Háčkované čepičky - pochlubte se
- Fotoalbum (984)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
a vzorek - nejdřív dělám to kolečko z DS do chvíle než přidávám.. ve chvíli kdy přestanu přidávat dělám vzorek do jednoho očka 4 DS, vynechám 3 oči nebo čtyři.. já to střídám a udělám další 4 DS,
od půlky čepičky ještě maličko rozšířím tím, že dělám 4DS 1 řetízkové oko a opět 4DS… ![]()
přičemž ty sloupky píchám vždy do prostřed toho DS.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Macík74 píše:
ne do vlniky.. neeee byla jsem v prioru pro tu HIT přízi.. a mají úúúúžasné barvy! vzala jsem i elian klasik! fakt bomba barvy.. tady je jen ochutnávka..
Macíku ahoj
Prosím Tě, mohla bych poprosit o návod na čepičku sovičku?
Já totiž nevím, jak udělat ten nosík, trojúhelník, prostě kolik ok na začátku a jak zužovat, jako můžu to nějak zkusit, ale jsem líná, návod bych brala
A pak ještě, jak se dělají ty střapce nahoře a pak poslední věc - jak je ta čapka ze dvou barev, to děláš ok oka, nebo vždy v půlce změníš barvu, nebo prostě jak mám vědět, kdy už mám začít dělat tou drhou barvou, když vlastnš dopředu nevím, jak bude čapka dlouhá/kolik řad… to pak vždy udělám dle zkoušky na malým
DĚKUJU!!!
Jo a jinak jsem byla včera v Prioru u nás v ČB a HIT mě taky zaujal
Vypadá příjemně a ty barvy
Koupila jsem nádhernou tmavě tyrkysovou, bude super k naší kombinéze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JInak holky, zase jsem se kochala vašimi výtvory, jste moc šikovné!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Macík74 píše:
jak děláš límeček?? necháváš oči? nebo ho pak přišíváš????
Macíku, to byl dotaz na mě? Jestli jo, tak nabírám oka z ukončených dílů
nesnáším šití a co jde, tak nešiju a vymýšlím jinak
(viz mé bezešvé vlňáčky na mmb kde opravdu nevezmu do ruky jehlu a háček jen na závěrečné protažení šňůrky
http://www.mimibazar.cz/navod.php?… ) … kolikrát strávím desítky minut vymýšlením jak to udělat abych nemusela sešívat nebo sháčkovávat ale šlo to upléct vcelku
nebo zase u háčkování udělat tak aby to byl jeden kus a nikde žádný šev ![]()
A jak jste tu holky řešily že pletení je oproti háčkování pomalé, ono asi podle toho kdo má co víc v ruce, mně jde rychleji to pletení
co děsně brzdí (třeba u těch svetrů) je to debilní dokončování a dodělávky
to mi zabere snad nejvíc času
vlastně ne, nejvíc času mi zabere přemýšlení a vymýšlení nad tím co a jak udělat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myšičko díko jj bylo to na tebe.. já jsem se naučila nezavírat oči z dílů.. šupnu je jednotlivě na spínací špendlík. .a pak je naberu a už frčím límec.. není tam vlastně ten spoj..
tak jsem se chtěla optat
Terry tak sovička - zobáček udělám tři ŘO… a pak otočím a udělám do dvou KS ten první nic… otočím a na krajích zdvojím. otočím a přeháčkuju.. otočím a na začátku zase zdvojím.. další zas přeháčkuju.. píšu to srozumitelně? celé pak obháčkuji KS..
velikost vyzkouším aby k tomu šla..
střapce nahoru dělám tak, že si udělám trošku delší namotávky.. já je dělám na ruku.. všech barev co mám v čepuli.. a na konci udělám uzel a utáhnu.. přišiju na čepici a pak zastříhnu ten vršek na délku co potřebuju..
máte-li někdo jinak než dělám já budu ráda!!!
tak a tu čapku z dvojích barev to se přiznám, že nevím co myslíš
když dělám proužkatou z drobných proužků tak je jedno jestli skončím tou či tou druhou barvou.. tak to neřeším..
a HIT je super! tu tyrkys jsem taky vzala..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maciku paráda jak zásoby tak cepka ![]()
Myško úžasný,perfektně ladite fakt se mi svetrik a cepka moooooc líbí. No a modelka jedna basen
Paráda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Macík74 píše:
myšičko díko jj bylo to na tebe.. já jsem se naučila nezavírat oči z dílů.. šupnu je jednotlivě na spínací špendlík. .a pak je naberu a už frčím límec.. není tam vlastně ten spoj..tak jsem se chtěla optat
Macíku, tak to taky jde, tohle dělám občas u roláků
ale raději si naberu oka zvlášť protože mám většinou jiný počet než mají díly
hlavně tedy když nedělám díly rovně, ale do výstřihu… babička vždycky dělala ten ať už límec nebo rovné zakončení dvojitě a přišívala, jen tedy rolák dělala jednoduchý, zato tak dlouhý že by se to dalo použít i jako kukla
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHOJ holky
dodělávám čepičku s předním reliéfem, musím obháčkovat a udělat šňůrky na zavazování a nějakou aplikaci… je to dárek pro malého od kámošky, má 6 týdnů, pravda, dělala jsem větší, bude ji mít dobrou tak v půl roce, no možná dřív, jestli bude mít hlavu po tatínkovi
, ale z návštěvy dnes nebude nic, bo mě škrábe v krku a začínám soplit
, tak smolík… no aspoň budu mít čas to v klidu dodělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, teda ty vaše výtvory jsou
a závidím tolik vlny
Já si taky vyrazím udělat zásobu, háčkovala jsem teď z Crilonu z roku 1986 a myslela jsem, že ta vlna poletí
A včera jsem dodělala konečně z příze Pupets, přidávám obrázek, ještě musím opravit ten lem z KS, někde ho zdvojím, protože mi to tu čapku hodně stáhlo
Jinak holky z jaký vlny/příze se dobře háčkuje? Nerada bych dala na prodavačku - ta Pupets mi byla doporučena k háčkování a přitom byla absolutně nevhodná, pořád se dělila ![]()
Teď budu vymýšlet šálu pro švagrovku z Poly od Vlniky, už nad tím přemýšlím strašně dlouho a pořád mě nic nenapadá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holčiny,
děkuji za rady. Přízi jsem už objednala, jenom čekám až dorazí. Slíbila jsem, že sem dám své výtvory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ališo krásné čepičky
stonožka je suprová ![]()
barviku mě se nejlíp háčkuje z Merina od vlnapu, je krásně pružná a jde to rychle, i dora a lada luxus jdou dobře háčkovat a holky ti určitě doporučí i další ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj (-: jen v rychlosti jsem proletěla a tady dal ší zvířata ode mě. tygr, teď už opravdu (-: a pes od nextu
http://www.facebook.com/photo.php?…
Příspěvek upraven 12.11.11 v 13:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit