Háčkované čepičky - pochlubte se

• Fotoalbum (984)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22163
11.11.11 22:09

a vzorek - nejdřív dělám to kolečko z DS do chvíle než přidávám.. ve chvíli kdy přestanu přidávat dělám vzorek do jednoho očka 4 DS, vynechám 3 oči nebo čtyři.. já to střídám a udělám další 4 DS,
od půlky čepičky ještě maličko rozšířím tím, že dělám 4DS 1 řetízkové oko a opět 4DS… :palec:
přičemž ty sloupky píchám vždy do prostřed toho DS.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
11.11.11 22:19

díky maci, mám uloženo :palec: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
11.11.11 22:31
Macík74 píše:
ne do vlniky.. neeee byla jsem v prioru pro tu HIT přízi.. a mají úúúúžasné barvy! vzala jsem i elian klasik! fakt bomba barvy.. tady je jen ochutnávka..

Macíku ahoj :-) Prosím Tě, mohla bych poprosit o návod na čepičku sovičku? :huban: Já totiž nevím, jak udělat ten nosík, trojúhelník, prostě kolik ok na začátku a jak zužovat, jako můžu to nějak zkusit, ale jsem líná, návod bych brala :pankac: :mrgreen: A pak ještě, jak se dělají ty střapce nahoře a pak poslední věc - jak je ta čapka ze dvou barev, to děláš ok oka, nebo vždy v půlce změníš barvu, nebo prostě jak mám vědět, kdy už mám začít dělat tou drhou barvou, když vlastnš dopředu nevím, jak bude čapka dlouhá/kolik řad… to pak vždy udělám dle zkoušky na malým :think: DĚKUJU!!!

Jo a jinak jsem byla včera v Prioru u nás v ČB a HIT mě taky zaujal :potlesk: Vypadá příjemně a ty barvy :palec: Koupila jsem nádhernou tmavě tyrkysovou, bude super k naší kombinéze :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
11.11.11 22:32

JInak holky, zase jsem se kochala vašimi výtvory, jste moc šikovné!!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
11.11.11 22:46
Macík74 píše:
jak děláš límeček?? necháváš oči? nebo ho pak přišíváš????

Macíku, to byl dotaz na mě? Jestli jo, tak nabírám oka z ukončených dílů :-D nesnáším šití a co jde, tak nešiju a vymýšlím jinak :mrgreen: (viz mé bezešvé vlňáčky na mmb kde opravdu nevezmu do ruky jehlu a háček jen na závěrečné protažení šňůrky :mrgreen: http://www.mimibazar.cz/navod.php?… ) … kolikrát strávím desítky minut vymýšlením jak to udělat abych nemusela sešívat nebo sháčkovávat ale šlo to upléct vcelku :mrgreen: nebo zase u háčkování udělat tak aby to byl jeden kus a nikde žádný šev :mrgreen:

A jak jste tu holky řešily že pletení je oproti háčkování pomalé, ono asi podle toho kdo má co víc v ruce, mně jde rychleji to pletení :mrgreen: co děsně brzdí (třeba u těch svetrů) je to debilní dokončování a dodělávky :zed: to mi zabere snad nejvíc času :zed: vlastně ne, nejvíc času mi zabere přemýšlení a vymýšlení nad tím co a jak udělat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
11.11.11 23:15

myšičko díko jj bylo to na tebe.. já jsem se naučila nezavírat oči z dílů.. šupnu je jednotlivě na spínací špendlík. .a pak je naberu a už frčím límec.. není tam vlastně ten spoj.. :wink: tak jsem se chtěla optat

Terry tak sovička - zobáček udělám tři ŘO… a pak otočím a udělám do dvou KS ten první nic… otočím a na krajích zdvojím. otočím a přeháčkuju.. otočím a na začátku zase zdvojím.. další zas přeháčkuju.. píšu to srozumitelně? celé pak obháčkuji KS..
velikost vyzkouším aby k tomu šla..
střapce nahoru dělám tak, že si udělám trošku delší namotávky.. já je dělám na ruku.. všech barev co mám v čepuli.. a na konci udělám uzel a utáhnu.. přišiju na čepici a pak zastříhnu ten vršek na délku co potřebuju..
máte-li někdo jinak než dělám já budu ráda!!!
tak a tu čapku z dvojích barev to se přiznám, že nevím co myslíš :mrgreen: když dělám proužkatou z drobných proužků tak je jedno jestli skončím tou či tou druhou barvou.. tak to neřeším..
a HIT je super! tu tyrkys jsem taky vzala.. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
11.11.11 23:42

Maciku paráda jak zásoby tak cepka ;)

Myško úžasný,perfektně ladite fakt se mi svetrik a cepka moooooc líbí. No a modelka jedna basen ;) Paráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.11.11 00:39
Macík74 píše:
myšičko díko jj bylo to na tebe.. já jsem se naučila nezavírat oči z dílů.. šupnu je jednotlivě na spínací špendlík. .a pak je naberu a už frčím límec.. není tam vlastně ten spoj.. :wink: tak jsem se chtěla optat

Macíku, tak to taky jde, tohle dělám občas u roláků :-) ale raději si naberu oka zvlášť protože mám většinou jiný počet než mají díly :mrgreen: hlavně tedy když nedělám díly rovně, ale do výstřihu… babička vždycky dělala ten ať už límec nebo rovné zakončení dvojitě a přišívala, jen tedy rolák dělala jednoduchý, zato tak dlouhý že by se to dalo použít i jako kukla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
12.11.11 09:39

AHOJ holky
dodělávám čepičku s předním reliéfem, musím obháčkovat a udělat šňůrky na zavazování a nějakou aplikaci… je to dárek pro malého od kámošky, má 6 týdnů, pravda, dělala jsem větší, bude ji mít dobrou tak v půl roce, no možná dřív, jestli bude mít hlavu po tatínkovi :lol: , ale z návštěvy dnes nebude nic, bo mě škrábe v krku a začínám soplit :roll: :zed: , tak smolík… no aspoň budu mít čas to v klidu dodělat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
12.11.11 09:49

Ahoj holky, teda ty vaše výtvory jsou :srdce: a závidím tolik vlny :) Já si taky vyrazím udělat zásobu, háčkovala jsem teď z Crilonu z roku 1986 a myslela jsem, že ta vlna poletí :mrgreen: A včera jsem dodělala konečně z příze Pupets, přidávám obrázek, ještě musím opravit ten lem z KS, někde ho zdvojím, protože mi to tu čapku hodně stáhlo :( Jinak holky z jaký vlny/příze se dobře háčkuje? Nerada bych dala na prodavačku - ta Pupets mi byla doporučena k háčkování a přitom byla absolutně nevhodná, pořád se dělila :zed:
Teď budu vymýšlet šálu pro švagrovku z Poly od Vlniky, už nad tím přemýšlím strašně dlouho a pořád mě nic nenapadá :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
12.11.11 10:41

Ahoj holčiny,

děkuji za rady. Přízi jsem už objednala, jenom čekám až dorazí. Slíbila jsem, že sem dám své výtvory :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778

další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778

a ještě jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
12.11.11 11:40

ališo krásné čepičky :potlesk: stonožka je suprová :pankac:

barviku mě se nejlíp háčkuje z Merina od vlnapu, je krásně pružná a jde to rychle, i dora a lada luxus jdou dobře háčkovat a holky ti určitě doporučí i další :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
12.11.11 13:24

ahoj (-: jen v rychlosti jsem proletěla a tady dal ší zvířata ode mě. tygr, teď už opravdu (-: a pes od nextu

http://www.facebook.com/photo.php?…

Příspěvek upraven 12.11.11 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat