Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak že se omlouvat nebude bylo jasné už když volala, že potřebuje vymalovat.
Podle mě stejně spíš zjišťovala, jak je na tom její postavení u syna po té hádce, než že by něco urgentně potřebovala. Hlavně to vyplývá z toho, že to nepostavila jako prosbu, ale víceméně jako jeho povinnost jí pomoct ![]()
Doufám, že jste se takto nedohadovali o dceři před ní? To by bylo tedy vůči ní dost kruté.
Jinak se hádka těžko hodnotí - nikdo neví, co a jakým tónem se řeklo, tchýnina verze by samozřejmě vypadala jinak. Já bych jí asi kontaktovala (pokud se tedy chcete usmířit), vyjádřila lítost, že jste se pohádali. A v klidu si promluvila o tom chování vůči vnučce.
@annasmyc píše:
třeba byla fakt pod obraz a nepamatuje si to. Ale pokud je narcis a manipulátor, tak ti lžou záměrně a vytěsňují všechno svoje pochybení
Spíš bych to viděla na to vytěsnění než nepamatování.
@g.sandova píše:
No tak ať si tam ted jezdí manzel, ne?
Takhle hnusná já zas být neumím… Domluvili jsme se s manželem, že tam budeme jezdit max jednou do měsíce a to se dá přežít.
@PaníBovaryová píše:
Tak že se omlouvat nebude bylo jasné už když volala, že potřebuje vymalovat.
Podle mě stejně spíš zjišťovala, jak je na tom její postavení u syna po té hádce, než že by něco urgentně potřebovala. Hlavně to vyplývá z toho, že to nepostavila jako prosbu, ale víceméně jako jeho povinnost jí pomoct
Manipulátor je ona precizní, to sem si všimla už dávno a běda jak s ní člověk v nějakých pro ni zásadních názorech nesouhlasí… No jsem zvědavá až se poprvé od hádky uvidíme a hlavně až uvidí malou, jak se bude vůči ní chovat.
@Dobrej_tym píše:
Doufám, že jste se takto nedohadovali o dceři před ní? To by bylo tedy vůči ní dost kruté.Jinak se hádka těžko hodnotí - nikdo neví, co a jakým tónem se řeklo, tchýnina verze by samozřejmě vypadala jinak. Já bych jí asi kontaktovala (pokud se tedy chcete usmířit), vyjádřila lítost, že jste se pohádali. A v klidu si promluvila o tom chování vůči vnučce.
leda by se chtěla na noc ještě naštvat
Tchynina verze by vypadala tak, že za všechno může zakladatelka, protože ona z ní udělala zlou.
Takovýto šťavnatý argument po velkém extempore narcistky jsem už také totiž slyšela. Nikdo se nehádal, jenom ona. A mohli za to všichni okolo, kteří z ní „udělali zlou“, ale jakmile něco potřebovala, už to byla zase povinnost jí pomoct, protože ona chuděra… Ony ty narcistky jsou totiž všechny stejné.
@Anonymní píše:
Spíš bych to viděla na to vytěsnění než nepamatování.
spíš vědomá ignorace
@PaníBovaryová píše:
leda by se chtěla na noc ještě naštvatTchynina verze by vypadala tak, že za všechno může zakladatelka, protože ona z ní udělala zlou.
Takovýto šťavnatý argument po velkém extempore narcistky jsem už také totiž slyšela. Nikdo se nehádal, jenom ona. A mohli za to všichni okolo, kteří z ní „udělali zlou“, ale jakmile něco potřebovala, už to byla zase povinnost jí pomoct, protože ona chuděra… Ony ty narcistky jsou totiž všechny stejné.
Paaani já si myslela, že tchýně je nějaký vyjmecny druh, ale vidím, že s takovými lidmi tu má zkušenost víc přítomných.
@Dobrej_tym píše:
Doufám, že jste se takto nedohadovali o dceři před ní? To by bylo tedy vůči ní dost kruté.Jinak se hádka těžko hodnotí - nikdo neví, co a jakým tónem se řeklo, tchýnina verze by samozřejmě vypadala jinak. Já bych jí asi kontaktovala (pokud se tedy chcete usmířit), vyjádřila lítost, že jste se pohádali. A v klidu si promluvila o tom chování vůči vnučce.
Jenže mě fakt není líto, že si od nás konečně (a hlavně od manžela ) vyslechla jak to vidíme s tím jejím chováním vůči naší dceři. Do teď jsme se dycky jen ohradili a šli pryč ať nevyvoláváme hádky, ale bohužel, co chtěla, to dostala. A hlavně! Já se nebudu omlouvat, že nemá ráda vlastní vnučku, to promiň, ale musela bych lézt kanalama kdybych za ní přišla JÁ s omluvou.
@Anonymní píše:
Jenže mě fakt není líto, že si od nás konečně (a hlavně od manžela ) vyslechla jak to vidíme s tím jejím chováním vůči naší dceři. Do teď jsme se dycky jen ohradili a šli pryč ať nevyvoláváme hádky, ale bohužel, co chtěla, to dostala. A hlavně! Já se nebudu omlouvat, že nemá ráda vlastní vnučku, to promiň, ale musela bych lézt kanalama kdybych za ní přišla JÁ s omluvou.
Ale já jsem o žádném omlouvání nenapsala ani slovo
A jestli ti to líto není, tak co teda vlastně řešíte? Chceš se pohádat znovu? Nebo očekáváte, že tchýně zázračne prozře? ![]()
Tak s tchýni jsme se dnes potkaly mezi dveřmi a totálně mě ignorovala. Bavila se s manželem, švagrem i švagrovou a já jako bych tam nebyla. Nevím jestli se tomu mám smát nebo si zaťukat na čelo…
@Anonymní píše:
Tak s tchýni jsme se dnes potkaly mezi dveřmi a totálně mě ignorovala. Bavila se s manželem, švagrem i švagrovou a já jako bych tam nebyla. Nevím jestli se tomu mám smát nebo si zaťukat na čelo…
Samozrejme. Priste ti vzkaze, ze se ji mas omluvit.
@Anonymní píše:
A ty ses tehdy té hádky aktivně účastnila? Já jsem pochopila, že šlo především o konflikt mezi ní a manželem, tak moc nechápu, proč jsi „v klatbě“ jen ty.
@Michelle_M píše:
A ty ses tehdy té hádky aktivně účastnila? Já jsem pochopila, že šlo především o konflikt mezi ní a manželem, tak moc nechápu, proč jsi „v klatbě“ jen ty.
Ano hlavní slovo měl manžel, ale prve se obula do mě, tak jsem se bránila a pak převzal otěže manžel ![]()
@Anonymní píše:
Ano hlavní slovo měl manžel, ale prve se obula do mě, tak jsem se bránila a pak převzal otěže manžel
Pozor na to, ať nezasadí rozkol mezi Tebe s manželem. On je teď na Tvé straně, ale přesto chce dostát povinnostem ke své matce, což je chválihodné… Akorát časem bude vědět, že ona nemá ráda Tebe, Ty nemáš ráda ji a najednou bude (i nevyřčeně) jako mezi mlýnskými kameny…
Ona si oblíbila vašeho syna, neboť jí připomíná svého syna jako dítě. Dcerku si přiřazuje k Tobě (prostě holka) a už to jede…