Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Díky moc za radu Peti, no máme i mírně zhoršené autoprotilátky. Manžel si proti nim něco vytváří. A také má horší ten spermiogram. No a já hormony v pohodě, až na tu Buněčnou imunitu. To je to, když děloha nechce vzít oplodněné vajíčko, že? To mi prý ani IVF nepomůže, protože to tělo vypudí. Ale snad ten Prednison to dá do pořádku
… Tak se zatím drž.. Zítra budu volat na gyndu a nechám se objednat, tak uvidím. Dneska mají bohužel ten operační den, tak se tam asi nedovolám. Peti, tak se drž, až ti mimi sílí
A kdy jdeš zase na krev? Na tu krev jezdíš k čaplyginovi?
Ahoj Hermiono, manžel měl taky ty protiátky a zlepšilo se to tak nějak samo. Je pravda že bral ten supradyn, a dával si spíš studené sprchy, snažil se předejít přehřátí tam dole…Nic na to nedostal. Prostě se to spravilo. JJ, Tvá imunita zahubí vše co je pro ni cizí, tudíž i zárodek. Neboj, Prednison a kondomy to určitě spraví. ![]()
My s manželem si myslíme, že kdyby nám udělali to IMUNO ještě před prvním IVF, tak ono by tehdy vyšlo…
Měli jsme jedno pěkné embryjko. Dokonce jsem měla i slabounkou čárku na testu, tak jsme mysleli, že to vyšlo, ale doktorka mě na křesle hned uzemnila, že sliznice je nízká, tudíž zázrak se nekoná. Myslela jsem v tu chvíli, že z toho křesla spadnu. Asi se to na chvilku i ujalo, ale nevydržel bobek… ![]()
Jo na krev jezdím k Čaplyginovi, jdu zase ve středu. I když můj gynekolog tady v Třinci je hodný a nabízel mi, že se na něj můžu s čímkoliv obrátit, tak by to nebyl problém asi i tu. Ale příště to bude i s UTZ a kontrolou, takže to bych do FM stejně musela.
No snažím se být v klidu, ale i tak jsou to strašné nervy, ať jim něčím neublížím nebo ať se něco nepodělá a ono se to přestane vyvíjet.
No já právě taky potřebuju dnes tam zavolat. Tak doufám, že se dovolám. Dochází mi Prednison, tak potřebuji ať mi vystaví recept, manžel se mi pro něj staví… Já na to v tu středu úplně zapoměla, hlava děravá… ![]()
Tak ti přeji hezký den… ![]()
Peti, díky za info.:-) No snad se ty spermíky upraví a já taky
No nemůžu se doktorovi Čapl. dovolat, nikdo to tam nebere a dnes mají jen do 12:00hod. Tak zítra zkusím znova. No a Peti, chodíš do práce, nebo ses dala na marodku radši? No a myslíš že má ten Prednison vliv na miminko? když to musíš brát do 16 týdne? Asi ne, že? Jinak by nám to nenasazovali, že? Tak zatím se měj krásně
Ahojky Hermiono,
hodila jsem se na marodku, v práci to ví jen šéf, nikdo jiný, tak je to tak lepší… Prednison se nemá brát v těhotenství, je to na něm i napsané. Ale my nemáme na výběr. Proto se dávka při těhu snižuje na 2,5. Jestli chceme plod udržet, musíme ho brát do 15-16 TT. Myslím, že je to vpoho, hodně takových žen už porodilo a miminka byly vpořádku. Tak musíme věřit a doufat… ![]()
![]()
Peti, díky za info. Mám ještě poslední otázečku
Prosím tě, jaký je Čaplygin, když ho chceš poprosit o vystavení nemocenské? Bere to v pohodě? Nebo je takový divný… mám trošičku z něho strach víš? Víš v práci to jsou samé stresy a chtěla bych si asi odpočinout. Myslíš, že by mi vypsal marodku? Díky
No Hermiono, k IVF ti ji přímo doporučí, je to lepší, aby jsi počas stimulace něco od někoho nechytila. Ale jestli myslíš tedˇ jako, tak jen tak běžně ti ji bohužel asi kvůli stresům nedá. Nevím ke komu chodíš normálně na gyndu nebo kdo je tvá obvodačka, ale já osobně bych to raději zkusila u nich. Vím, že tam bych pochodila, ale každý doktor je jiný. Myslím, že Čaplygin to o těch stresech slyší skoro od každé pacientky. Víš on je opravdu odborník, no já s ním nemám moc problém, ale někdy dokáže být i drsný neboli krutý. On moc empatií netrpí. Jsem ráda, že toho hodně vím, tak se ho moc na nic nemusím ptát, on někdy nerad odpovídá. Jemu nedochází, že co je pro něj logické, jiní to neví. Tak asi tak to je můj názor. Zkusit to můžeš, ale šanci tomu moc nedávám. ![]()
Ahoj holky dik za info ani nevite jak jsem zvedava uz na nase vysledky snad se peti povedlova nam heriono taky snad brzo
a tu nemocenskou budu resit kdyby nahodou az to bude akutni
taky pak ale zatim ne
Čaute Holky, díky za rady. Ještě si tu nemocenskou nechám projít hlavou. Dneska jedu za Čaplyginem, tak uvidím co mi řekne. Už mě nechtěli vzít, protože Dr. jede za 3 dny na dovolenou a mají totálně narváno pry. Takže pak napíšu co mi všechno naordinoval. Jinak Peti, ten prednison se začíná brát kdykoliv v cyklu, nebo se to nasazuje k 1. dni menstruace? Jen tak mě to napadlo. Určo mi to dnes řekne. Tak se zatím mějte. A Baby tebe přeji dobré výsledky z Prahy.
Ať nemusíš papat kortikoidy jako my
Ale jak už psala i Petra, jsem docela ráda, že vím kde je problém a nepřiřazují to psychice. Protože mi všichni tvrdí že to mám psychikou… ale já jsem věděla že ne. Protože jsem měla i období, kdy jsem si říkala, že bych i s mimi počkala a přesto jsme si nedávali s manželem pozor. Tak asi tak. Takže hlavy vzhůru ![]()
Ahoj Hermiono a Baby,
Hermiono Prednison začneš brát hned. Jinak jak říkáš, jak od někoho slyším, že je to tím, že na to moc myslím, prudce se mi zvedá tlak. Ono to je podle ostatních asi normální, dělat si dítě a nemyslet na to. To je jak jít na nákup a nemyslet na to co koupím… úžasné názory… Samozřejmě psychika hraje roli, ale každá která dítě chce na to myslí, jen některým se to povede a těm co ne, tak hned je problém v tom, že na to myslí… ![]()
Prosímtě co to píšeš o té dovce od doktora?
Já mám jít ve středu na kontrolu a UTZ a on tam nebude??? To mi sestry neřekly…
No tak to jsem zvědavá, jak v tu středu dopadnu. ![]()
Zatím pa ![]()
No už jsem přifičela od Čaplygina, tak nejspíš tam je do středy ( asi poslední den) údajně má pak buď on dovolenou nebo někdo se sester. Moc jsem ji nepochopila. Jen mi sestra říkala, že májí teď narváno protože tam jsou poslední 3 dny. Tak to by fakt bylo akorád do té středy. Jinak nafasovala jsem Prenison 5. Koupila jsem si k tomu magnesko a calcium - sice mi nic o tom neříkal, ale pro jistotu jsem to vzala. A chlapovi jsem taky koupila Supradyn - taky o tom nic neříkal, ale pro jistotu jsem to taky vzala
Když už léčba tak pořádná
No jinak můžem zkoušet zhruba za 6 týdnu jen v době ovulace. Pokud to nepůjde, tak jsem dostala žádanku na inseminaci a mám si nechat projít hlavou, kdy do toho chci jít. Tak uvidíme jak to půjde. Tak se zatím mějte holky a užijte si víkend. Petro a ty se drž! Určo se miminko zahnízdí. ![]()
Jo hermiono to znam ty kecy nemysli na to a povede se je to v psychice taky doufam ze mi reknou neco z te prahy
Hermiono,
doktor mi po druhých špatných výsledcích nasadil 10 jednotek denně. No mě z toho bylo strašně špatně, volala jsem do Prahy, čím to je, že se to nelepší. Doktorka mi řekla, že je to vpořádku, že když jsem měla BI tak nízkou, tak za čtvrt roku se to nespraví. Stoupla mi totiž z 26 jen na 35 a u směsi cizích spermií zůstala stejná jen 19… Doktorka mi řekla, ať si tu dávku hned snížím zpět na 5 a byla v šoku, že mi to doktor doporučil. Pak když jsem ale řekla od kterého doktora jsem, řekla, že to chtěl doktor asi jen urychlit, ale i tak 10 je moc. Pak mi řekla o tom magnézku a kalciu, taky je divila, že mě na to doktor neupozornil, jako že to mám brát. Zavolala jsem to doktorovi a on s tím souhlasil. Jinak v příbalovém letáku je myslím o těch kostech psané. Navíc já mám silnou tetanii, takže to magnézko musím brát tak či tak. Určo dobře, že sis to koupila. Ale jestli sis nekoupila ten Femibion, doporučuji ti ještě si k tomu přikoupit aspoň čistý vitamín E a kyselinu listovou. To kvůli plodu. Je to velmi důležité. Měla by jsi to brát tak aspoň 2-3 měsíce před oplodněním. Doktor jde hlavně po BI, ostatní ho moc nezajímá. Manžel měl taky ty protilátky co tvůj a zvýšené leukocyty ve spermatu, ale doktor to neřešil.
Tak jsem mu koupila brusinky a jedl ten Supradyn a vše se zlepšilo. ![]()
Tak přeji ať vám to rychle uteče a můžete pokračovat ve snažilkování…
Jinak holky dík za povzbuzení, každý den se modlím, ať tam ti prckové nebo prcek ještě jsou…
Moc jim držíme s manželem palce… ![]()
http://www.lupusinky.estranky.cz/…a-lupus.html
Tady máš Hermiono napsané proč k tomu brát Ca a Mg. Jinak tam píšou i o zinku. No já beru ještě ten Femibion, takže si myslím, že mi to stačí.
Tady máš něco o tom Femibionu - http://www.drmax-lekarna.cz/…-tbl-30.html
Teď přišel manžel, donesl mi Femibion i s účtenkou, že mu ji dali v lékárně, prý že to snad začala pojišťovna 205 proplácet. Tak to by bylo super ![]()
![]()
Ahojky holky jsem zvedava zda. mi vyjdou vysledky alespon tak jak hermione uvidime do prahy to muzu zkusit zavolat doktorce po 3tydnech? my byly totiz 8.6. u ni zda by mi to rekla treba uz 29.6. by mi mohla dat darek k narozkam co mam 29.6.
dle vysledku pak taky skocim pro ty ruzne doplnky do lekarny
a s. ad uz tam pak caplygin bude jak dlouhi ma tu dovcu nevite?
Jo Hermiono, jestli měl manžel trochu horší Spermiogram, kup mu v lékárně Supradyn. Taky jsme to měli doporučeno od Čapl. Manželovi to pomohlo. On ho měl pokaždé jiný…

Ale na IVF nevadí ani horší spermiogram, zvlášť jak si připlatíš za ICSI, IMSI nebo PICSI.