Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hermiona85 a pregnyl mi caplygin taky zkousel ale to pred prahou u nej mame vsechny vysledky ok z hysteroskopie, spermiogram, ovulaci jsem mela taky takze ted fakt zalezi na praze
dej pak vedet co zjistili vam v praze jsem zvedava i na nasr vysledky
Tak toho mas fakt hodne za sebou:| ale neboj snad se vam mimi brzy podari. Mozna nam prijdou na neco na te imunologii, nasadi tabletky a problem bude vyresen:-) vsak uvidime. To cekani je nejhorsi, ze? A nevis nahodou jestli nekomu prisly driv vysledky z Prahy nez za mesic?
Hermiona85 vim jen ze znami meli taky za mesic vysledky az:( jj to cekani je nejhorsi at uz je to za nami a mame mimca v postylce ze?;))
Jojo Baby1987, kéž by už. Určo ti dám pak vědět, když dorazí výsledky. Možná že se potkáme už doktora někdy. Snad nám pomůže.
Snad jo ke kteremu gynekologovi chodis ty nekde v jablonci a jak dlouho se snazite?
No já jsem z Písku u Jablunkova kousek od Třince.
No a chodím teda k tomu Čaplyginovi
Proto jsem ti psala.
Aha sorry spletla jsem mesto
a jak dlouho se snazite podle prezdivky si asi rocnik 1985 asi ze?
V pohodě
no snažíme se už 2 roky a pořád nic:-( ani náznak. Podle Čaplygina máme vše v pořádku i spermiogram. Teď už jen zbývá čekat na výsledky z Prahy. Jinak ano, jsem ročník 1985. Letos mi bude 27let a manželovi 35let. Manžel už by si mimi taky moc přál. Ale co naděláme no. Když nejde tak zbývá už jen čekat. Už jsem zkoušela i mnoho ovulačních testů a nic.
Menstruace dorazí vždy 27. nebo 28 den přesně…taky jsem zkoušel Pro seed gel. A taky nepomohl. Tak už nevím. teď piju kontryhelový čaj každý den a uvidíme no. A copak zkoušíš ty?
Ruzne kapky, sirupy caje uz jsem zkusila pred mesicem a pul zmenit i praci tak uvidime dr se me uz i ptala zda to nemam treba i stresem coz v minule praci byl poradny
taky uz bychom moc hteli pritel uz mel 30 v unoru a me ceka 25ted v cervnu
snad to praha konecne vyresi alespon uz od nich vim ze stitnou zlazu mam v poradku takze tou to neni zas o krok bliz…
Ahoj holky,
no já jsem o něco starší než vy a mám toho už taky docela dost za sebou. O mimi se s manželem snažíme přes 4 roky, máme za sebou 6 IUI (inseminace)ve 3 cyklech a 3IVF. První dva IVF jsem měla ve Fertimedu v Olomouci a tam Vám to teda opravdu nedoporučuji. Bez pořádných vyšetření nás hnali do IVF a tvrdili, že to určitě vyjde a ono nic. Nepočítám kolik peněz jsme tam nechali a vše bez jediného dokladu… Hrůza jak si na ně vzpomenu. Tak jsem přešla před rokem k doktorovi Čaplyginovi a teď čekáme na výsledek 3 IVF. Jsem 7 dní po ET (embryotransferu). Taky jsme si museli nanovo projít všechna vyšetření, pan doktor to chtěl od svých doktorů, takže znova genetika, poskoj. test, spermiogramy a pak mi konečně pan doktor udělal hysteroskopii (ta byla úplně vpoho, není se čeho bát) a samozřejmě IMUNO v Praze. To bylo to co jsem ve Fertimedu chtěla a oni mě tam nechtěli poslat. Takže čekání na výsledky je opravdu zdlouhavé, ale můžete zkusit tam zavolat po třech týdnech a pokud už to mají, tak vám výsledky řeknou. Aspoň mě to teda řekli. Já měla ty výsledky tak špatné, co se týká BI, že jsem na prednisonu byla dlouhých 8 měsíců, než se to zlepšilo natolik, abych mohla jít na IVF. Takže se připravte nato, že pokud vám to imuno nevyjde dobře, musíte brát kortikoidy a to i docela dlouho. Ale doufám, že vám to vyjde a BI budete mít vpořádku
. Takže k IVF jsem se dostala až po více než roce u pana doktora, ale doufám, že to stálo zato. Jinak co se týká IVF měla jsem u pana doktora opravdu úspěch. U předchozích IVF jsem měla vždy jen pár vajíček a po kultivaci, vlastně nezbylo skoro nikdy žádné dobré embryjko k embryotransferu a to nemluvím o tom, že k zamražení nezbylo absolutně nic. No tentokrát jsem měla k ET 2 krásné blastocysty po 5denní kultivaci a ještě 9 embryjek máme zamražených. Takže opravdu úspěch.
Jen jsem vám tím chtěla říct, že vás chápu, je to všechno velmi náročné na psychiku a celkové zdraví, ale doufám, že už brzy se všechny dočkáme nějakého toho prcka ![]()
Jinak je pan doktor odborník, i když někdy je těžké se s ním vejít do jedněch dveří…
Chce to vydržet a nevzdát se,,, i když jestli to už ani teď nevyjde, tak mám pocit, že mi došly síly… ![]()
petra82 my k caplyginovi chodime od dubna a testy mame snad vsechny az na vysledky spermii ktery si chce udelat jeste sam spermiogram z gynu co nas poslal muj dr. z gyndy jsme meli ok jen caplygin chce i sve testy a jsem uz po hysteroskopii a 8.6.jsme byli na imu v praze tak cekame na vysledky jinak komplet vsechny vysledky mame ok u nej a jsi psala o fertimedu olomouc o fertimedech mi ani nemluv to bych nikomu nedoporucila ani zadarmo tam vysledky nam mi prislo hodne narychlo delali mi tam i hydrolaparoskopii po ktere se mi udelali srusty a oni to ani nepoznali rekli ze to je zanet mocaku a zjistil to az doktor z gyndy ale az jsem ho zmenila
jsem zvedava jak vyjdou vysledky nam ve fertimedu v polance mi zkousely i inseminaci ale s tim ze vajicko tam bylo ale asi prasklo a ze to zkusi ale stejne zbytecne a jen jednou bo jinak se to ma snad opakovat 2*behem 3dnu ale to je zbytecne mi rekli a u hydrolaparoskopii mi rekli ze jsou nepruchozi a jedinou moznosti pro me je jen umele ze se ve 4%stava ze se podrazdenim stlaci ale to je minimalni sance a dr pri laparoskopii mi rekl ze jsou bez problemu pruchozi uz mi to potvrdili 2dr ze jsou pruchozi ve fertimedu jdou jen po penezich
Caute Holky Baby a Petro, to je fajn, že jste obě napsaly.
Peti, ty toho teda ale máš za sebou. Neboj není možné aby ti to teď nevyšlo, když ti upravili tu imunologii a měla jsi už tolik vajíček. To ti věřím, že musím mít na pochodu, když jsi 7 den po ET. A kdy si můžeš udělat test? Nebo počkáš na potvrzení z krve? Pak určo napiš jak ti to vyšlo- budu držet prstiky.
A můžu se zeptat, zda ti ty kortikoidy nějak neškodily? nepřibírala jsi? nebo nebo něco jiného? Jinak už jsem teda 3 týdny po Praze, tak si tam cinknu zítra. Díky moc za radu. Jsem už z toho celá nervozní. Tak se držte holky a jak budou nějaké novinky písněte, budu moc a moc ráda… taky napíšu,,, tak pa ![]()
Ahoj baby 1987, no mě ve Fertimedu rovnou udělali 2 IVF bez toho aniž by se mi mrkli do dělohy a na vejcovod (mám totiž jen jeden). O tyto vešetření jsem je prosila, no bylo mi sděleno že jsou úplně zbytečné… Po prvním neúspěšném IVF mi řekli, že co jsem čekala, že napoprvé to nevyjde skoro nikomu… Druhé dopadlo katastrofálně, nevím nakolik se v tom IVF orientuješ, ale zaváděli mi 4 den jen dva 7-buněčné embryjka. Já jsem se jich ptala, jestli není lepší nezavádět nic a nechat si jakoby místo na ještě jeden placený cyklus, ale doktor mi řekl, že naděje tady je. No upřímně, po tom všem co jsem si přečetla, teď už vím, že to byl zmařený cyklus. Po druhém neusp. IVF jsem jim řekla, že chci na IMUNO do Prahy, načež mi sdělili, že s Prahou nespolupracují, protože mají vlastní labotatoře. Tak jsem si u nich ty testy nechala pro zajímavost udělat, ale rovnou jsem věděla, že s nimi končím. U nich mi jejich IMUNO testy vyšly vpořádku. Mimohcodem vzali mi na to krev, ale manželovo sperma k tomu nepotřebovali, hlavně že to byl test, zda mé tělo nemá imunob. reakci na manželovo sperma. Žádná alergie na sperma mi řekli a napsali dokonce i do souhrnné zprávy. Pak v Praze mi vyšla BI jen 26, takže jsem už od září na Prednisonu. U Mudr. Čaplygina proběhly vyšetření rychle, jen ta léčba u IMUNA je zdlouhavá. Min. 2-3 měsíce, no my jsme tam nakonec museli do té Prahy 3× než se to spravilo. Jo a ta IUI je lepší pojistit ji, jak píšeš 2× v jednom cyklu. Z Fertimedu jsem odcházela tak zklamaná a naštvaná zároveň, že jsem myslela, že o nich snad napíšu do novin, aby se další páry u nich nenachytaly. Jak píšeš, jde jim jen o peníze. Všechno kupuješ rovnou u nich v sesterně a od ničeho nemáš účet. ![]()
Tak přeji, ať čekání rychle uteče a výsledky jsou vpořádku ![]()
Ahoj Hermiono, test z moče se doporučuje až po nejdříve 10 dnech od ET. No já jdu ve středu, tj. devátý den po ET na krev. Takže u mě test nemá smysl, ale asi si ho i tak udělám, ať vím na čem přibižně jsem. Co se týká Prednisonu, řeknou ti že to nejsou velké dávky, ale věř že docela jsou. Ze začátku jsem měla pořád obrovský hlad, ale nějak jsem to ukočírovala a přepadalo mě to jen sem tam. Ale bohužel i když jsem váhově nepřibrala, svaly mi povadaly a rozkydla jsem se. Takže určo doporučuji u něho cvičit. Ale já jsem na něm moc dlouho, norm. stačí jen 2-3 měsíce léčby. Dost při něm trpím na nespavost, hodně z něj bolí kosti a pálí žáha. Žáhu jsem částečně vyřešila rakytníkovým čajem, na kosti beru Kalcium a ještě k tomu magnézko. To mi poradila i doktorka Bočková v Praze. Jestli IVF vyjde, bere se Prednison až do cca 16 TT. Jo k léčbě samozřejmě platí i kondomový styk, jinak to nejde. Ironie, že? Léčba kvůli neplodnosti a vlastně se nemůžeš po dobu léčby o mimi snažit. ![]()
Tak přeji dobré výsledky z Prahy a brzy nějaké mimi…
PS: nevím zda jste byli na pohovoru u mudr. Madara nebo mudr. Bočkové, ale oba jsou fajn, jen ona mi řekla, že o výsledky si mohu klidně zavolat i dřív. Že nám je rádi vysvětli, kdybychom měli nějaké dotazy…
Ahoj Péti, díky za info. Jsi moc laskavá. Dnes si tam zavolám. Byla jsem u pana Madara a o tom, že si můžu zavolat nic neříkal. Ale zavolám a uvidím. No ta léčba prednisolem je fakt náročná. A ještě ten chráněný styk
to už je fakt ironie. ALe pro mimi vše, že? Tak snad to bude o. k. Zatím se měj a žádný stres ať se ti mimi uchytí
Tak čauky