Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Nuna Pepp?
Přidejte zkušenost s Nuna PeppJo a na zařizování baráku se těším jako malý dítě
Jenže to je ještě dááááleko ![]()
Jinak já jsem doma zhruba od uk 5. měsíce, v práci mě už asi nechtěli, našli si za mě náhradu dřív, tak na mě ušili pěknou boudu s penězma..to byl takovej psycho teror, že jsem šla na neschopenku. Zlatej můj doktor, když jsem mu to všechno plačíc vyprávěla, tak mi napsal ze dne na den neschopenku, jinak nevím, jak bych to tam další měsíce zvládla. To by mě asi odvezli do blázince, nebo bych asi porodila pěknýho vzteklouna, jak jsem se tenkrát musela rozčilovat ![]()
ksakru já napsala tak dlouhý příspěvek a seknul se mi pc a vymazalo se mi to! ![]()
No to je nechutný!!! A to je jako těhulka podle nich naprosto neschopná? Nebo jak ti to vysvětlili? A máš v plánu se tam po rodičovský vracet? Tak já si řekla, že nastoupím k 1.listopadu, ale mateřská mi měla začít nejpozději ke 30.říjnu (to jsem netušila). Koho by napadlo, že 1 den bude takový problém. Sestřička mi to do papírů pro mzdovku napsala, jak jsem chtěla, ale co se dělo u nás? Na personálním paní v poho, nicméně na mzdovce se mohli zbláznit, že co to jako má znamenat…
Holky, tak jsem četla vaše deníčky a naštěstí v pořadí Be → Li. Kočko, ty sis tedy užila!!! První deníček naprostá euforie, tak jsem si s takovou pohodičkou začla číst i tvůj druhý, „rodící“, a měla jsem husí kůži.
Tak hlavně, že už jsi teď v poho a máte krásnou holčičku. Li, tak ten tvůj byl pak takový balzámek. Taky krásná princeznička a naproto chápu nadšení do dalších potomků
To byl fofr!
Filmy: tak já si vybírám hlavně podle režisérů. Mýma srdcovkama jsou Kubrick, Trier, Lynch, Fincher… a de facto vše od nich.
Jo! A máme chlapečka!
Dala jsem na profil fotky. Jinak Be, s tím nakupováním to problém JE! Když se koukneš, jaký výběr je pro holčičky, tak se to naprosto nedá srovnávat. A např. v Mothercare mě teď paní prodavačka u jedněch bodíček vrátila s tím, že jsou holčičí (bílá, s pár kytičkama - jako by kluk nemohl mít kytky!). ![]()
Nik, já si také říkala, že kdybych měla kluka tak nevím, do čeho bych ho oblékala, ale sousedka má chlapečka a je pokaždé vystajlovanej. fakt frajer. Mně se líbí tesco do max 1,5roku. ale v HM jsou super klučičí věcičky.
My šli v těhotenství do kina na Lidice…no masakr ve všech směrech. já brečím pořád i teď. když se podívám na malou, tak láskou, nebo když tady čtu některé deníčky, nebo mrknu na fotoalba…jsem plačka ![]()
Lib jak já bych chtěla zařizovat domeček, tad je přítel pryč, tak jsem koupila v bauhausu tapety a zítra vezmu útokem ikeu ![]()
ted spíš zařizuji svatbu, a teda je to pěkný vopruz, vůbec nevím co a jak, pěkně tápu, vím, že nechci oběd, obřad chci kolem 16 a pak jen raut a pařbu…to se zas nelíbí stařešině, ty prahnou po klasice s knedlíčkovou polévkou a svíčkovou se 6ti.
jo Bed - já taky začla háčkovat , v albíčku mám pro malou čepičku s kitty, do švadlenky bych mohla chodit pořád.
Lib- já byla také odejita! v druhém měsíci jsem začla krvácet, byla pár dní v nemocnici a už se neměla kam vrátit, ale je fakt, ž jsem si nemocenskou užívala, a popravdě se tam po rodičáku stejně vrátit nechci. doktorka mi i sama neschopenku nabídla, říkala, kolikrát v životě budete těhotná? 1-2×? tak si to pořádně užijte a nestresujte se v práci. tak jsem to brala a ráda
jo a malá spinká více méně pooořád, bohužel budeme muset začít cvičit vojtovku, protože nám při porodu zlomili klíční kost, a nesměli jsme dávat na bříško a ted nechce pást koníky. máme cvičit 4-5× denně, což tolikrát ani není vzhůru a halvně probudí se na jídlo, po jídle cvičit nemůžeme, protože by blinkala a pak zase usíná. tak kdy máme cvičit????
Nik já nevím, co se tam zlomilo, moc si mě chválili
Když si na to vzpomenu, tak mi nabíhá žíla na čele
Ale to je teď jedno, stejně teď nebudu práci nejmíň 5 let řešit, tak co
![]()
Jinak my do ikey jedem ve čtvrtek, teda podle počasí…slibují haldy sněhu, tak uvidíme ![]()
Já jsem teda první moc chtěla chlapečka a druhý holčičku ( velkej bráška pro malou sestřičku ), ale když máme teď Natálku, nedovedu si snad už kluka ani představit
Na holčičky toho je na oblečko takových nááádherných věcí, že se vážně těším na léto, jak budem strojit ![]()
Tinkal, to je na jednu stranu super, že ti tak krásně spinká…Ono jí to za chvíli přejde, uvidíš, my měli donedávna taky velkýho spáče ![]()
Ale holkýýý, i kluci se dají vystajlovat parádně, stačí juknout na net, tam je hader…dá se objednávat i z UK či USA, tam je toho habakuk ![]()
Nicméně holky se dají ne, že lépe oblíkat, ale ony se dají čančat a o to jde… když vidíte růžové, fialové, červené věci a je tam kytička, mašlička a já nevím co, tak je to načančané a lepší pro oko než hnědé tričko s autem třeba…Holkám uděláte copánky, mašličky, dáte kloboučky, čelenky, šátky, na nohy střevíčky......myslím, že je to jen o tom…
Libzo hypotéka na 30 či 35 let, no je to na prd, tomuhle jsme se nejvíce vyhýbalal a zatím úspěšně…stavět budeme taky, máme krásný pozemek v jedné čtvrti…je tam už všechno, veškeré sítě…teď tam je chatka, takže i přes léto maximálně využijeme na koupačku a grilink a do budoucna pak prodáme byt a budem stavět.....byteček máme celý nový, tak tu třeba chvíli pobýt ![]()
Jaký domeček plánujete? My jen přízemní bungalov, tak max 4+1…s jedním prckem to stačí, stejně pak vypadne z baráku a co my dva tam ![]()
Já do práce asi taky nepůjdu zpátky, i když by mě brali všema 10......chlap jezdí i pracovně mimi a směny by mi nevycházeli…neměla bych to jak udělat s malou ![]()
Na jak dlouho jdete na rodičák? Já jdu už zítra na socku, mám mateřskou jen do konce měsíce a pak už budu brát almužnu 7100,–
Jdu na 3 roky…
My taky klasiku, 4 + 1. Hypo je na nic, vím, ale my bychom jinak nepostavili. Bydlíme u našich v patře, sice 2generační barák, ale pro 2 rodiny je postavenej blbě
Zůstaneme na vesnici, je tu škola, školka, doktoři, dobré autobus spojení, i pár obchodů, 2 hospody, to nám stačí ![]()
Jinak s prácí…sestra podniká, zatím sama na sebe ve financích, tak když jí to dobře půjde, tak půjdu k ní do kanclu a nebudu se s ničím stresovat ![]()
Rodičák chci jen na 2 roky, páč chceme na jaře příští rok opět zadělat na mímo ![]()
zatím mám mateřskou, ale už bych měla začít pomalu vyplnovat ten formulář, já chci jít na 3roky. ženou v domácnosti můžeš být do 15ti let věku dítěte, nedostáváš žádnou podporu, ale snad za tebe stát platí sc a zp, ještě jsem to úpůně do podrobna nestudovala.
my chceme také domek, někde na okraji Prahy, hudba budoucnost. Jakub taktéž nechce hypo, takže na něj musí vydělat…
Holky tak k dnešnímu dni máme 6890g a 68cm
To je kus ženský co? ![]()
Tinkal ženou v domácnosti? O tom slyším prvně…
ŽENA V DOMÁCNOSTI A PŘÍSPĚVKY
Autor: odpověď - KM SSP Praha 6
DOTAZ Z PORADNY - Za půl roku mi končí mateřská. V místě bydliště neseženu vhodnou práci. Chtěla bych se tedy zeptat, co mám udělat, když se stanu ženou v domácnosti. Mám možnost pobírat nějaké příspěvky od státu? Jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním?
Musíte se přihlásit na zdravotní pojišťovnu jako osoba bez zdanitelných příjmů (podrobněji v textu: MUSÍM BÝT S DÍTĚTEM DOMA…)
Sociální pojištění si hradit nemusíte, když nemáte příjem, pouze v případě, že byste chtěla dobrovolně (viz ŽENA V DOMÁCNOSTI A STAROBNÍ DŮCHOD)
Dávky jako přídavek na dítě, sociální příplatek a příspěvek na bydlení jsou dávky poskytované v závislosti na výši příjmu v rodině.
Přímo pro „ženu v domácnosti“ žádná dávka neexistuje, když nepracuje a není vedena v evidenci ÚP. (viz EVIDENCE NA ÚP… )