Gymnázium J. Heyrovského nebo Gymnázium Ch. Dopplera?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Novakovdanie píše:
@mroe ptali se I na ctyrlete, ale nepadlo to tam. Emailem jsem zjistila, ze posledni, tedy 45, mel 75 bodu. To je strasne malo.. Jeste jim napisu znovu. Dekuji za odpoved.
A mluvis o cislech z Cermatu, nebo o jejich cislech prepoctenych? Na matematicke vetvi pripocitavaji za matematiku 50% navic. Ja to mam prepoctene, takze z Cermatu to je taky nekde okolo 74 bodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novakovdanie píše:
Mohu se zeptat.. Dcera podava prihlasku letos, boji se, ze se nedostane. To je normalni. Bude mit 10 b za vysvedceni a 10 za olympiadu. Nevite, kolik tak prumerne potrebuje bodu, aby se dostala na dopplera? Vedeni skoly neni moc sdilne, na dni otevrenych dveri to nechteli rict (4 lete). V mailu psali, ze posledni prijaty Mel 70 b, to je strasne divny.. Boji se a chce radsi Jana Patocky, vsechno je Ted o bodech..
To není divný. Na čtyřletá gymnázia obecně je podstatně menší nával než na osmiletá a šance na přijetí jsou vysoké. Ledacos se dá vyčíst přímo na stránkách školy z výroční zprávy nebo z výsledků přijímacího řízení.
https://gchd.cz/…ernet4mf.pdf
https://gchd.cz/…018_GCHD.pdf
Výroční zpráva je teda předloňská, ale ono to o tolik jiné nebude.
Hlásilo se 60 dětí na 30 míst. Už to pro přijetí vypadá velmi nadějně. Těch prvních 30 dětí přijatých hned po vyhlášení výsledků se zpravidla dostane zároveň i na druhou školu a rozhodně všichni nenastoupí. O dalším přijetí se rozhoduje v odvolacím řízení. Když ředitel rozhodne o přijetí na odvolání, je to tzv. přijetí v rámci autoremedury. Předloni takhle na čtyřleté studium přijali dohromady 44 dětí (z těch původních 30 přijatých tedy minimálně 14 oznámilo, že nastupují jinam a posunulo se to dál). Ale ani tohle pořád neznamená, že poslední dítě, které se dostalo, bylo na 44. místě. Leckdo umístěný za třicítkou odvolání vůbec nepodal, protože se dostal na druhou školu, kam dělal přijímačky. Z výroční zprávy vyplývá, že jim pro čtyřleté studium dokonce zbyla dvě volná místa, tj. že předloni jim nakonec i došli uchazeči, které by mohli vzít.
V tomhle světle mi vyhýbavá odpověď ohledně bodů posledního přijatého přijde pochopitelná - prostě nechtěj veřejně přiznat, že nakonec vezmou v podstatě každýho, kdo udělá přijímačky.
Podle bodů to teda vypadá, že 70 bodů tam vloni nikdo neměl. Takže buď vzali někoho z těch, co měli 69 (a byli na 59.-60. místě) nebo vzali jako posledního toho se 74 body z 58. místa. Jako rodič bych asi byla dost v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novakovdanie píše:
@mroe ptali se I na ctyrlete, ale nepadlo to tam. Emailem jsem zjistila, ze posledni, tedy 45, mel 75 bodu. To je strasne malo.. Jeste jim napisu znovu. Dekuji za odpoved.
Tak tady to dokonce píšeš přesně - včetně autoremedury přijali vloni 45 uchazečů a poslední měl 75 bodů. Takže je to zjevně ten z 57. místa výsledkové tabulky. To je fakt na pohodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe napsali mi, že se připočítává těch 50% za matematiku, a že poslední přijatý měl 75 bodů..takže předpokládám, že je to finální výsledek, plus vysvědčení atd..to je strašně málo. Je to divný.. A proč se tam hlásí tak málo dětí? bojí se výuky? asi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novakovdanie píše:
@mroe napsali mi, že se připočítává těch 50% za matematiku, a že poslední přijatý měl 75 bodů..takže předpokládám, že je to finální výsledek, plus vysvědčení atd..to je strašně málo. Je to divný.. A proč se tam hlásí tak málo dětí? bojí se výuky? asi.
Tak je to matematická třída a matematika u deváťáků není zrovna oblíbený předmět. Ale druhé gymnázium, co máte ve výběru, je na tom podle výroční zprávy velmi podobně - uchazečů 70, přijatých včetně autoremedury 46. Body posledního přijatého víš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi dekuju, uz se v tom zacinam orientovat. Ted jen doufat, ze to neni uplne „blby“ gympl.. Vlastne mi jde o to vybrat z tech dvou ten lepsi, ale na toho Patocku mi nikdo neodpovida, z Dopplera aspon vim, ze jdou studenti i na medicinu, nekdy.. Snad je tedy lepsi ten doppler. Dalsi prihlasku da na viteznou plan, Tam moc nadeje neni, I kdyz ma tu olympiadu. Ach jo, at uz je to konecne za nama.. Dekuju za prispevky👍
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novakovdanie píše:
@Jeremi dekuju, uz se v tom zacinam orientovat. Ted jen doufat, ze to neni uplne „blby“ gympl.. Vlastne mi jde o to vybrat z tech dvou ten lepsi, ale na toho Patocku mi nikdo neodpovida, z Dopplera aspon vim, ze jdou studenti i na medicinu, nekdy.. Snad je tedy lepsi ten doppler. Dalsi prihlasku da na viteznou plan, Tam moc nadeje neni, I kdyz ma tu olympiadu. Ach jo, at uz je to konecne za nama.. Dekuju za prispevky👍
Zalezi, co od toho gymplu ocekavas. Na matiku urcite Doppler.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novakovdanie GCHD 70bodu je cca počet bodu z testu které mělo poslední dítě z které vzali na odvolání, Ale bez bonusů, máš tam extra body za vysvědčení a extra body za soutěže pořádané MSMT, a navic pokud jde na matematický směr dostane 50% bodu z testu matematiky navíc. s timhle byla hranice asi 105bodů. Pokud chceš mít jistotu tak zaplať dceři SCIO testy to jí zvedne skóre..
Školy to nerady zveřejnují protože v roce 2018 braly děti s relativně nížším počtem bodů na malostranském gymnáziu, a v roce 2019 se na jedno místo hlásilo přes deset dětí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novakovdanie píše:
Na doppleru není problém s drogama, vedení školy je nekompromisně potírá.
Nejhorší gympl na Praze 5 je zatlanka, je to strašná vymejvárna mozku, ve stylu hitlerjugen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 píše:
@Novakovdanie GCHD 70bodu je cca počet bodu z testu které mělo poslední dítě z které vzali na odvolání, Ale bez bonusů, máš tam extra body za vysvědčení a extra body za soutěže pořádané MSMT, a navic pokud jde na matematický směr dostane 50% bodu z testu matematiky navíc. s timhle byla hranice asi 105bodů. Pokud chceš mít jistotu tak zaplať dceři SCIO testy to jí zvedne skóre..Školy to nerady zveřejnují protože v roce 2018 braly děti s relativně nížším počtem bodů na malostranském gymnáziu, a v roce 2019 se na jedno místo hlásilo přes deset dětí…
Myslím, že nemáš pravdu. 105 bodů po přepočtu mělo podle výsledkové tabulky dítě na 32. místě. A my víme, že celkem včetně autoremedury jich přijali 45. Tj. museli se dostat za pozici 32. Takže mnohem logičtější je, že opravdu jde o 75 bodů už po přepočtu, což teda mělo dítě na 57. místě. Debata je o čtyřletém gymplu, kde ani jiný než matematický směr není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše:
Myslím, že nemáš pravdu. 105 bodů po přepočtu mělo podle výsledkové tabulky dítě na 32. místě. A my víme, že celkem včetně autoremedury jich přijali 45. Tj. museli se dostat za pozici 32. Takže mnohem logičtější je, že opravdu jde o 75 bodů už po přepočtu, což teda mělo dítě na 57. místě. Debata je o čtyřletém gymplu, kde ani jiný než matematický směr není.
Taky si myslim. Troufam si tvrdit, ze prijate deti na osmilete mely vic bodu nez na ctyrlete. Takze 75 skutecne, v Cermatu tedy odhadem 50.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Taky si myslim. Troufam si tvrdit, ze prijate deti na osmilete mely vic bodu nez na ctyrlete. Takze 75 skutecne, v Cermatu tedy odhadem 50.
ditě co dostane v cermat testech 50 bodu ze 100 se na 8 leté gymnázium v praze nedostane ani náhodou… ale s tím přepočteným počtem bodu si nejsem jistý může to byt 105 nebo 95…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 píše:
ditě co dostane v cermat testech 50 bodu ze 100 se na 8 leté gymnázium v praze nedostane ani náhodou… ale s tím přepočteným počtem bodu si nejsem jistý může to byt 105 nebo 95…
Tak, spatne jsem to spocitala, ma to byt 60 bodu. Ale ty neumis cist. Na Dopplera se na osmilete dostalo posledni dite s poctem 94 bodu, to je asi 75 bodu v Cermatu. My se tady ale bavime o ctyrletem. Tam je tech 60 realnych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda nevíte úspěšnost studentů Christiana Dopplera u příjímacích zkoušek na VŠ v roce 2020? Kolik z kolika se dostalo, nebo výsledek v procentech. Za odpovědi moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 na mensu ale musí být dítě člen mensy, mít vysoké IQ nebo aspon udělat IQ testy nadprůměrně, ne? není to jen pro geniální děti?
- Citovat
- Upravit