Gympl nebo zdrávka pro budoucí medičku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@rejžička píše:
POkud opravdu ví, že chce pracovat ve zdravotnictví, at už jako sestřička nebo doktorka, až jde na zdrávku. Může se stát, že jí nepůjde učení, nebude chtít jít na vš a pak může být „alespoň“ ta sestřička. Z gymplu vyjde jako nic, vhodná leda do kanclu a i tam mají přednost ekonomky.
Ježiš, to je blábol. V patnácti už je zřejmé, jestli má nebo nemá dítě studijní předpoklady nebo ne. Řada dětí má jasnou představu o tom, co chtějí dokázat. Když budou mladí lidé přistupovat k životu stylem, že si vyberou to snadné, aby z nich byla "aspoň sestřička - která navíc dnes bez VŠ není ani ta sestřička - to se máme v budoucnu na co těšit. Z gymplu vyjde jako člověk s maturitou a obecným rozhledem, takže možnost zvolit si další cestu je pro něj mnohem jednodušší, než pro někoho, kdo si zvolí méně náročný, ale specializovaný obor.
Příspěvek upraven 18.01.14 v 21:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Bohuzel - nevyjde jako sestricka. Ale jako zdravotnicky asistent. To v praxi nema k osetrovatelce nijak daleko - k sestre( s bakalarskym vzdelanim) to ma rozhodne dal.
Tak to promiň, dřív to asi bylo jinak, brala jsem to podle známé. I tak si ale myslím, že na zdrávce by k tomu přičuchla víc, mají předměty přímo se zdravotnickým zaměřením, dalo by jí to víc do budoucna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O těch přijímačkách samotných to asi zas tak nebude, dá se jít i na fakultu, kde se stačí nadrtit modelovky (1.LF v Praze). Fyziku při studiu taky moc nevyužije, biologii buňky pochopí z přednášek, takže asi jen ta chemie by mohla být kámen úrazu, ale zase stačí jen biochemie, nemusí znát všechna ostatní témata.
Spíš bych ji poslala na gympl kvůli tomu, aby měla větší rozhled a pak i možnost jít na jinou VŠ, třeba si to ještě stokrát rozmyslí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br.
![]()
já si myslím, že tohle píšou lidi, co o tom nemají ani páru. Přála bych Vám moc se zdrávkou dělat přijímačky na medicínu a pak projít prvníma třema rokama. Hlavně že jsem uměla předpisově stlát postele ![]()
Příspěvek upraven 18.01.14 v 21:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gympl-urcite, pokud chce jit na medinu. Primacky tam jsou delany pro lidi z gymplu, ne ze zdravek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Ano, studijní předpoklady. Ale nikde není psané, že se dítě opravdu učit bude, že se na to v 16ti nevybodne a nebude lítat třeba po diskotékách. ![]()
A naopak znám lidi, co na základce měli 3 a 4, pak jim na sš došlo, že potřebují vzdělání, aby v budoucnu vydělávali a měli vyznamenání, pak si udělali v pohodě vš.
Tohle jsem myslela, ne studijní předpoklady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rejžička píše:
Tak to promiň, dřív to asi bylo jinak, brala jsem to podle známé. I tak si ale myslím, že na zdrávce by k tomu přičuchla víc, mají předměty přímo se zdravotnickým zaměřením, dalo by jí to víc do budoucna.
Jenze pokud to ma byt medicina, tak je to podle me malo. Zezacatku potrebuje daleko vic biologii, chemii a fyziku, nez zdravotnicke obory, takze muze vypadnout driv, nez se k nim vubec propracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z vlastni zkusenosti - u prijimacek byly i veci, ktere nebyly vubec v ucebnicich z gymplu. Nebyly to vubec odborne( zdravotnicke) veci - biologie se mi zadala v pohode, daleko tezsi byla fyzika a hlavne chemie - pak jsem zjistila, ze spouta veci byla z knizky Prehled stredoskolske chemie - kde toho bylo jeste daleko vic, nez jsem se ucili. Na to proste zdravka nemuze stacit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rejžička píše:
@hanka.br. Ano, studijní předpoklady. Ale nikde není psané, že se dítě opravdu učit bude, že se na to v 16ti nevybodne a nebude lítat třeba po diskotékách.
A naopak znám lidi, co na základce měli 3 a 4, pak jim na sš došlo, že potřebují vzdělání, aby v budoucnu vydělávali a měli vyznamenání, pak si udělali v pohodě vš.Tohle jsem myslela, ne studijní předpoklady.
Vždycky se může stát, že si mladá holka něco naplánuje a život to zařídí jinak. Mám šestnáctiletou dceru, chce být logopedkou. Mohla bych k její budoucnosti přistoupit stylem, který je tu naznačován - Kdo ví, jestli za rok nebudeš lítat po diskotékách a poslat ji na učňák. Nebo podpořit její touhu, dát ji na gympl a držet pěsti, aby jí to vyšlo. A aby chodila po diskotékách, to tedy nehrozí. Už je velká, aby chápala, že je jen na ní, jestli bude celý život makat v kolbence, nebo jestli pro svou budoucnost něco udělá a upřednostní studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danyk píše:
@miisenka jestli ses dostala ze zdrávky na medicínu v Čechách nebo na Slovensku, píšeš slovensky, tak jsi ze Slovenska, ne?
to som..studovala som na Slovensku..i ked neviem preco to je dolezite.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě gymnázium, pokud má možnost tak přímo přírodovědné. Studovala jsem na něm ještě před 4 lety a z vlastní zkušenosti vím, že tam nejlíp připraví na vysokou školu. Biologie, chemie, fyzika… Znalosti z těchto a samozřejmě i ze všech ostatních předmětů se nedají srovnat se zdravkou. Navíc gympl ji naučí učit se kvanta informací, což pak na medině uvítá. Taky se ale může stát, že i se samýma jedničkama ze základky gympl zvládat nebude. Já měla do devítky samé jedničky, s gymplem jsem válčila, ale zato teď za výšce si houpu nohama;)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werousek Ona by sla spise na vseobecne gymnazium. Ale děkujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit