Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Baby,
no nám to doktorka sama řekla, že si můžem zavolat. Vždy pak chtěla vědět, kdy jsme tam byli a řekla zda už to mají či ne. Ale 29 je docela brzo. Já tam volala vždy tak po 25 dnech a jednou se stalo, že to ještě neměli. No zavolat můžeš, za zkoušku nic nedáš, ale volej její klapku ne Madara.
Jo a Hermiono, kolik máš teda tu BI?
Jo Čaplygin nevím zda dělá zázraky, ale mé třetí IVF vypadalo co se výsledků týká úplně jinak než předešlé cykly ve Fertimedu.
Díky moc za odkazy
Počtu si je. Jinak vyšetření BI sperma partnera 48% směs cizích spermií 46% a trofoblastu 111% - to je v normě. Takže Prednisol 5mg, 6 týdnů a pak snížit na 2,5mg do 15 týdne gravidity. Doktor říkal, že to není tak zlé, že některé holky to berou i 3 měsíce ve velkých dávkách. Na inseminaci mě netlačí, že až budu chtít tak si mám zavolat, dostala jsem i už žádanku… tak zkusíme sami a když to nepůjde půjde do inseminace. A BABY zkus si tam teda zavolat, když jsi byla u doktorky. Ona je chápavější asi. A volej po 12:00 hod. Protože dopoledne tam má pacienty a nechce se vykecávat - víš jak. Tak good luck a pak písni. Držím prsty ať ti to dobře dopadne. Tak čauky
Dik budu tam teda volat po 12h a az zacatkem cervence teda peti
uz se nemuzu dockat na vysledek procto nejde:( kdovi ale kdyz jsem potratila predtim uz tak snad vysledky nebudou spatne doufam
Baby úplně tě chápu. Já jsem se jich taky nemohla pořád dočkat. Každý denn jsem kontrovala poštu a byla hrozně nervozní. Teď už teda víme na čem jsme. Ale když jsi teda potratila a ostatní výsledky máš v pořádku, tak si myslím že to taky budeš mít imunitou. Doktor říkal, že kdybych nebrala tabletky, tak bych taky mohla potratit. Proto když se nám náhodou podaří otěhotnět, tak musíme nadále užívat Prednison. Tak se drž pa
Dik hermiono jeste chcu zeptat: to ze by to bylo zpusobeno imunitou je ze jsem alergicka pouze na partnera? nebo na vsechny spermie? nevis jak to je? jen by me to zajimalo protoze jsem uz slysela nazory ze pary nemohli mit treba i 6let deti pak se kvuli toho rozesly nasly si nove partnery a o meli s novymi partnery bez problemu deti oba
Ahoj Baby, ten test se dělá na spermie partnera a také na směs cizích spermií zvlášť. Tam to budem mít napsáné v kolonce. Já to mám u manžela lepší na cizí spermie to mám horší. Takže by mi nepomohla ani výměna partnera
No však uvidíš. Dřžím palce a pak písni teda.
Ahoj Baby, tak jestli teda budeš dneska volat, tak dej pak vědět! Snad to budeš mít o. k. Tak zatím
Ahojda…chci se jen zeptat…mám doporučení od svého gynekologa na spermiogram pro přítele/snažíme se tři roky a nic/…dělá se toto vyš. přímo u dr Čaplygina, nebo někde jinde, poradte!!!Díky
Ahoj holky,
na chvíli jsem se odmlčela. O mimi jsme bohužel přišli, začla jsem krvácet.
Není mi zrovna nejlépe, tak aspoň vy se držte..
Jinak spermiogram se dělá přímo u Čaplygina, stojí myslím 500 kč.
Peti taky mě to moc mrzí. Je to škoda
A hlavně to je nespravedlivé, některé ženské by rodily každý rok. A že prostě my musíme mít tu smůlu
Ale drž se, zas bude líp.
Petro a co teď budeš dělat? Máš ještě nějakou další možnost?
Ahoj,
no je to tak Hermiono, mám pocit, že kolem mě jsou samé těhotné, nebo před porodem nebo rodí. Po všem co jsme si prožili, pro nás by ty miminka byla vymodlená… Bohužel i mé některé nejbližší kamarádky nechápou, jak to někomu nemůže jít. Podotýkám že byly těhotné, když na ně chlap položil trenky. Život je v tomhle pěkně nespravedlivý. Dopředu se omlouvám, jestli budu znít „drsně“, ale jsem těď taková přecitlivělá, takže mě tyto kecy totálně štvou.
Jo Hermiono co budem dělat?, no abych se úplně nezbláznila, musím se dívat dopředu jinak byh se sesypala. Samozřejmě možností je více - buď si zaplatit celý IVF cyklus (bohužel už na další nemám nárok), ale to je hrozně drahé, takže to je poslední varianta. Další možnost je KET, nativ nebo znova IUI, teď po vyléčení BI by to mohlo možná i vyjít.
Momentálně mě nad vodou drží jen to, že máme v mražáku ještě 9 sněhuláčků, takže mě asi v srpnu čeká KET. Věříme a doufáme v něj,,, nic jiného nám s manželem nezbývá. Musímě doufat, že je mezi nimi aspoň jeden bojovník…V toto IVF jsme velmi věřili (chodili jsme k léčiteli, vyléčili BI, přešli k Čaplyginovi), takže sklamání bylo obrovské. Podlomilo nám to kolena…
, ale naděje se nevzdáváme…
Takže dík za povzbuzení holky…
Drzim palce peti at vam to vyjde neni mozne aby to jednou nevyslo po takovem snazeni drzte se snehulaci se zahnizdi uvidis ![]()
Peti doufam ze se mimi konecne povede a zahnizdi se
dej nam pak vedet doufam ze caplygin dela zazraky