Otci vadí, že bydlím s přítelem.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21703
8.5.21 09:13
@Pidulka1991 píše:
Zakladatelko a otec se snazil s tebou spojit, když si tam přestávala jezdit?? Řekla jsi mu, ze si unavená, nechce se ti, chceš byt s kamarády, co by jsi tam dělala???

To bylo z jeho strany, ne z jeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
8.5.21 10:37
@PaníBovaryová píše:
Ty zas tady sahodlouze rozjimas o blbostech. Ty bys chodila sve decko hlidat v aute pres cinzak ja nejaky smirak?

To ne, to je za hranou. Jak jsem psala, nedůstojné všech. Teď už nezmůže nic a bude se s tím muset smířit.
Rozjímám o věcech, které tady zakladatelka popisuje, protože mě to zaujalo, a v podstatě vyděsilo. Doteď nikdo nenapsal, jak teda to měl ten otec udělat, aby to bylo jinak. Připadá mi, že v tom věku 12-16 cca nemohl udělat nic, ani kdyby byl ze zlata. Pak už nemůže soupeřit s ničím, to už zcela převládají kamarádi, zájmy, brigády a láska. Ale když se tady všichni ohánějí tím, že měl nabízet program, snažit se, projevovat zájem..tak já se ptám na to, konkrétně jak to měl dělat? Ono je to totiž strašně těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
8.5.21 10:40
@PaníBovaryová píše:
Jemu se nechtelo.

Proč se mu nechtělo? Neměli si co říct? Neměli co dělat? Nechtěla s ním být a všechno ostatní bylo přednější? Měli odlišné názory ( v pubertě zcela normální věc)?
Nedomýšlím, jen se ptám, jak to bylo. A jak to mělo nebo mohlo být jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
8.5.21 10:44
@PaníBovaryová píše:
Četla jsem ty její příspěvky o tomto několikrát, a tohle tam teda nevidím. :nevim:
Spíš se divím, že se ještě vůbec snažil, když mu vyhověla jen občas, a byla radši, když to postupně skončilo úplně. To, že to oběma vyhovovalo je její úhel pohledu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
8.5.21 10:48
@PaníBovaryová píše:

A kde to psala. V pubertě mela jiné zajmy, tak už tam jezdit nechtěla. Ona píše, že to oběma vyhovovalo, ale je to pravda? Mohla to být jen rezignace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.21 11:26

@PaníBovaryová Ano k rukám mamky. Nic se nezměnilo co se týče alimentů už hodně dlouho. Rodiče (maminka a nevl. táta) mě nechtěli tahat po soudech a táta nikdy sám od sebe víc nedal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.21 11:37
@Pidulka1991 píše:
A kde to psala. V pubertě mela jiné zajmy, tak už tam jezdit nechtěla. Ona píše, že to oběma vyhovovalo, ale je to pravda? Mohla to být jen rezignace.

Já už přesně nevím jak to bylo doslova. Ale byla to oboustranná domluva. Já zas taková frajerka nebyla, abych s tím přišla první, spíše jsem s tím nadšeně souhlasila. První asi těžko, to jsem byla chytrá doma, Tak jsem si pusu otevřela, ale u otce ne. Tam jsem byla na návštěvě a chovala jsem se tam jak to nejhodnějsi dítě.

• Citovat
  • Upravit
4672
8.5.21 11:45

Tyto nevztahy často zrcadlí nevyřešené věci mezi dospělými. Jezdi s radostí k tátovi, když máma je z toho očividně v háji nebo přímo jančí a navádí dítě proti otci. Svěřuj se tátovi, když on na všechno odsekává Tohle ti matka dovolila? To byl nápad toho jejího, že? Buď u táty rád, když tam mlátí hrnci jeho nepřehlédnutelně načuřená nová partnerka, že zase tam přijelo to jeho děcko a ona si tak nemůže hrát na spokojenou rodinku bez škraloupu (můj případ).
Tady vidím velký problém otce s tím novým partnerem jak matky, tak dcery. Žárlí, oba mu berou holčičku, ale ventiluje to otřesným způsobem. Jestli se už předtím navážel do mámy a otčíma, tak se nedivím, že tam holka moc jezdit nechtěla. Ono těch společných témat pak k diskuzi s tátou ani není, když dítě vyhodnotí, že zmínky o mámě a jejich normálním životě doma je lepší zamlčet. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že pro to dítě je to hrozně nepříjemné dělat rodičům takový nárazník a furt vyhodnocovat, jakou informaci mohu pustit a jakou už ne, aby to zároveň nevypadalo, že se s tím rodičem nechci bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
8.5.21 12:20
@andelka83 píše:
Proč se mu nechtělo? Neměli si co říct? Neměli co dělat? Nechtěla s ním být a všechno ostatní bylo přednější? Měli odlišné názory ( v pubertě zcela normální věc)?
Nedomýšlím, jen se ptám, jak to bylo. A jak to mělo nebo mohlo být jinak?

otázky, které krásně podsouvají vinu dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.21 12:21
@stín katedrál píše:
Tyto nevztahy často zrcadlí nevyřešené věci mezi dospělými. Jezdi s radostí k tátovi, když máma je z toho očividně v háji nebo přímo jančí a navádí dítě proti otci. Svěřuj se tátovi, když on na všechno odsekává Tohle ti matka dovolila? To byl nápad toho jejího, že? Buď u táty rád, když tam mlátí hrnci jeho nepřehlédnutelně načuřená nová partnerka, že zase tam přijelo to jeho děcko a ona si tak nemůže hrát na spokojenou rodinku bez škraloupu (můj případ).
Tady vidím velký problém otce s tím novým partnerem jak matky, tak dcery. Žárlí, oba mu berou holčičku, ale ventiluje to otřesným způsobem. Jestli se už předtím navážel do mámy a otčíma, tak se nedivím, že tam holka moc jezdit nechtěla. Ono těch společných témat pak k diskuzi s tátou ani není, když dítě vyhodnotí, že zmínky o mámě a jejich normálním životě doma je lepší zamlčet. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že pro to dítě je to hrozně nepříjemné dělat rodičům takový nárazník a furt vyhodnocovat, jakou informaci mohu pustit a jakou už ne, aby to zároveň nevypadalo, že se s tím rodičem nechci bavit.

To je přesný, ano bylo těžký vyhodnotit, co můžu nebo nemůžu říct, protože otec i úplnou maličkost nafoukl a dělal zle ma mince. Ta pak brečela a mě to bylo samozřejmě líto a dávala si to za vinu. Trvalo, než jsem se v tom naučila chodit. Pak už jsem mu říkala jen neutrální všeobecné věci, které nemohl použít. Navíc tam byl ještě problém, že otec nebral ohled na to, že tam jsem a ne jednou jsem v noci slyšela zvuky, které malá holka slyšet nepotřebuje. To byl další z mnoha důvodů, proč jsem tam už jezdit nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
21703
8.5.21 12:28
@Anonymní píše:
To je přesný, ano bylo těžký vyhodnotit, co můžu nebo nemůžu říct, protože otec i úplnou maličkost nafoukl a dělal zle ma mince. Ta pak brečela a mě to bylo samozřejmě líto a dávala si to za vinu. Trvalo, než jsem se v tom naučila chodit. Pak už jsem mu říkala jen neutrální všeobecné věci, které nemohl použít. Navíc tam byl ještě problém, že otec nebral ohled na to, že tam jsem a ne jednou jsem v noci slyšela zvuky, které malá holka slyšet nepotřebuje. To byl další z mnoha důvodů, proč jsem tam už jezdit nechtěla.

samozřejmě, raději se tvářit neutrálně a o osobním životě nic neříkat, nestojí to za to.
On tě zavrhne, když ho neposlechneš. To bude ještě scéna ala nafouklé ego. Pro něj jsi ta poslušná a někdo tě ovlivňuje, když ho odmítneš poslechnout, vyhodnotí tě jako „zlou a jednou budeš litovat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
8.5.21 12:32
@PaníBovaryová píše:
otázky, které krásně podsouvají vinu dítěti

O vině nemluvím. To zas nepodsouvej. Jen se ptám. Ale asi se to nesmí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
8.5.21 12:38
@Anonymní píše:

Neměla jsi to jednoduché. V rozvedených rodinách to bývá snadné a růžové málokdy. A obvykle za to mohou obě strany. Kdyby si rozuměli, tak by se asi nerozešli že jo.
Je škoda jak to dopadlo.
Ale fakt mě poněkud nadzvedlo přesvědčení, že kdyby vymyslel zajímavý program, a zajímal se ( zajímat se a být součástí života dítěte, když na sebe mají sotva 4 dny v měsíci je dost těžké) tak by to bylo jiné.
Já jsem jak bývalá manželka, tak macecha, 4 děti dohromady, tak to taky nemáme úplně zalité sluncem a jednoduchostí. Zvlášť ta puberta je mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107636
8.5.21 12:48
@andelka83 píše:
@Keyllah právě že není. Dost možná přesně toto se stane za dva roky.
Všem to vyhovovalo.. Vážně? Co když ne. Co když prostě jen otec ustoupil. Co měl dělat víc? Když ona měla své přátele, zájmy, školu, kluka a doma úplnou rodinu? Fakt by mě to zajímalo, co má dělat otec, aby pubertální dítě k němu chtělo jezdit, trávit s ním čas, svěřovat se, dát mu ten prostor v životě?

nic, nechat to na nem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
8.5.21 12:58
@Venetia píše:
nic, nechat to na nem

Takže o něj přijde. :( Stačí posílat alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová