Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Baby,
už jsem ti to někde psala, ale já měla poprvé na partnera 26% a na směs 19%. Po 3 měsících mi to u partnera stouplo jen na 35 a směs zůstala na 19. Za dalšího čtvrt roku už byly výsledky dobré. Myslím na partnera 72, takže norma, sice na spodní hranici, ale norma a ostatní jen 56.
Hermiono, jj z 10 mi bylo fakt zle. Jsem malá, nevážím ani 50 kg, takže to na mě bylo moc. Jiná „pořádná“ ženská by to asi dala i vpoho
Taky mi bylo zle z těch 5 ze začátku, ale tělo se stím srovnalo, až na tu žáhu, ta pálí ještě i teď. A odvápňování probíhá, to na sobě citelně nepoznáš… Ale já mám osteporozu, takže mě ty kosti vyloženě bolely
Mateří kašičku už taky piju asi po 100-kráté, ble ble, fuj fuj chutově
, ale je zdravá, o tom žádná…
A ten čajík mám Gynastan, je tam těch bylinek víc, ale dneska zaběhnu asi ještě i pro ten čistý kontryhel…
Jo a kup si ten zinek na tu pleť, měl by ti pomoct ![]()
Jinak zítra určo napíšu jak jsem dopadla, sana jsem zvědavá, chci se s ním hlavně poradit. Jak se to blíží, začínám mít bobky jestli je to správně, bojím se, že to zase nevyjde a budu si to pak vyčítat, jako že jsem měla raději počkat atd… atd… Prostě ten stejný kolotoč obviňování a výčitek vůči sobě jako vždy když to nevyjde…
Cítím se pak úplně na nic, neschopná, no prostě k ničemu…
Jako žena mám pocit, že jsem selhala v tom nejpřirozenějším co pro ženu je, otěhotnění. Že nedokážu ani „čekat dítě“, jsou to hrozná muka… Ty nikomu nepřeju…
Tak jsem fakt připosraná, co se zítra od něj dozvím, zda jít do toho, nebo né… ![]()
V hlavě mám zmatek, tak moc to chci a tak moc se bojím dalšího zklamání… ![]()
Držte se holky… ![]()
Ahoj holky chcu se zeptat dnes je 21.7. menstruaci jsem mela mit uz tak 12-13.7.zpozdila se vam diky prednisonu? a peti prosim co bylo na to akne z prednisonu?
Tak co peti jak jsi dopadla? a taky vam bylo tak nejak horko ze zacatku prednisonu? takove navaly horka?
Tak co peti jak jsi dopadla? a taky vam bylo tak nejak horko ze zacatku prednisonu? takove navaly horka?
Ahoj Bybe,
no až takové zpoždění jsem nikdy neměla, zkusila jsi si udělat TT? Jestli je nedostaneš a nebudeš těhotná, budeš muset asi na injekci Agolutinu
. Ty návaly horka mívám, ale já to mám i běžně z nízkého tlaku a nedostatku magnézka. Zkus jíst to magnézko, jestli ti to nepomůže. Na pleť je dobrý zinek Baby. Ale samozřejmě chce to o pleť se pořádně starat. Kdyby Vás to akné holky moc trápilo, skočte si na kožní, tam by vám něco dali. Pokud máte přímo ty komedony zanícené a bolí to, tak já si je na noc natírám 100% tea tree oilem. Poleví to do rána a rychleji se hojí. Mě se teď taky příšerně zhoršila pleť před měsíčkami. A po IVF jako vždy mi dost padají vlasy. Budu muset pro šampon do lékárny. Ten mi vždy zabere. Ve zdravých výživách a lékárnách taky mívají namíchané vitamíny v tabletách na kůži, nehty a vlasy. Ale já osobně už toho polykám i tak dost…
Najíždím opět na Prednison a od 3. dne cyklu mám tablety Estrofemu a náplasti. Jinak u doktora to bylo zajímavé. Doktor skoro nechápal pro co jsem tam přišla, pak jsem se ho ptala jestli jít hned na KET nebo počkat raději. On na mě vyvalil oči
, že jako na co čekat…
Rada žádná, nic. Ptala jsem se na ty lázně. Řekl, že mi je vpoho napíše, žádný problém, ale řekl mi, ať od nich moc nečekám…
Jestli by jste ty lázně holky chtěly taky, myslím, že by Vám je v poho napsal
. Takže já budu opět dlabat tabletky a lepit na zadek náplasti a čekat do cca 10-12 dne cyklu a pak na kontrolu sliznice a pak asi KET. Doktor je dobrý, ale kdyby byl trochu lidštější, taky by ho neubylo… ![]()
Jinak Vás holky zdravím a pokaždé se těším na vaše příspěvky.
O tomto problému co tady máme jsem se jinak už přestala bavit i s kamarádkami. Mám pocit, že už to asi raději ani nikdo neche slyšet a hlavně, nikdo mi-tomu nerozumí a nechápe to.. Takže jsem se rozhodla, nikoho už tím neobtěžovat. Ví to teda jen ty nejbližší kamarádky, ale až na jednu už jsou všechny maminy a nebo těhotné. Teď jedna porodila a 2 jsou těhotné a je to pro mě hrozně těžké… Je to asi nehezké říct, ale nemám ani chuť je vidět, vůbec se s nimi bavit. V skrytu duše jim závidíma i když jim to přeji a mám je ráda, pořád si v duchu opakuji proč ony jo a já ne… ![]()
Tak jsem ráda, že vás tu mám… ![]()
Držím nám všem třem palce a těším se, že se snad někdy potkáme… ![]()
PS: Baby udějej si ten TT… třeba se stal zázrak…
![]()
Snad se potkame
jeste pockam chvili zda ji nedostanu a pak budu resit chtela jsem vedet hlavnezda to neni temi prasky budu se tesit na vase dalsi prispevky
dik za radu o zinku
Čaute Holky, děkuji za článečky
Odepisuji až teď, protože jsme nebyli o víkendu doma, tak se omlouvám
Baby já jsem taky měla spoždění, ale ne tak velké jako ty. Přišlo mi to asi 4 den.Taky jsem měla naděj, že jsem v tom. Ale bohužel nic z toho
Ale moc ti přeji, aby to tebe vyšlo. Takže určitě napiš, jestli přišly a nebo sis dělala testík.
No Peti, s tím doktorem to je fakt divné. Měli by si tě sami pohlídat, ne? Ještě že sis tam zašla. Takže super, že tě opět čeká KET. Máš aspoň opět naděj a máš v co věřit. Takže držím palce! Ať ti sliznice sílí a malý brouček ať se uhnízní
Určitě pravidelně pij ten kontryhelový čaj, ten je na sliznici.
Ale však ty to víš. Docela koukám, jaký už máš přehled o těch lécích atd… Daváš nám tady skvělé rady a jsem ti za to moc vděčná. Takže děkuji. Určitě pak napiš, jak se ti daří s tou stimulací a kdy tě bude čekat KET. Budem ti držet palce..Tak přejí krásný týden holky a věřte, že to s náma nakonec dobře dopadne.
Jinak o těch těhotných to už taky pomlčím. Včera jsem se dozvěděla, že sestřenka čeká miminko a šlo to prvním vrzem… Někdo to má tak jednoduché ach jo…
Jo a návaly horka jsem neměla. Na každého to působí asi jinak. Určitě to vydrž, tělo si během týdne zvykne. Já jsem se ten 1. týden cítila v práci jak ožralá, taková malátná. Total červené a lesklé oči. Ale pak to přešlo. Naštěstí. Tak se drž Baby.
Ahoj holky,
kdepak je Baby???
Snad je vše vpořádku…
, že se vůbec neozývá… Jinak já už jsem najela na ten Prednison, nalepila si náplast a zobu Estrofen. K tomu piju čaje, polykám Femibion, magnézko, vápník, vit. D a ještě kašičku mateří papkám… Připadám si jak pojízdná lékárna…
Ale pro mimi vše, že…
Včera jsem si četla letáček k lékům a jak jsem najela na vedlejší účinky, musela jsem přestat, jinak bych to totiž nedala do hu…
No hrůza… A to mi dokotr řekl, že si není jistý, zda mají v Gyncentru v srpnu otevřeno, že tam měli mít hromadnou dovku,,, a pak řekl, no tak by jste stimulovala o měsíc dýl…
, to nevadí… A já na to
. Být o měsíc dýl na těch svinstvech, je podle mě dost blbé
… Holt doktor super, ale lidskost mu chybí… Celkově si tam někdy u něj připadám, že on se tváří, jako bych tam přišla na nákup a né řešit své životní trápení. Poradit, vžít se do pacientky, to je mu bohužel cizí… No, ale jsem ráda, že je tu a udělal mi všechna vyšetření a že nemusím jezdit až do Brna. Všude je holt něco. Ve Fertimedu ti vše pořádně vysvětlili, vše s tebou probírali, informovali tě, ale na ostatní kašlali. On je odborník, ale vše leze z něj jak z chlupaté deky a Gyncentum no coment…
Ty zajímá jen tvá peněženka…
, smutné… ![]()
Jinak musím holky začít zase cvičit, sice nepřibírám, ale jinak mám pocit, že se nafukuji…
Ty hormony jsou hnus. I tak si gratuluji, na jiné diskuzi jsem četla, že za 3 ivf tam většina holek přibraa od 10-20 kil…
Chudáky holky. To já se držím. Nárust kilový 0, ale jinak ty hormony ti udělají ze svalů tvaroh…
Vše těsné a sebevědomí na nule… Ach jo, to jsou ty daně za všechno…
No ale nechci vám tu kazit náladu,,, tak už mlčím a přeji vám krásný zbytek týdne a Hermiono, někdy můžem skáknout na kafčo, jak jsme obě denně v Třinci… ![]()
A baby ozvi se co je s tebou, jestli jsi to dostala nebo jestli sis dělala ten test… ![]()
Napiš, nebo si z toho začnu okusovat nehty… ![]()
Pa pa holky ![]()
Ahoj holky zatim sem to nedostala dnes jsem u sveho dr a ten dal injekci tak uvidime do 10dni krev mi nebral jen delal UZ a asi nic test negativni pry jsem asi neovulovala tak mi chybi ci co zlute telisko nevim jen je to hormonalni vykyv tak uvidime co kdyz to nedostanu tak mam zkusit za tech 10dni zas test jen nebyl moc rad ze jsem nesla do gynu kde mi dal doporuceni ale vybrala jsem si jineho dr podle sebe ale to neresim hlavne jak caplygin pomuze
No čaute Holky, už jsem si říkala, že co je s váma. Ani jedna jste nepsala. Tak teď už vím, že jste obě v pořádku a jsem ráda, že jste se ozvali.Baby tak to mě docela mrzí, že nejsi v tom. Určitě jsi měla velkou naději, že? A pak po kontrole takové sklamání.
Mě se to taky jednou stalo, ale nemuseli mi dávat injekci, po tom vyšetření jsem to dostala
Měla jsem zpoždění asi 14 dnů. Ale to už je hodně dávno. Jinak Peti a kdy tě tada čeká KET? Za 14dní? No lékarničku máš fakt dost vybavenou, není možné aby to nezabralo
Musíš v to věřit na 100% a neříkat si, kdo ví co zas bude. Však bodýčka už máš ve skříni
Už je načase někoho do toho dát! Určitě ti budem držet prsty. Bohužel asi nic víc ani neuděláme-škoda. Jinak samozdřejmě že můžem na kafčo někdy po práci třeba. Ráda bych tě poznala, určitě jsi skvělá ženská. Jinak jsem se tě chtěla zeptat, jestli jsi náhodou už nezkusila cvičit Mojžíšovku na Sosně? Kdysi jsem nad tím přemýšlela, ale nechtělo se mi tam samé jít. Teď akorád chodím cvičit v Jablunkově Bodystyling a Stepaerobic, ale tam taky děláme cviky na posílení pánevního dna. Takže si myslím, že to je stejně jedno, důležitý je asi ten pohyb.Ale jsou ženské, které sedí doma u televize nic nedělají a rodí děti. Takže ono to s tím cvičením zas tak horké nebude. I když jsem taky nějaká rozteklá- já zas nejsem žádné parátko ženská - však se uvidíme
Tak se zatím holky držte… Taky příští týden čekám MS a podle toho se budou odvíjet mé plodné dny
už se docela těším. Snad to vyjde…Tak papa
Ahoj Baby,
to mě mrzí, že se zázrak nekonal…U nás to byl včera přesně rok, co jsme byli poprvé v Praze a zatím mimi stále nemáme,,, tehdy jsem myslela, že do roka už budu mít pupek jak skákací míč
No musíme se trochu zasmát
, ať to čekání není tak smutné… Je pravda, že jsme Prednison začaly brát každá v jiném dni cyklu, tak třeba tobě to on mohl způsobit. Jestli se doktor zlobí kvůli toho že jsi šla jinde, Baby změň snad i toho doktora. To je snad pako. Tohle je jen Tvá a Tvá volba…
Toto mě teda rozzuřilo
To je neskutečné, po mých zkušenostech mě toto opravdu rozpálilo. Holka drž se, jsme tu s tebou. Zase bude lépe. Hlavně si dej i pychiku doklidu, to je taky důležité. Takže neztrácej zbytečně čas s blbcema… ![]()
Hermiono, KETík by měl být asi kolem cca 10.8., uvidíme. Musím to zaklepat, ale zatím ty léky zvládám jakž takž dobře. Akorát se mi sem tam točí v hlavě, ale jinak OK. Embolka by byla horší
No spojeno s rovnáním kostrče. To se provádí přes konečník
Oni si tě nahřejou a fyzioterapeutka tě pak rovná. Trvá to asi 5 minut. Ani to nebolí, ale je to takový divný silný tlak… No příjemné to není, ale dá se to vydržat. Mě na to nikdo neupozornil a byla jsem z toho v šoku
. Myslela jsem, že to vzdám, ale vydržela jsem. Co se týká přímo cvičení, no Mojžíšová je jiná než ostatní cvičení. Je to v tom jak a který cvik jak děláš, důležité je kolikrát a hlavně dýchání. To vše si musíš kontrolovat. Denně je to skoro na hoďku cvičení
Ale pokud si jinak posiluješ pánevní dno, taky je to dobře. Každé posílení je dobré. Ale teď nadávno jsem četla příspěvek jedné holčiny, které vyšel KET údajně díky tomu, že těsně před tím, si byla srovnat přes konečník tu kostrč. No já nad tím taky uvažovala, ale nevím, jak bych si to zajistila. Jentak na Sosnu přijít nemohu a říct si o to
To by asi nevyšlo. Prý to pomůže děloze,,, tak nevím, co si o tom myslet. Já chodím teď aspoň na masáže a cvičím si doma jentak podle sebe. Taky na páteř, mám s ní dost problémy. A jak není páteř vpořádku, nefunguje pak tělo tak jak má. Ty jo, ty té aktivity ale máš Hermiono, já bych chtěla třeba na tu Zumbu, ale teď fakt nemohu si dovolit někde hopskat
Na to kafčo zajdu ráda. Napiš kdy by ti to nyhovovalo… ![]()
Tak holky držte se
a hlavy vzhůru…
![]()
Ha, ahoj holky, tak to tu po sobě tak čtu a vidím, že se smazalo kus textu. Aby jsi to pochopilo Hermiono, ta Mojžíšové metoda je spojena s tím rovnáním kostrče… Psala jsem to narychlo v práci a asi se to nějak podělalo. ![]()
Jinak si jdu lehnout, nevím jestli z těch hormonů, ale jsem úplně vyřízená… Když si vzpomenu, co jsem do sebe za poslední 3 roky naházela, je mi s toho zle… ![]()
Já to nechápu holky, fakt nechápu, že my mladé nemůžem otěhotnět a od mamky známá ve svých 42 letech nechtěně otěhotněla, celé těhotenstvé makala, k tomu kouřila, životospráva žádná a těhotenství bez komplikací, malý se narodil zdravý a je z něj krásný chlapeček… No chápete to? A já po každém embryotransferu trnula, abych něco špatného nesnědla, abych něco špatného neudělala, pomalu jsem se bála dýchat… ![]()
V čem je teda ta příroda spravedlivá
![]()
Jdu to zaspat, nebo si úplně zkazím náladu…
,to budou ty hormony,,,já se z toho picnu ![]()
Pa holky a pište…
Ahoj holky rozumim vam tolik let uz se snazime a nic nekterym aniz by chtely, na poprve ci pres prasky i ted ma kamoska zjistila ze ceka na 29.12.:( a to uz druhe takovou nahodou snad se priroda i na nas uz usmeje 2dny zpet a dnes nademnou prolletel cap ze by konecne znameni? ten dr si zrovna jisty nebyl vcera a ze zacatku to ani nemusi jit videt na UZ :/ kdovi jeste tok furt nemam a jinak mam gynekologa ktery je primar tady v ostrave
Peti, tak to se ti nedivím, že ti z 10mg bylo špatně. Když mě z těch 5mg bylo taky všelijak. Ale teď musím zaklepat, že v pohodě. Až na tu pleť, ale to jsem měla vždy problémy s akné. Takže Peti zdravá výživa:-)Tu mateříkašičku jsem taky pila s manželem. A kontryhelový čaj také. Teď když nemůžem zkoušet, tak piju jen kakost smrdutý. Ten se má pít 2měs. před zkoušením společně s manželem. No a na příští menstruaci začnu pít znova kontryhel na zhutnění sliznice a pak hups na to
Ten kontryhel se má pít jen od 1. dne menstruace po ovulaci, pak od ovulace už nedoporučují. Takže Peti doufám, že nám to do toho 8. měs. uteče. No a ty Baby neboj ono to bude dobré, imunita se dá do pořádku a budeš mít vytoužené miminko. Tak zatím se držte holky. A pak Peti napiš jak jste se s Čaplyginem domluvili…jsem zvědavá baba.