . Prostě jsou tři pokusy a je jedno za jak dlouho to zopakuješ teda do 39 let pak už to nehradí pojištovna.A ta ovulace neboj to ti vysleduje doktorka mě jí taky každý měsíc kontroluje .Jen budeš docházet na uz a ona jukne určitě po těch hormonech bude .Akorát že jsem tak rychle vyčerpala ty uz a ted musím platit .
Ahoj Jani,mě zarazilo ,že mě žádné vit ani listovku v Gestu nedoporučila a přitom ta listovka mě příjde dost duležitá .Já si jí nechávám psát od svého doktora . A s tím Calibrum babyplan jí střídám .Po té listovce pěkně kynu. Jak ti je ? je to moc dlouhé ? Já taky čekám co to iui .Ale moc nadějí v to nemám. Ta inekce pregnylu mě vždy tak rozhodí ,prsa mě boly zadek po tom taky a brečím tak tři dny pak i u pohádky . Obdivuji tě ,žes v poho vzládla stimulovat na ivf . Já jsem nervák to bude něco.
chudák přítel .
Ahoj Emi, no to bude náročné, ale zase to není tak strašné. Musíš to brát hlavně pozitivně, je to další krok, ne poslední šance. Jen se nestresovat.
Je mi docela OK, jen mě docela dost bolí prsa, občas zabolí bříško jako kdybych to měla dosta, občas píchne… Hele to nejde moc popsat, je fakt že se pozoruju jak hypochondr, ale to nic nenaděláš. Hlavně pozitivně myslet, nestresovat se, nenervovat se a ono to nějak půjde. Teď jsem 6. den po ET a to čekání na test je teda fakt pěkně náročný, to ti povím. Ale ty to nemáš po IUI jiné, to je jasný. Taky čekáš jestli ta mrcha přijde nebo ne.
Na listovku ani žádné vitamíny me v Gestu taky neupozornili, to je pravda…
No já si listovku kupuju bez předpisu. Říkají všichni že je dobrá, tak jí beru, ale vůbec sem to nekonzultovala s doktorem, tak snad to není hrozného.
A kdy si Jani můžeš ten test?
V Gestu na stránkách píšou, že pojišťovna hardí 4 pokusy za život a né tři…
Ahojky,
aha, tak to nevím… já hlavně doufám, že to nebudu potřebovat!!
Na kontrolu mám jít 26.4., ale testit bych chtěla asi příští středu, to už by to mělo být vidět.
V pátek tam tak jako tak musím jít, takže bych se jich kdyžtak optala co a jak v případě, že bude test pozitivní či negativní. Za zkoušku nic nedám, že ![]()
Ahoj tak to jsem nevěděla ,že je i bez předpisu tak to o ní už nebudu žebrat a koupím sama
.Venku je nádherně super to se bude dětičkám u nás určitě pěkně hnízdit ![]()
No to tedy, holky
Dobré ránko přeji
![]()
Holky já jsem dneska zkoušela testit. Bála jsem se toho, abych nepřišl k Dr. a on mi pak neřekl, že jsou testy negativní nebo tak něco, tak jsem se na to chtěla připravit.
A představte si, že jsem tam měla ducha (ačkoliv jsem si byla skoro jistá, že dneska bude ještě negativní). I manža ho viděl - takže tam asi fakt něco je ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.