Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
no jasně že to neva, ptej se na co chceš nebo potřebuješ ![]()
Já jsem si píchala Menopur do břicha, jsou to opravdu slaboučké jehličky a je to fakt v pohodě. Ani to nebolí, jen to trochu štípne. Jde jen o to poprvé, pak už ti to vůbec nepřijde. My jsme se střídali
Obávám se, že si budu muset píchat potom i injekce do zadku, tak jsem chtěla aby se to naučil. On je jinak hroznej srab
Bojí se injekce i krve.
Nechám si určitě zavést dvě, jedno je fakt docela malá pravděpodobnost, že se chytí.
Prodlouženou kultivaci jsme si zaplatili, myslím, že je víc času poznat které empryo se má k světu a které je slabší.
A zaplatili jsme si ICSI, tam prý je taky větší pravděpodobnost úspěchu, pokud tu spermii zavedou rovnou dovnitř.
Stimulaci jsem snášela docela v pohodě, ale dneska už mě docela bolí břicho. Pan doktor mě na to i upozorňoval, že to může i bolet, je to tak podobně jako při menstruaci. A ačkoliv mě na to hodně lidí upozorňovalo, tak jsem nebyla nijak nervózní ani náladová (ale to ještě může přijít) ![]()
Jestli chceš vědět ještě něco, tak se klíďo ptej ![]()
Ahojky, no to doufám, že si brzy budeme vykračovat hrdě s kočárkem
Mě je 25, takže jsem relativně mladá, jsem ráda, že jsem to zjistila takhle včas s tím, že jsem „neplodná“,mám o deset let staršího přítele a ten si moc přeje miminko a já také, tak jsme se do toho před 11 mesíci vrhli a ono nic. A řekla bych že jsem naprosto v klidu, že to neprožívám - zatím. Ale upřímně řečeno, kdybych byla starší, třeba po 30, tak bych to asi daleko více prožívala…
A tobě je kolik? Emma12?
Páni, no to nevím, zda bych toho svýho měkotu donutila, aby mi píchal do břicha injekce, ten hned zezelená a utíká pryč a to stačí se jen třeba říznout při vaření
Jane moc držíme palečky a věřím, že to určitě vyjde, vždyť je to jaro a na jaře je vždy dobrý předpoklad k oplodnění ![]()
Ahojky Miso,
nene, nejsem z Prahy, ale jezdím do GESTu protože to mám kousíček.
Dneska jsem byla na OPU a je to fakt v pohodě, trochu bolí bříško ale jinak bez problému. Měla jsem 15 folíků (což mě moc překvapilo) a z toho 7 vajíček, která jsou prý docela pěkná.
Spermiogram je v pohodě, tak to snad proběhne bez problému.
Ve čtvrtek si mám zavolat, aby mi řekli jak se vyvíjejí a v pátek nebo v sobotu bych měla jít na transfer.
A s tím chlapem - to mám doma to samé. Když viděl tu první injekci tak jsem myslela že budu dávat první pomoc. Pak ještě koukal 2× a pak to poprvé zkusil sám. A pak už to chtěl pořád sám - aby prý se cítil být potřebný a že se taky trochu přičinil k těm mimískům ![]()
Ahoj tak mě je letos už 36 tak nic moc času nemám
. nejsem z Prahy ,ale hned vedle mám to do Gestu tak 15 min autem pohoda. Dnes jsem tam volala a milá pani doktorka tam nedude měsíc a to mám mít příští týden iui sestra mě řekla zavolejte si za měsíc mazec . Tak jsem spustila a v sobotu jdu k doktorovi černýmu či jak se jmenuje .Normálně by mě nechali čekat a fakt času moc nemám . Taky mě řekla že začnem plánovat tenhle měsíc ivf a asi nic z toho a já jsem tak nedočkavá
skusím to chtít po tom doktorovi třeba bude fajn a pujde to s ním domluvit. Od ní mám strašně málo info. řelka po menses přijdete a dnes mě sestra řekla že mám přijít 11 den tak jdu v sobotu ve 12 hod .
Jano držím moc palečky at se daří a zadaří
a těch vajec jsi dobrá . A ten odběr to ti dělaly v Gestu v narkoze ? Bylas tam pak dlouho ? A daly ti neschopenku já dělám ve skladě je to dřina tak chci být doma .A jak vycházky vím ,že jsou i neomezené jen nevím zda je v Gestu píšou.
Páni no tak to budu Jane držet také moc palečky a doufám, že budeš hned těhulka
A manžel musel jít vicekrát na spermiogram nebo používají ten jeden vzorek, který dával jednou?
Emma 12 : vubec neříkej, že nemáš čas! v dnešní době je věková hranice úplně posunutá. Do 40 času dost
Vážně, vůbec nemysli na svůj věk a dej se do pohody. Vím že paní doktorka má nějakou delší dovolenou, ale říkala, že jich tam je pět, takže nečekej na ní a holt půjdeš k nějakému chlápkovi ( ty jsou prý citlivější a jemnější, než ženský
Ano já mám po menstruaci také přijít, nejprve na 2-5den cyklu na odběr krve, a pak 11.den na UZ s tím, že od 5-9 den mám brát clostibegyt ![]()
Takže jsi někde z okolí Prahy? Já jsem na Praze-východ Nehvizdy.
Já si myslím, že 100% mají kompetenci psát nechopenky, je to přece léčebné zařízení. A máte zkušenosti s tím, že by v Gestu dávali potvrzení o lékařské prohlídce? Budu tam asi chodit častěji a budu potřebovat v práci nějaké potvrzení.
Ahojky holky,
Dr. Černý je úžasný, můžu vřele doporučit. Je to starší pán, primař. Vysvětlí všechno tak podrobně jak nikdo jiný, fakt je super!!!
Manžel dával sperma poprvé na spermiogram, pak na každou inseminaci a teď samozřejmě i na IVF.
Narkózu dělají tam přímo, mají tam takový malý sál. Já jsem vstávala asi po 40 minutách co jsem tam vlezla, ta narkóza je fakt slaboučká, tak max na 20 minut. Zákrok podle mě může trvat tak 10 minut.
Neschopenku Ti dají, mně ji chtěli vystavit hned, ale brala jsem si v práci dovolenou, takže si ji nechám vystavit až později.
Obrovská výhode je i to, že nabídnou, jestli chceš mít neschopenku jen z gynekologie, pokud nechceš, aby lidi v práci věděli, že jsi v CARu.
Ahoj ,tak to se divím Mišo že tak to vše víš mě řekla jen po menses přidte někdy fakt mazec.Přitom je to duležité a tahám info ze sester . Tak to se těším k panu doktorovi třeba mě dá nějaké info
třeba ho ukecám a budu chodit k němu z ní jsem dost otrávená . Já nelpím na tom aby byla nějak milá ,ale když je tak chladná ani usměv nic to je opruz a řešit s ní něco když nic neříka to ně neba.
Jo ještě nás poslali na spermio i do centra na nábřeží a musel to dovest do hodiny z domu nemaj tam na to místnost je to jen laboratoř
. Je to nejaké lepší vyšetření ,ale víc nevím ona nám nic neříká pani doktorka jen že je to potřeba. fakt je to hruza nic nevíme přijdu si tam jak blbec vždy. Holky znaj vysledky co na co a my nic.propustku mě potvrzujou bez problému ,ale razítko je jejich tak je poznat ,že chodím do caru ale v práci to vědi všichni tak neva.
Pročítam si co už jsme napsaly a musím říct že jsem uplmě změnila názor na doktorku normálně mě to tak naštvalo ,že nám nemohla říct nebudu tady pujdete k jinému doktorovi vždyt co by jí to udělalo . Kamarádka měla taky ivf už třikrát tak mě dnes dala ten purepen na ty inekce tak to študuji co mě čeká .Jani máš pravdu ta jehla je uplně malinká a tenká schválně jsem jednu vybalila to asi dám
.
Jasně že to dáš, to fakt není nic smrtelného ![]()
Hlavně aby Ti tedy dali Puregon, abys neměla něco jiného, tak si o to řekni.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.