Hádka s tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
10.5.21 09:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.5.21 09:44

Myslím, že jste to neměli nechat zajít tak daleko. Ona byla opilá, vy snad ne, měli jste se sebrat a odejít nebo alespoň hádku rázně utnout. S opilými lidmi se nehádá, základní pravidlo přežití na rodinných oslavách :mrgreen: :mrgreen: :mavam: Nicméně bych se taky zamyslela, zda neměla v něčem pravdu ;)
Teď bych to nechala být, buď se ozve ona sama, nebo ať s ní komunikuje tvůj manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
10.5.21 09:46

Neřešila bych to. Byla připitá a třeba si to ani nebude pamatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
10.5.21 09:46

Není normální jedno vnouče nesnášet, nebo žárlit na snachu („jdi si za svou maminkou“). Tchyně má psych. problém, hraje tam roli i problém ve vztahu se synem - kde kompetentní k řešení jsou oni dva. Já bych to úplně přešla a nebrala si nic osobně, přiměřeně k tomu vedla i dcerku, že babička je trochu „jiná“ a že je na ni hnusná není její vina. Fakt, ale fakt věř, že vím, o čem mluvíš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.21 09:53
@Zvonielka píše:
Omluvila bych se tchyni za sve chovani, ze jsem se nechala vyprovokovat a pohadala se ve vypjate situaci. Resit tyhle veci se daji jindy bez ostatnich a ne kazit oslavu a navrhla bych, kdy byste to mohli resit. Pokud by nechtela, nechala bych to uz byt. Tim nemas neresis, jestli se chova tchyne dobre nebo spatne, resis pouze sebe. Tim, ze si to vyhrotila jeste s nekym priopilym, nejsi totiz o nic lepsi.

Proč by se měla omlouvat pisatelka? Ať se omluví tchyně, že se opila a chovala nevhodně. Já mám averzi na opilce. A je jedno, jestli jde o opilou tchyni nebo královnu zeměkoule.

To, že se opila, tchyni neomlouvá. Kdybych se opila třeba já a rozbila někomu pusu pod vlivem alkoholu, nebo např. urážela policii, asi by pro mě taky plynuly nějaké sankce, že? 8)

S takovou zahořklou ženskou bych se nebavila už vůbec. Obzvlášť, když upředňostňuje jedno vnouče. Aspoň pod vlivem alkoholu vyplulo najevo, jaká je. Vždycky když takové věci čtu, děkuji za svou tchyni, se kterou se buď shodneme, nebo domluvíme na kompromisu, a rozhodně si nenadáváme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15258
10.5.21 09:58

Jak se říká ve víně je pravda, takže vůbec bych tchyni neomlouvala, ze v opilosti něco placla. Naopak řekla, to co si doopravdy myslí, jen za střízliva na to nemá odvahu.. Je to kráva, nic víc bych s ní neřešila at si myslí co chce, tvoje dítě, tvoje výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
10.5.21 10:00

Tak já teda asi budu v opozici. Pokud by to byla oslava, kde jsme my hosti, slušně bez scén bych vzala děti a jeli bychom domů s tím, že manžel by dal jasně najevo, že takovéto chování tolerovat nebudeme. A pokud by pak tchýně nepřišla s omluvou nebo aspoň by nebyla vidět snaha o slušné chování k dětem a ke mě, tak by vztahy na nějaký čas ochably. Pokud by toto nebyl schopný slušně pořešit manžel, asi bych to nějak slušně tchýni dala najevo já. Jako v našich rodinách opravdu není zvykem na sebe tak hnusně a zákeřně vyjíždět a ještě k tomu před dětmi. A alkohol k tomu opravdu není omluva ani výmluva. Nejsem nějaká hej počkej aby si na mě někdo takto otvírá pusu a na moje deti/ dítě. A to se opravdu chovám velmi slušně a příjemně i ke svoji tchýni, se kterou bych vzhledem k tomu, co vše máme za sebou, nemusela promluvit už nikdy a nikdo by se tomu nedivil. Jenže pokud se tak tchýně chová pořád a nikdy se zakladatelka pořádně nevymezila, nejlépe už v začátcích problémů, tak si tchýně stejně bude dělat co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
10.5.21 10:09

Výdech nádech přejdi to. Nepiš nevolej nech to být ono si to časem sedne a když ne aspoň víte na čem celou dobu jste. Řekla co ji leželo v žaludku…nevnucovala bych se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.21 10:31

Děkuju všem za názory. Jak tu padlo, vím, že se s opilými nehádá, ale bohužel co je moc to je příliš a na té oslavě to byla poslední kapka… Myslím, že vydržet mlčet 3 roky je dost dlouho na to aby se nám nemohl nikdo divit, že prostě pohár přetekl. Navíc já jsem se hádku ze začátku snažila ukončit s tím, že hádat se dnes nemá smysl, ale tchýně furt jela to svoje takže došla trpělivost i manželovi a to je vážně velký flegmatik, jen tak něco ho nevytočí a hlas praktický ani nezvedá.

Jen se obávám, že nevím jestli dokážu jít prostě dál jak tu někdo psal… Řekla několik věcí co se mě fakt dotkli a dělat jakože nic prostě neumím. Nejsem žádná pomstychtiva mrcha, ale obyčejné promiň by mi stačilo, ale toho se od tchýně nedočkáme. Tchýně je povýšená, ve všem má pravdu a jak není po jejím nebude nijak. Někdo ji tu odhadnul naprosto přesně, je prostě namyšlený narcis :(

• Citovat
  • Upravit
577
10.5.21 10:37
@Lesní přízrak píše:
Proč by se měla omlouvat pisatelka? Ať se omluví tchyně, že se opila a chovala nevhodně. Já mám averzi na opilce. A je jedno, jestli jde o opilou tchyni nebo královnu zeměkoule.

To, že se opila, tchyni neomlouvá. Kdybych se opila třeba já a rozbila někomu pusu pod vlivem alkoholu, nebo např. urážela policii, asi by pro mě taky plynuly nějaké sankce, že? 8)

S takovou zahořklou ženskou bych se nebavila už vůbec. Obzvlášť, když upředňostňuje jedno vnouče. Aspoň pod vlivem alkoholu vyplulo najevo, jaká je. Vždycky když takové věci čtu, děkuji za svou tchyni, se kterou se buď shodneme, nebo domluvíme na kompromisu, a rozhodně si nenadáváme. :)

Proc se omlouvat?! Proto, ze pokud jsem pri smyslech, tak na oslave se do hadek nepoustim a s opilci si nic nevyrikavam…
Zachovam klid a ze situace odejdu, vse se da vyresit jindy.
Zakladatelka to vylicila pouze ze sveho pohledu a pokud se do jakekoliv diskuze s tchyni(ktera je starsi, tim padem spolecensky nad ni) pustila, tak neni zakonite lepsi nez nejaky hejhula z ulice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.5.21 10:40

Nechre to byt! Byla opilá, někdy se holt povede. Pokzd se neozira každou oslavu a není hnusná, snažila bych se to asi přejít.
Jako ona to, co řekla, určitě myslela vážně, ale za strizliva by to neřekla.
Požádala bych se, kdyby začala rypat strizliva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.5.21 10:41
@Anonymní píše:
Děkuju všem za názory. Jak tu padlo, vím, že se s opilými nehádá, ale bohužel co je moc to je příliš a na té oslavě to byla poslední kapka… Myslím, že vydržet mlčet 3 roky je dost dlouho na to aby se nám nemohl nikdo divit, že prostě pohár přetekl. Navíc já jsem se hádku ze začátku snažila ukončit s tím, že hádat se dnes nemá smysl, ale tchýně furt jela to svoje takže došla trpělivost i manželovi a to je vážně velký flegmatik, jen tak něco ho nevytočí a hlas praktický ani nezvedá.Jen se obávám, že nevím jestli dokážu jít prostě dál jak tu někdo psal… Řekla několik věcí co se mě fakt dotkli a dělat jakože nic prostě neumím. Nejsem žádná pomstychtiva mrcha, ale obyčejné promiň by mi stačilo, ale toho se od tchýně nedočkáme. Tchýně je povýšená, ve všem má pravdu a jak není po jejím nebude nijak. Někdo ji tu odhadnul naprosto přesně, je prostě namyšlený narcis :(

A chceš nám tvrdit, že kdyby to „obyčejné promiň“ řekla, tak to přejdeš a bude to ok? Pokud vás urazila na takové úrovni, že jste se nedokázali udržet a odejít pryč, tak předpokládám, že jde o něco vážnějšího než že dcera je rozmazlená, když utíká od jídla. Takže by to asi „sorry jako“ nespravilo, nemyslíš? :nevim:
Tak záleží, zda chcete tu situaci vyřešit, nebo ne. Osobně by mi nestálo za to-jak píšeš-tři roky držet pusu a dusit v sobě vztek. Už dávno bych si jí usměrnila nebo s ní omezila kontakty :nevim: Mimochodem, zajímalo by mě, zda to její protěžování staršího syna je důsledek nebo příčina vašeho lpění na mladší dceři. 3 roky nebyla nikde na hlídání? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.21 10:41
@Zvonielka píše:
Proc se omlouvat?! Proto, ze pokud jsem pri smyslech, tak na oslave se do hadek nepoustim a s opilci si nic nevyrikavam…
Zachovam klid a ze situace odejdu, vse se da vyresit jindy.
Zakladatelka to vylicila pouze ze sveho pohledu a pokud se do jakekoliv diskuze s tchyni(ktera je starsi, tim padem spolecensky nad ni) pustila, tak neni zakonite lepsi nez nejaky hejhula z ulice.

Já se snažila hádku ukončit, ale tchýně se evidentně požádat chtěla a tak mě naprosto ignorovala a pořád dorážela. To sem si měla nechat stát na hlavu?

• Citovat
  • Upravit
19388
10.5.21 10:42
@Anonymní píše:
Děkuju všem za názory. Jak tu padlo, vím, že se s opilými nehádá, ale bohužel co je moc to je příliš a na té oslavě to byla poslední kapka… Myslím, že vydržet mlčet 3 roky je dost dlouho na to aby se nám nemohl nikdo divit, že prostě pohár přetekl. Navíc já jsem se hádku ze začátku snažila ukončit s tím, že hádat se dnes nemá smysl, ale tchýně furt jela to svoje takže došla trpělivost i manželovi a to je vážně velký flegmatik, jen tak něco ho nevytočí a hlas praktický ani nezvedá.Jen se obávám, že nevím jestli dokážu jít prostě dál jak tu někdo psal… Řekla několik věcí co se mě fakt dotkli a dělat jakože nic prostě neumím. Nejsem žádná pomstychtiva mrcha, ale obyčejné promiň by mi stačilo, ale toho se od tchýně nedočkáme. Tchýně je povýšená, ve všem má pravdu a jak není po jejím nebude nijak. Někdo ji tu odhadnul naprosto přesně, je prostě namyšlený narcis :(

No tak bych se asi nějaký čas nechtěla vidět, pokud je to takhle
A nevolal bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.5.21 10:43
@Anonymní píše:
Já se snažila hádku ukončit, ale tchýně se evidentně požádat chtěla a tak mě naprosto ignorovala a pořád dorážela. To sem si měla nechat stát na hlavu?

Měli jste sebrat děti a odejít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová