Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Peta88 Ahoj, délka 52,5 cm, šířka 4 cm a hloubka výřezu na hacku 4 cm. Nevím dodavatele, ale já měla náhradní díl do 48 hodin od dodavatele doma. Jen jsem to nahlásila na internetovém obchodě a on to nahlásil dodavateli - výrobci.
Hezký večer
Ahoj, chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost s pořízením hacky pro větší mimčo (9 měsíců). Po všem, co jsem četla, je mi jasný, že jsem ji měla mít už v porodnici, ale čas se vrátit nedá a probdělé noci s maličkou v náručí střídavě s manželem taky ne.
V postýlce při uspávání ji musím držet, protože pořád vstává a „hopsá“ po postýlce i kdyby měla padnout vyčerpáním. Když už nemůže, začne plakat a hopsá dál.
Nevíte, jak je tohle u hacky? Může se v ní otočit na bříško, případně se stavět, nebo je to bez šance? Mám trochu (=hodně) strach, aby mi nevypadla. Nebo je to jako v houpací síti a nemusím mít strach, že by se z ní dostala?
Předem moc díky za zkušenosti, kdyžtak ji jdu koupit ještě dnes…
@Klobut Ahoj, nejsem nijak zkušená maminka ale hacku mám od narození, spala v ní přes den do druhého měsíce, pak měla pauzu a asi od čtvrtého přes den pokud nespí venku v kočárku tak spí v hacce. Ale už je na ni dost velká. Dokáže se tam otočit na bříško a různě tam sebou mele. Podotýkám že malá nesedí, neklečí, nechodí nic takového. Myslím si, že tvoje je už na to velká pokud už stojí tak tam asi bude dělat skopičiny, aby ti nevypadla. Ale počkej si na reakce ostatních. Spíš by to chtělo někdě jenom zkusit. Je to velká investice.
Díky za názor. Ona je hodně živá - i v kočárku jsme ji museli kšírovat, aby nevyskočila, tak tohle pro ni asi nebude. Možná to ale zkusím koupit a nechám pro druhé mimčo.
@Klobut Určitě, já jsem v tom měla malou od miminka. Hodně mi to pomohlo. Malá furt plakala ale tohle když byla zavinutá jí dělalo dobře. Když se jí klubaly zuby tak jsem jí tam nechala spát i přes noc. Ale třeba se jí tam bude líbit i teď.
Ahoj, za sebe říkám: naší malé je 17 měsíců, spinká v ní stále, má ji od cca 4 měsíců, spí mi tam po obědě cca 2,5 hodiny a večer od 19 do cca 23 hodiny, kdy pak jdeme spát do ložnice. Sedí, chodí, leze, prostě už je veliká, umí to i v hacke, dokonce ji umí rozepnout a když se přetočí na bříško, tak se po nožičkách spustí dolů, ale to si ji jistím, protože na zem je daleko. Stále na hacku nedám dopustit a považuji to za jeden z nejlepších, ne-li nejlepšího pomocníka k malému mimču.
Naše malá díky tomu miluje všechny houpačky a houpací křesílka, u rodičů usíná v závěsném plátěném křesle na zahradě, zabalená do dek a chrupe tam. Jinak si neumím dost dobře představit, jak by to fungovalo bez možnosti usnutí:-)
A když z toho umí sama vylézt, jak to teda děláš, aby se nestalo, že vyleze bez vaší asistence a spadne na zem? Já už teda Hacku plus dnes pořídila a řekla jsem si, že ji dám níž k zemi a bude to nad dětskou postýlkou - kdyby náhodou vypadla, ať to není přímo na zem. Ale v obchodě mi řekli, že je to jen do doby, než dítě sedí a klečí, pak už to není vhodné. Tak nevím, jestli se tím jen výrobce jistí proti případným žalobám nebo jak to je, ale stejně se to chystám zkusit. Nejdřív asi budu celou dobu u ní, ať vím, co se stane, když se probudí. Pokud máš nějaký dobrý „bezpečnostní tip“, tak jsem jedno ucho. Díky ![]()
My ji máme v obýváku a teď, když už umí lézt ven, tak je pod ní gauč a je pravda, že tím, že ji mám v obýváku, tak vidím, kdy se chrumlá a je to tak, že se probudí, většinou zavolá, pak se posadí a to už jdu k ní. Neleze ven po vyspání, ale když spinkat nechce a je na spaní moc brzo a to si ji vyndám sama:-)
Prosím, mohl by někdo naskenovat návod? Moc děkuji. ![]()
Souhlasím s Mivév. Je to božííí! Lituji, že jsme neměli hacku hned od narození dcerky. Pořídili jsme jí až v necelých čtyřech měsících. Zatím tam malou nechávám spát jen přes den, jsem zvědavá, jak dlouho nám hacka bude sloužit.
Holky budu jednu hacku plus prodávat (koupenou letos v létě, takže ještě dlouho v záruce) světlá přírodní barva..kdybyste měli zájem, pošlete SZ ![]()