Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je mi to také líto, vypadá to na anembryomolu, druh ZT. Samozřejmě naděje umírá poslední, držím pěsti! ![]()
Zkušenost mám. Měla jsem to podobně a musela jsem bohužel podstoupit revizi.
@Anonymní píše: Více
Taky se na to připravuji… musim se přiznat, že mám strach i z té samotné revize. Nenarušilo vám to pak váš cyklus?
@Linde98 píše: Více
Nemej strach. Otěhotněla jsem poslední den šestinedělí po revizi, věděla jsem, že je ovulace, tak jsme šli s manželem bez rozmyslu na to. Taktéž to předtím byla anembryomola. Stává se to, embryo bohužel zanikne dříve, než je zjistitelné utz, neovlivnitelné vlastními silami. Drž se.
Děkuju za sdileni zkušenosti. S manželem se o tom hodne bavime, mozna je tohle i lepsi varianta, než kdyby se něco později stalo a už tam miminko bylo. Dneska me o celý den tak nenapadne pobolivá cele bricho a jsem takova nafoukla. Tohle jsem mela i dva dny dozadu. Tak uvidime co z toho bude.
@Linde98 já měla ZT v září, revizi a další menses jsem měla až v lednu a to ještě s utrogestanem. Otěhotněla jsem hned únor/březen a zatím se držíme.
@Linde98 píše: Více
Nevím, jestli to mělo nebo nemělo vliv, ale po revizi se mi úplně rozhodil cyklus. Rozjelo se mi PCO s anovulačními cykly.
Těhotenství se mi nedařilo ani s různými léky, a proto zkoušíme a šli jsme do IVF. Revizi jsem prodělala téměř před rokem a půl.
Doufám, že jsem jeden z mála příběhů s horším průběhem a přeju hodně sil.
Po této zkušenosti bych s revizi počkala, jestli si tělo poradí samo…
Ahoj ženy,
tak mám den po revizi. Všechno proběhlo v pořádku, citim se dobře, můžu fungovat. Dokonce ani nekrvacim (to proběhlo včera v nemocnici), jen slabě špiním. Bolesti taky už ustoupily. ![]()
Děkuji za Vaše zkušenosti ![]()
Ahoj, chtela jsem se zeptat jsem 5+3 a mam krasny gestacni vacek a v nem i velky zloutkovy, ale doktorka rikala ze embryo neni videt a ze by melo byt uz vetsi na tento tyden a ze to zatim dobre nevypada? Co myslite? Mate nekdo zkusenost?
Datum ovulace je jisté? Ale i kdyby ne, v 5+3 je to ještě celkem normální stav, to jsem asi embryo neměla vidět nikdy, uvidíš při kontrole za tyden-dva, tam už by měl být zřetelný posun.
já vždy neodpovídala do 12 tt tak jak bych měla a to jsem ovulaci měla hlídanou, poté jsem byla i na umělém oplodnění, takže se vědělo kdy přesně, ale i tak moje děti jsou menší - pak to ve druhém trimestru dohnaly - holky měly krásnou porodní váhu nejlehčí 3 kg a největší 3,5 kg
@ugluk není, vím jen datum poslední MS a to 1.3. ale mívám krátký cyklus 24-25 dní
@pavlinka77 tak to jste mne uklidnila, doktorka mne celkem vydesila, ze to zatim ani nemam resit.
v 5+3 je prostě brzy na to, chodit k doktorovi, to tam nemůže vidět opravdu velice nic, pokud nechceš na interrupci, tak stačí tak 7-8 tt. přijít na první prohlídku, zbytečný stres
Ahoj holky…
Včera jsem byla na gyndě, podle MS jsem měla být 6+3. Dle UZ jsem byla 6+1. Na UZ byl vidět gestační váček ( nepravidelného tvaru) o velikosti 20mm, malý žloutkový váček, ale bez plodu. Ovulka byla cca 14-15DC, mám po potvrzený podle ovu testu. Cyklus 28dni.
Setkala jste se s tim některá? Připravuji se na to nejhorší, že to nejspíš nedopadne, ale stale špetka naděje tam přeci je.
Máte některá s tím zkušenosti?
Doktorce se nelibi ten nepravidelný g. váček. Může ještě změnit tvar? Je mi to tak líto.
KO mám příští týden…