Gympl nebo zdrávka pro budoucí medičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
19.1.14 13:29
@Terrad píše:
@Monjie
Kvalifikovaný už právě ne, musela by pracovat pod dohledem a stejně si dodělat na sestru školu.

no co si budem povídat - ten dohled je mnohdy pouze formální, buďme realisté, často je dohled vykonáván pouze po telefonu- netvrdím, že je to tak správně.. asistenti ledaskde dělají totéž jako všeobecné sestry pouze mají nižší platovku..
když si člověk přečte kompetence tak kromě několika věcí se to zas až tak neliší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.1.14 13:31
@sagina píše:
no, @Monjie nepsala, že bude kvalifikovaná sestra, ale že bude kvalifikovaný personál, který může pracovat v nemocnici. což zdravotnický asistent je :nevim: to, že v českém systému je to kvalifikace na houby (protože část zaměstnavatelů si je bude držet jenom jako dražší ošetřovatelky a naopak část je bude využívat jako levné zdravotní sestry), je věc druhá.jinak co se týká studia na VŠ, tak jednoznačně jsem pro gympl.

tak tak… 90% zaměstnavatelů si neví se zařazením asistentů do praxe rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
19.1.14 13:39

@mroe Jo no, ten gympl bude asi nejlepší volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.14 23:13

Ahoj :-)
Mám na Vás dotaz, už od útlého věku mám jasno Gymnázium a poté Právo :-). Můj průměr je 1,2 což si myslím na tuhle dobu není hrozné. Řeknu Vám upřímně, mám velký strach z primacich zkoušek hlavně z matematiky.. Český jazyk si myslím bude v pohodě, ale matematika si myslím bude horší.. Bavilo by mě třeba pracovani v bance. Stašně ráda komunikuju s lidmi, vystupují před obecenstvem a ráda prodávat své názory lidem, které něco zajímá :-). Druhou školu bych si chtěla dat zdravku nebo Ekonomicke lyceum. Chtěla bych poprosit o radu prosím, protože porad váhám..:-) A je to pro Nás mladé těžké a velké rozhodnuti. Děkuju o každy názor či radu.
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
17.11.14 23:23

@Veronika Urbancova Pokud máš takhle jasno, tak buď 2 gymply nebo gympl a ekonomické lyceum. Když to nevyjde, máš ještě pořád šanci dát 2 přihlášky v druhém kole a nakombinovat třeba jiný gympl s obchodní akademií.
Dětí je málo a střední školy se o ně spíše perou ;)

Zkus matematiku trénovat na koupených scio testech, dají se tam naučit určité vychytávky…

Příspěvek upraven 17.11.14 v 23:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
17.11.14 23:27

@Veronika Urbancova ve zdravotnictví se líp uplatníš zejména v zahraničí, ale zase je to dost dřina. V ekonomických oborech je strašná konkurence, dobrá účetní sice najde místo vždy, ale zas je to dost o hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
17.11.14 23:28

@Veronika Urbancova Ekonomické lyceum je právě na právě v bance a v ekonomice. Zdrávka je o zdravotní péči obecně, pokud chceš být sestřička/doktorka a tak, dej si na druhou přihlášku zdrávku, ale pokud by jsi chtěla pracovat v bance tak jdi na obchodní akademii, případne ekonomiké lycko.
Na zdrávce je chemie a řekla bych že i matematika, na ekonomickým lycku matematika a odborné předěty..no vím že to máš těžké, ale poradila bych ještě třeba jestli by jsi nepoprosila maminku aby s tebou zašla do PPP kde ti poradí a i budeš dělat testy a tím zjistí, co by pro tebe bylo lepší. Tak hodně štěstí, hlavně aby jsi byla se svým rohodnutím spokojená, to je hlavní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
17.11.14 23:34

Je to především o snaze té studentky. Znám lékaře, kteří studovali gymnázium, ale také ty, kteří studovali zdravotnickou nebo jinou školu. Několikrát se mi stalo, že se rodiče ptaly, kam má tedy jejich dítě jít, aby se dostalo na medicínu. Většina těchto dětí „odpadla“ již během prvního ročníku střední a byla nakonec ráda, že má aspoň maturitu. Čili jestli se chce slečna na medicínu dostat, tak ať nejpozději od třetího ročníku střední školy maká a učí se biologii (speciálně genetika je u přijímacího řízení oblíbená), fyziku a chemii. Já studovala zdravotnickou školu (lyceum, tedy bez praxe) a na vysokou (obor záchranář) jsem se dostala, aniž bych se připravovala na přijímačky (na školu se dostal každý osmý uchazeč).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
17.11.14 23:39

@Veronika Urbancova Vzhledem k tomu, z čeho se skládají přijímačky na medinu, bych volila gympl. No a kvůli té ekonomii taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
17.11.14 23:44

@Tara83 Ale slečna píše, že chce na práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
18.11.14 08:52

@Veronika Urbancova
Na zdravku sa vybodni..ono praca sestricky je (teraz hlavne) o uspokojovani potrieb pacienta..cim dalej menej odbornosti..dobre miesta su obsadene, volno je vacsinou na JIP a internych(geronto) oddeleniach-od toho sa odvija i napln prace..

Volila by som gympl a pripravku na pravo(pocas SS)..pokial si sikovna, nemal by to byt problem, ale to ze teraz je priemer 1,2 neznamena nic-nadchadza puberta, pridu fesaci do cesty..
Drzim palce, aby si sa stala tym cim chces..

Btw som ZS, s VS vzdelanim a mam super pracu.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
27.3.18 17:12

Zdravotnické lyceum vs. Aplikovaná chemie

Dobrý den, asi to sem až tak nepatří, ale mám se za chvíli rozhodnout na jaký obor jít, a proto potřebuji poradit.Co je podle vás lepší aplikovaná chemie nebo zdravotnické lyceum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
27.3.18 17:23

@Mr.Gamatt záleží co bude mít širší uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
27.3.18 17:47

Volila bych zdravku obor. Zdravotnicke lyceum-jako gympl se zamerenim na zdravotnictvi..Podle me k pokracovani na VS nejlepsi moznost.Sama jsem 2 roky na zdr. lyceum do HK chodila a byl to tedy pekny zaprah oproti oboru.zdr.asistent v Liberci po stehovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
27.3.18 18:04
@Mr.Gamatt píše:
Dobrý den, asi to sem až tak nepatří, ale mám se za chvíli rozhodnout na jaký obor jít, a proto potřebuji poradit.Co je podle vás lepší aplikovaná chemie nebo zdravotnické lyceum

tak to záleží jednak na tom, co tě víc baví a jednak na tom, co bys rád dělal v budoucnu. lyceum je přípravka na vysokou, po jeho vystudování kvalifikovanou práci ve zdravotnictví nenajdeš, ale připraví tě ke studiu vysoké školy. oproti tomu po vystudování aplikované chemie z tebe bude kvalifikovaná síla, připravená nastoupit do praxe, ale na druhou stranu pokud bys chtěl vyšší kvalifikaci a pokračovat na vysoké, není to přípravka na vysokou, před přijímačkami nebo v počátku VŠ studia si pak budeš muset víc máknout. nicméně překážka v případném dalším studiu to není, na vysokou se dá jít z jakékoli školy, jenom je potřeba si uvědomit, že v některých případech pak bude potřeba na sobě víc máknout, aby člověk dohnal znalosti gymnazistů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze