Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klara Horka @Whitedog no já jsem od středy po transferu a testovat se chytám až 11.2. Protože jsem tenhle cyklus rozjela v jedničkách a dvojkách, tak to nechci porušit. ![]()
@Whitedog a co ty?? Nějak ses nám vypařila z diskuze ![]()
Já pomalu ale jistě ztrácím naději na přirozené otěhotnění ![]()
Jsem po druhém IUI, 14.DC a test je opět sněhobílý… mrchu čekám zítra a skoro mám pocit, že přijde ještě dnes ![]()
Diskusi stále pročítám, tak vím, co se s vámi děje ![]()
Ahoj holky tak dnešní teplota 37,22…
@Janička 1211
@Whitedog… holky tak Vám držím palce.. máte to těžký..
Oprava - 14.DC od ovulky, samozřejmě…
No vidíš, kočko, teplota je zpátky nahoře!
Neboj, bude to dobré ![]()
@Klara Horka No tak super, to vypadá hooooooodně nadějně. Držím palce
![]()
@Whitedog Tak to mě tedy mrzí…
Nějaký vyšetření už máš??
Vyšetření máme všechny za sebou - teda kromě laparky - průchodnost jsem si nechala dělat pod ultrazvukem.
Problém bude zřejmě v tom, že chlap má horší morfologii (kolísá mu kolem 3% a norma jsou 4%) - což jsem si říkala, že vyváží počtem, má jich dost - ale asi v kombinaci s mým věkem (teď mi bylo 37) to je prostě na prd…
No, to právě ještě nevím… ![]()
Zatím jsem odhodlaná vybrat všech 6 IUI a pak se rozhodnout. Máme za sebou dvě.
Mám z IVF strach - jakože po zdravotní stránce - rakovina, mrtvice, embolie, OHSS… Morální problém s tím nemám ale tu zdravotní složku řeším, hodně…
Musím běžet, na netu budu až zase večer…
zatím pa
@Whitedog Oni tě na IVF nepustí, dokud nebudeš mít udělanou genetiku, právě kvůli těmto problémům… Papa večer..
No, nevím - trochu se bojím, že peníze jsou na prvním místě a zdraví až na tom druhém…
Tak uvidíme, jak budu mluvit v dubnu / květnu… ale opravdu mě to děsí a z celého srdce si přeju, aby to vyšlo samo ![]()
Potřebovali bychom trochu vylepšit morfologii spermií, nevíš, jak na to??
@Whitedog Chlap se mnou pil Femigard a užíval na doporučení imunoložky Selzink plus a vitamín E 400mg.
Femigard jsme nezkoušeli. Selzink s éčkem a céčkem zobe.
Přemýšlím, jestli ještě nevyzkoušet Macu - ale nevím. Někde jsem četla, že je spíš na množství a na pohyb - s tím problém nemá. Počet má hodně nadprůměrnej a hýbou se taky velice dobře - akorát mají ty blbý hlavičky… Jsem si říkala, že se to dožene tím počtem, ale zatím asi ne, no… ![]()
Prý je ta špatná morfologie daná geneticky, takže asi moc ovlivnit nejde.
Jsme si říkali, že teď ještě zkusíme udělat spermio ještě někde jinde - nezávisle - a uvidíme.
Doktor říkal, že ty výsledky nejsou zas až tak špatný a že těch 6 IUI smysl má - tak uvidíme. Snad to nebude jenom ztráta času… Každopádně, když porovnám všechny výsledky, tak má ten spermiogram teda klesající tendenci
- co se morfologie týče - ostatní hodnoty jsou ok.
@Whitedog jo aha. Tak myslím, že tenhle problém se tu už řešil. Kolegyně @Whynot měla s manželem ten samý problém, a řekla bych, že se jim zadařilo celkem rychle. Třeba se ozve a poradí.
Máš pravdu, někde jsem narazila na to, že psala, že mají špatnou morfologii a zadařilo se jim IUI.
Asi jí pošlu SZ pro radu ![]()
Jinak jsem právě četla, že porodila
(asi už včera, ale četla jsem to až teď)