Hacker mi napadl počítač

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
11.12.21 21:09
@JiříkMazlík píše:
@Sarka334 Proč hned na vše Klikas a vše otviras?? Doufám že jsi nic z toho odkazu nevyplnila třeba jako změnu hesla??

Přesně tak. Otevírá každý email. A to je chyba. Já neznámé maily rovnou mažu. 99% jich zachytí spam schránka. Ale občas se nějaký objeví v normální poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
11.12.21 21:10

@jege Ano heslo tam bylo moje správné právě. Proto mě to tak rozhodilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
11.12.21 21:11

@Týnuška95 NO vir neobsahuje většinou samotný email ALE Spíše odkaz může něco stáhnout.
Vůbec nejčastějsi je vyplňte údaje heslo jméno atd. Hold kde je nabídka je i poptávka
Antivir tě neochrání před něčím co potvrdis že je ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.12.21 21:11

Nech to být, chodí to milionům lidi a bohužel se evidentně pokaždé nějaký blbec najde a prachy pošle. Žádný tvoje video nemá a nikomu ho nepošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35673
11.12.21 21:12
@Sarka334 píše:
@B4RC3LON4 Ano,taky tam mám napsané heslo k mému emailu že ho zná :nevim:

Heslo tam máš proto, že kdysi unikly velké DB hesel. Je celkem možné, že Tvé heslo ani nikdo nezkoušel, ale přímo Ti hned napsal. U mě to tak bylo, heslo bylo skutečně, ale již dávno bylo změněno, ovšem to vyděrač ani nevyzkoušel a hned vydíral. Kdybych jej před časem nezměnil, tak bych se celkem vylekal… :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
11.12.21 21:12
@Sarka334 píše:

A komu si to heslo dala? Kde jsi ho vypnila že ho oni mají?? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
11.12.21 21:14
@JiříkMazlík píše:
A komu si to heslo dala? Kde jsi ho vypnila že ho oni mají?? :zed:

kde by ho jako mela davat?:D:D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
11.12.21 21:14

@JiříkMazlík Takže by mi fakt pohrozil nějakým videem proste abych si fakt byla jistá :think: to dává smysl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35673
11.12.21 21:15
@Sarka334 píše:

Tak se honem zkus přihlásit ke svým účtům a pokud to ještě lze, tak honem změň hesla a zadej si svůj telefon jako alternativní kanál při ztrátě hesla! Máš velkou šanci, že je to jenom pokus využít ukradenou DB hesel, a ne přímo Tvé heslo. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35673
11.12.21 21:16
@JiříkMazlík píše:
A komu si to heslo dala? Kde jsi ho vypnila že ho oni mají?? :zed:

Odtud: https://www.idnes.cz/…internet_dvz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
11.12.21 21:16

@JiříkMazlík Ale mohu nějak zabezpečit aby mi už něco takového nechodilo? Ochranilo me soukromí? Třeba platby přes internet atd? Nechci se ještě dožít že budu mít prázdné konto :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
11.12.21 21:19

@B4RC3LON4 no třeba vás účet je napaden okamžitě změňte heslo zde v odkazu ;) :mrgreen:
@jege přesně tak

Změn všude hesla každé jiné ( klidně doma napiš do notýsků ten hekr nenacte :mrgreen: ) Ověření přes telefon. A už proboha neotvirej mail od kohokoliv podivného a házej je do spamů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
11.12.21 21:21
@Sarka334 píše:
@JiříkMazlík Ale mohu nějak zabezpečit aby mi už něco takového nechodilo? Ochranilo me soukromí? Třeba platby přes internet atd? Nechci se ještě dožít že budu mít prázdné konto :zed: :D

NO tomu aby to nechodilo nezabranis úplně.
A zbytek je na tobě zabezpečení platby ma nejslabší článek a tím je sám uživatel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.12.21 21:24
@Sarka334 píše:
@Kamkam Jak zjistím že se někdo přihlásil z jiného PC :think: vážně se v tom nevyznám a jsem z toho na nervy :zed:

Mělo by přijít upozornění na email, vyloženě napsaný, chodí to v případě Facebooku a gmailu, zbytek emailových serveru nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.12.21 21:31
@Sarka334 píše:
@JiříkMazlík Ale mohu nějak zabezpečit aby mi už něco takového nechodilo? Ochranilo me soukromí? Třeba platby přes internet atd? Nechci se ještě dožít že budu mít prázdné konto :zed: :D

Tak tak, důležitý je nezadavat osobní údaje, přihlašovací údaje, údaje ke kartě.. na nedůvěryhodné stránky. Eshopy před nákupem prověřit, stránky, kde prihlašuješ email, bankovnictví - nic otevřeného odkazem, adresu si zadat vždy ručně. Když ti přijde něco podezřelého, ale nebudeš si jistá, jestli to je nebo není blbost, radši zbytečně zavolat do banky, na poštu než litovat. Třeba teď hodně chodí emaily a smsky jakože chtějí zaplatit clo u balíku. Ale z nesmyslných emailů a webů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák