Otci vadí, že bydlím s přítelem.

Anonymní
7.5.21 13:08

Otci vadí,že bydlím s přítelem.

Ahoj, mám takový problém, tak jsem se chtěla zeptat jestli jste se s něčím podobným někdy nesetkali a pokud ano, tak jak jste to řešili. V srpnu mi bylo 18 a od té doby žiju s přítelem, kterému je 20 a má práci. Letos maturuji a nastupuji na vysokou školu. Žije se nám spolu dobře, je všechno super. Až na mého otce, kterému vadí, že spolu žijeme. Zjistil to někdy po Vánocích a od té doby nám dělá ze života peklo. Už opravdu nevím, jak jeho chování zastavit :nevim: :?.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
7.5.21 13:09

A co přesně mu vadí? Nebojí se třeba ze budeš kašlat na školu, když nejsi doma pod dohledem? Nebo co ti konkrétně dela? Jsi plnoleta, nemusis se s nim bavit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
7.5.21 13:12

Tak asi se s otcem moc nevídáte, když až o Vánocích zjistil, že nejsi půl roku doma :lol:

Příspěvek upraven 07.05.21 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.5.21 13:12

Popri škole pracuješ, alebo ako sa živíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.21 13:21
@Kriss Tina píše:
A co přesně mu vadí? Nebojí se třeba ze budeš kašlat na školu, když nejsi doma pod dohledem? Nebo co ti konkrétně dela? Jsi plnoleta, nemusis se s nim bavit :nevim:

Já právě nevím, co mu vadí, to, že nejsem pod jeho dohledem asi těžko, to jsem nebyla nijak zvlášť nikdy. I když říká, že je to kvuli škole, že jsem měla být do maturity u mamky, ale to je jen kec o můj prospěch se niidy nezajímal. Rodiče jsou 14 let rozvedení a k tátovi jsem kdysi jezdila na sobotu, neděli. Od puberty už ne. Občas jsme si zavolali nebo někam zašli, ale nijak zvlášť v kontaktu jsme nebyli a najednou strašně vyvádí. Zjistil kde bydlíme, jezdí k nám před panelák, sedí v autě a čeká než mě potká, aby mi řekl, že se mám vrátit k mamce a nebo jít o němu, že před maturitou nemám žít jak vdaná žena. Několikrát slovně napadl mého přítele a několikrát měl potřebu jet řvát kvůli tomu i na maminka a nevlastního taťku. Toho se pokusil i napadnout, protože si vzal do hlavy, že jsem se odstěhovala kvůli němu. Nechápu, proč se takto chová, je mi to líto a je to otrávené, ale policajty volat nechci.

• Citovat
  • Upravit
37132
7.5.21 13:24
@Anonymní píše:
Já právě nevím, co mu vadí, to, že nejsem pod jeho dohledem asi těžko, to jsem nebyla nijak zvlášť nikdy. I když říká, že je to kvuli škole, že jsem měla být do maturity u mamky, ale to je jen kec o můj prospěch se niidy nezajímal. Rodiče jsou 14 let rozvedení a k tátovi jsem kdysi jezdila na sobotu, neděli. Od puberty už ne. Občas jsme si zavolali nebo někam zašli, ale nijak zvlášť v kontaktu jsme nebyli a najednou strašně vyvádí. Zjistil kde bydlíme, jezdí k nám před panelák, sedí v autě a čeká než mě potká, aby mi řekl, že se mám vrátit k mamce a nebo jít o němu, že před maturitou nemám žít jak vdaná žena. Několikrát slovně napadl mého přítele a několikrát měl potřebu jet řvát kvůli tomu i na maminka a nevlastního taťku. Toho se pokusil i napadnout, protože si vzal do hlavy, že jsem se odstěhovala kvůli němu. Nechápu, proč se takto chová, je mi to líto a je to otrávené, ale policajty volat nechci.

Tak maturujes tak za měsíc ne? To už prezijete a pak už můžeš říct, ze maturitu mas a hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.21 13:24
@pikola píše:
Tak asi se s otcem moc nevídáte, když až o Vánocích zjistil, že nejsi půl roku doma :lol:Příspěvek upraven 07.05.21 v 13:13

No právě že jsme se moc nevídali, tak nějak nebyla potřeba ani z jedné strany, ale najednou se chová jak kdyby věděl co je pro mě nejlepší a tvrdí jak chce se mnou trávit čas :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13141
7.5.21 13:27
@Anonymní píše:
Toho se pokusil i napadnout, protože si vzal do hlavy, že jsem se odstěhovala kvůli němu. Nechápu, proč se takto chová, je mi to líto a je to otrávené, ale policajty volat nechci.

Rekla bych, ze zarli na pritele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.5.21 13:28
@Anonymní píše:
No právě že jsme se moc nevídali, tak nějak nebyla potřeba ani z jedné strany, ale najednou se chová jak kdyby věděl co je pro mě nejlepší a tvrdí jak chce se mnou trávit čas :nevim:

Asi mu doteklo, že malá holčička je pryč. Já taky nejsem příznivcem společného bydlení středoškolaček s jejich přítelem, ale jsi plnoletá, tak asi víš, co děláš. Kdybych věděla, že kluk, s kterým žiješ, je slušný, spalo by se mi o něco lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.21 13:30
@Kriss Tina píše:
Tak maturujes tak za měsíc ne? To už prezijete a pak už můžeš říct, ze maturitu mas a hotovo :nevim:

No ale to zas budu na vysoký, tak se bojim, že to bude stejný, víš jak, alimenty bude muset platit dál, tak určitě nepřestane. A já budu chodit na školu v našem městě, nikam neodjizdim.

• Citovat
  • Upravit
36337
7.5.21 13:41
@Anonymní píše: … že se mám vrátit k mamce a nebo jít o němu, že před maturitou nemám žít jak vdaná žena.

Tak v podstatě má pravdu, ale s ohledem na další okolnosti, tj. že se o Tebe nikdy pořádně nestaral a jsi plnoletá, je to dost hloupé chování!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.21 13:47
@jege píše:
Tak v podstatě má pravdu, ale s ohledem na další okolnosti, tj. že se o Tebe nikdy pořádně nestaral a jsi plnoletá, je to dost hloupé chování!

Přesně, nechápu co jemu je do toho a co najednou řeší. My jsme se doma takto domluvili, měli jsme k tomu určité důvody a nikdo jiný s tím problém nemá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33682
7.5.21 13:52
@Anonymní píše:
Přesně, nechápu co jemu je do toho a co najednou řeší. My jsme se doma takto domluvili, měli jsme k tomu určité důvody a nikdo jiný s tím problém nemá. :nevim:

Tak mu prostě vysvětli, že vám to takhle vyhovuje všem, a hlavně jsi už dospělá. Tím že bude dělat zle, stejně ničeho nedosáhne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.5.21 14:14

Zkus mu zavolat a vysvětlit, že ti to tak vyhovuje a školu kvůli příteli nešidíš. Jinak jsi dospělá a celkem nic s tím nenadělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
7.5.21 14:24
@jege píše:

Nestaral..? To jsi s ním rychle hotová.
Máme podobnou slečnu, co si myslí, že už je od 15 dospělá a maminka ji v tom podporuje doma. Tedy měli jsme. Dokud právě v pubertě nezačaly problémy, kdy se s tátou neshodli, ten zažil tolik zklamání, že se z toho asi jen tak nevzpamatuje. X let pravidelné víkendy, prázdniny, a teď se bojí jí i zavolat, jestli třeba nechce přijet na jeden den, na nějakou akci, výlet, oslavu..Strašně se bojí se o ni zajímat, že ho zase něčím vytočí, pohádají se kvůli rozdílnému názoru a bude zase zle. V podstatě čeká, zda ona bude mít zájem.
Takže takhle šmahem bych to neodsuzovala. Od puberty se vídají málo, nejsou žádná výjimka, a mnoho otců na to přistoupí právě proto, aby dítě úplně neztratili. A pak někdo řekne, že se nestará :zed:
Já ho chápu. Není běžné a taky by se nám nelíbilo, kdyby potomek opustil domov před ukončením SŠ. Otec se oprávněně obává. Navíc to zjistil po půl roce? Takže v podstatě on nikoho nezajímá, natož aby mohl říct svůj názor a obavy.
Reaguje sice poněkud nepřiměřeně, ale popravdě se nedivím. Někdo je prudší povaha.
Kdyby se něco semlelo, tak by zas byl špatný on, že tomu jako rodič nezabránil, nepředvídal, neměl zájem, starost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová